Wko

Hur bli av med skräppost


Är din brevlåda kör över, full av saker du inte vill ha? Skräppost slösar enorma mängder papper. Det också pålar upp på ditt bord, slösar din tid, och konkurrerar om din uppmärksamhet. Med en liten investering i tid, kan du stoppa flödet vid källan. Här är hur.

Steg

Hur bli av med skräppost. Bli av värvningar kreditkort i oss, genom att ringa 1-888-5 OPT OUT (eller 1-888-567-8688).
Hur bli av med skräppost. Bli av värvningar kreditkort i oss, genom att ringa 1-888-5 OPT OUT (eller 1-888-567-8688).
 1. 1
  Skriv till post preferenser tjänsten (US) eller utskick Preference Service (UK). Dessa gör-inte-postlistor upprätthålls av de stora marknadsföringsorganisationer som upprätthåller och distribuerar de stora e-postlistor, men de gör jobbet. Den amerikanska post preferenser tjänsten kommer att debitera dig en dollar (5€) för att lägga till ditt namn sin opt-out lista. I Storbritannien är det gratis.
 2. 2
  Bli av värvningar kreditkort i oss, genom att ringa 1-888-5 OPT OUT (eller 1-888-567-8688). Det är ett automatiskt nummer. Lyssna alternativen noga. Det är väl värt att kallelse-opt-out är bra för 5 år, eller så kan du begära att tas bort permanent från sina listor. Detta ett telefonsamtal berättar alla fyra stora kreditupplysningsföretag att sluta skicka erbjudanden kreditkort. Du kan också göra en begäran (5-år och permanent) att använda deras. För att stoppa skräppost från kreditkort, hypotekslån, och försäkringsbolag, prova att gå till som gör att du kan ta bort ditt namn från listor som genereras av de fyra stora kreditbyråer: Equifax, Innovis, TransUnion, och Experian.
 3. 3
  Ring ditt kreditkortsföretag och be dem sluta skicka checkar förskott. Även om de kommer (enkelt) med din faktura varje månad, förskott brukar börja tillkommer ränta omedelbart, så det är inte en bra idé att använda dem. Om du inte får dem och inte planerar att använda dem, bör du.
 4. 4
  Ring enskilda katalogföretag och be dem ta bort dig från deras e-postlistor. Ibland kommer det att vara samma avgiftsfria nummer som du vill ringa för att göra en beställning, ibland blir det en separat "kundtjänst" nummer. Titta runt på baksidan och beställningsformuläret. Ibland kommer kundtjänsten folk frågar varför du vill ska tas bort. Helt enkelt förklara att du inte är intresserad av de produkter som erbjuds. Har har katalogen, eller åtminstone adressetikett från den till hands när du ringer. Ofta kommer de att begära ett spårningsnummer eller annat tryckt dit.
 5. Många katalog och postorderföretag erbjuder opt-out på sina webbplatser. Om du föredrar bekvämligheten med ett webbformulär, titta runt katalogen eller på bolagets hemsida och du hittar ofta en.
Prova en liknande metod för att sluta ta emot publikationer från företag du gör nedlåtande, såsom den fria tidningar från försäkringsbolagen.
5
Påminn företag av ditt utskick och sekretesspreferenser. Om du gör affärer med ett företag via posttjänster, kommer det att sätta dig på sin kontaktlista. Så första gången du gör en transaktion (t.ex. beställning) med bolaget, begära att sättas på sin "in-house undertrycka" eller "inte främjar" listor. Berätta företaget inte "hyra" eller dela ditt namn med andra företag.
 • Undvik att placera din adress på undersökningar, lotterier och produktkort garanti. Om du gör skriver din adress eller telefonnummer, skriva vid sidan om något liknande, "Vänligen inte sälja eller distribuera mina uppgifter, eller lägga till e-postlistor." Det är i allmänhet inte nödvändigt att skicka in garantikort eller "registrera" en garanti för att garantin skall gälla, oavsett vad kortet kan innebära.
6
Fråga enskilda avsändare. Vissa objekt skickas i sådant bulk att de går till varje invånare på en postrutten. Dessa riktar sig till "Resident", "våra vänner på," eller någon variant. Din post-bärare kan inte, enligt lag, avgöra vad du anser "skräppost". Alla "bosatt" post skall levereras som behandlas. Du måste kontakta enskilda utskick för att få din adress bort från deras databas. Titta runt på utskick för återvändande adresser och telefonnummer. Här är länkar till några vanliga sådana.
 • Europa Online: telefon 1-800-605-4297.
 • (ansvarig för blobbar av försäljning cirkulär och den lilla kortet med försvunna barn): Följ länken.
 • Val-pak kuponger: följ länken.
 • Förlagets Clearinghouse: telefon 1-800-645-9242 eller e-post med din fullständiga adress och instruktioner för att ta bort från sändlistan.
 • Europeiska familjen Utlottning: telefon 1-800-237-2400.
 • Pennysaver eller potpurri. Besök deras sändlisteprenumerationssidan borttagning,. Webbformuläret kräver en giltig e-postadress, men bekräftelsen kräver inget svar, så om du är orolig för din integritet, kan du använda en tjänst som Mailinator. Du kan även maila hela ryggen etikett med en begäran om att tas bort till 2830 Orbiter Street, Brea CA 92.821 till 6224. Deras cirkulation meddelandeförteckningen dessa detaljer kan nås på 1-800-422-4116, men det är ett inspelat meddelande. Mail undertryckande av denna publikation är bra för ett år och de inte hedra förfrågningar post avlägsnande från tredje part.
 • , Utskick av veckans försäljning cirkulär. Följ länken. Det kommer att ta några veckor, men det kommer att sluta komma.
 • Du bör inte få mail om posten eller den medföljande kortet inte är riktat till dig, men vissa bulk försäljning cirkulär får fortsätta anländer på "auto-pilot" efter att du har avbrutit dem. Påminn din brevbärare artigt att denna fråga inte är riktat till dig.
7
Stoppa all post inte riktat till dig:
 • Om du får första klassens post för en tidigare bosatt, kan du skriva Return to Sender / Inte på denna adress på kuvertet och släpp detta kuvert rätt i brevlådan.
 • Om du får massbrev för en tidigare bosatt, kan du följa stegen ovan.
8
Rapport dödsfall till kreditupplysningsföretag för att undvika möjliga. Skicka en kopia av dödsattesten till var och en av dem:
 • Equifax PO Box 105069 Atlanta, GA 30348
 • Experian PO Box 9530 Allen, TX 75013
 • TransUnion PO Box 6790 Fullerton, CA 92634
9
Rapportera dödsfall till Direct Marketing Association (i U. S.) för att stoppa flödet av mest skräppost till någon som är avliden. Använd den avlidne inte kontakt formulär Följ instruktionerna genom hela processen, och vara säker på att kontrollera registreringen när du får e-post.
10
Placera en skylt vid brevlådan som läser "inga gratistidningar". Gratis tidningar och flygblad är en annan form av oönskad reklam som ofta plågar våra främre gräsmattor, men de flesta är inte levereras via e-post. Många av de människor som levererar fria tidningar kommer helt enkelt att sluta när vårdtagaren har placerat en skylt nära deras brevlåda som läser "Inga gratistidningar." I Europa är det olagligt för någon annan än brevbäraren att sätta saker i din brevlåda.
11
Håll telefonen böcker. Om du bor i en större stad, kan du få telefonböcker från flera flygbolag under ett enskilt år. För att stoppa dem, eller för att bara ta emot den ena boken du föredrar att använda, följa dem till deras källa. Många har opt-out sidor på nätet nu.
 • För att välja bort en mängd olika telefonböcker på en gång, gå till Gula sidorna välja bort. När du skapar ett konto, bör du se ett urval av telefonböcker för ditt område. Du kan välja vilka du vill ta emot.
 • Verizon / Superpages: Gå till och följ instruktionerna.
 • Dex: gå till den här sidan och väljer "Välj din Dex."
 • Sök efter andra opt-out som inte nämns här. Titta på telefonboken själv, eller sök på nätet efter en fras som "[varumärket] gula sidorna opt out".
 • Mest tryckta telefonkataloger kan återvinnas med din vanliga pappersåtervinning.
12
Välja bort universitetets rekrytering post. Kom ihåg, du är den bästa personen att bestämma vilken skola du går. Dessutom kommer de bästa universiteten förmodligen inte skicka ut brev pläderar dig att komma till deras skola.
 • Om du är student redan få rekrytering litteratur från universiteten, be din college rådgivare för att hjälpa till att ställa saker rakt för dig.
 • Många skolor får din information när du tar PSAT, SAT, ACT, eller annat standardiserat test. När du registrerar dig för sådana standardiserade tester, läs formuläret noggrant. CollegeBoard, organisationen bakom PSAT, SAT, och AP-test, uppger att deras "Student söktjänst" programmet är frivilligt. ACT har i sin sekretesspolicy att du har ett val om att ta emot meddelanden som överstiger de som krävs.

Tips

 • Om du är nyfiken på hur sprider skräppost, avsiktligt stavar ett namn på en enkät formulär eller något av detta slag. Du får mer skräppost, inte mindre, men det är ett enkelt experiment för att se vem dela din information. Håll reda på vilken felstavning ni har gett till vilket företag, så att ni inte glömmer.
 • Håll en papperskorgen eller papperskorgen genom din brevlåda eller varhelst du sortera post, så att du omedelbart kan återvinna något skräp du inte får.
 • Om du inte får skräppost, göra en av två saker om det. Återvinn det omedelbart, eller ring eller skriv någon om att få utanför listan.
 • Det är en bra idé att utföra de två första stegen även om du inte gör resten. De kommer att stoppa den största mängden post med minsta investering i tid. Dessutom, med kreditkort erbjuder sitter i din brevlåda inbjuder identitetsstöld. Om du bestämmer someday att ansöka om ett kreditkort, de är inte svåra att hitta även utan skräppost.
 • Beställ ditt namn tas bort från länet skatten databasen. Många företag inrikta sig på specifika områden baserade på grannskapet underavdelningar eller värden hem. Genom att göra din information konfidentiell i länet och statliga databaser du kan eliminera en hel del skräppost.
 • Använd en elektronisk kalender. Om du lär dig att din begäran om borttagning löper ut efter en tid, placera en påminnelse om att förnya det i din kalender nu. De flesta elektroniska och online-kalendrar inkluderar påminnelse funktioner och kan ta datum långt in i framtiden.
 • De flesta företag som skickar direktreklam är glada att ta människor som inte är intresserade av sina e-postlistor. Det kostar dem pengar för att skicka dig en tjock, glänsande katalog.
 • Du får veta att det kan ta ett par utskick cykler för mail sluta komma. Detta är en standard disclaimer som du bör ta till nominellt värde.
 • När allt annat misslyckas, återvinna skräp. Om du har en dokumentförstörare, är något tryckt med svart och vitt bläck vanligtvis säkra för komposthögen. Du kan också använda dem som tändved i din eldstad. Om du är benägen till hantverk, kan du också göra papper eller använda din skräppost i collage eller decoupage.
 • Anmäl dig för att få uttalanden och räkningar elektroniskt. De är inte skräppost, men det kräver papper och resurser för att posta dem. Många företag och banker erbjuder nu elektroniska anmälningar.
 • När du fyller i formulär på nätet, läsa sekretesspolicy och titta för opt-out lådor. Många kommer med "ja, lägg till mig på sändlistan" redan kontrollerats för dig, så att du måste avmarkera den för att undvika att få post. Sekretesspolicy är ett bra ställe att börja om du vill hitta ett visst företags opt-out formulär.
 • Postorder-företag, särskilt tryckerier att skriva ut checkar och personlig brevpapper, ofta skicka andra mail och sälja adresserna till sina kunder. Om du beställer från en av dessa platser, tydligt ange dina önskemål.
 • Sänd inga porto krävs kuvert tillbaka utan att fylla ut något förutom din returadress, "kundnummer", och stort tryck, i markör ta mig utanför listan ". Notera att detta troligen är mindre effektivt än att kontakta företaget direkt, eftersom avdelningar som behandlar beställningarna kan ha någon kontroll över e-postlistor.

Varningar

 • Placera inte något glansiga eller tryckt med färgat bläck i komposthögen eller i öppna spisen. Det kan frigöra små mängder giftiga kemikalier.
 • Du ska inte behöva spendera pengar för att bli av med skräppost. Skräppost borttagning kit du kan se till salu i allmänhet erbjuder inte något du inte kan göra på egen hand.
 • Skickar skräppost tillbaka i svarskuvertet kan kännas bra, men det är inte ett särskilt effektivt sätt att få ut e-postlistor. Det är bättre att helt enkelt begära att tas bort.
 • Var inte otrevlig mot den person som svarar i telefon, även om du är irriterad över att få något. Han eller hon har betalt för att svara i telefon (och betalas vanligen mycket lite). Denna person är inte personligen ansvarig för din emot det. Men gör, om det behövs, vara ihärdig, förutom att vara snäll.
 • Ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant, förmodligen är. Om något verkar skumt, läsa det finstilta, forskning det försiktigt, eller helt enkelt passera den. Du kanske inte riktigt har vunnit en miljon dollar, även om tidningen beställa material gör det verkar som om du har.
 • Se alltid till att posten är skräp innan du slänger den.