Wko

Hur man talar tydligt

Tala tydligt och effektivt föreslår dina idéer är ett måste i det moderna samhället. Vi skulle gå förlorad i samhället om vi inte kunde tala tydligt. Den här artikeln visar 6 steg för att guida dig.

Steg

Hur man talar tydligt. Ta ett djupt andetag innan du börjar tala, så att lungorna inte tar slut på luft.
Hur man talar tydligt. Ta ett djupt andetag innan du börjar tala, så att lungorna inte tar slut på luft.
 1. 1
  Ta ett djupt andetag innan du börjar tala, så att lungorna inte tar slut på luft.
 2. 2
  Öva enunciating dina ord.
 3. 3
  Tala långsammare. Du har ingen aning om hur bra det är att ge dina ord en extra sekund eller två att helt komma ur din mun. Pausa fungerar också, eftersom pausa ger den person du talar med, att smälta alla de ord du just sa.
 4. 4
  Öva din grammatik. Om din grammatik är dålig, kan dina tankar och idéer inte uppfattas tydligt. Det hjälper också att läsa ett stort antal böcker för att utöka ditt ordförråd. Sätta några lämpliga, intellektuella ord här och där kan få dig att verka smartare. Men se upp, om den används felaktigt eller ur sitt sammanhang, kommer du inte att tas på allvar.
 5. 5
  Lär dig några ordförråd. Att lära de rätta orden att säga vissa saker är också mycket hjälpsamma.
 6. 6
  Tänk innan du talar. Det kommer att hålla huvudet klart och snabbare för vad du ska säga.
 7. 7
  Du kanske vill (tyst) säga orden till dig själv för att se vad du uttalar dem rätt.

Tips

 • Håll det enkelt. Ibland är en enkel förklaring allt du behöver för att tala tydligt.
 • Försök att lyssna på dig själv med en röst-brännare. Vanligtvis kommer detta att hjälpa dig att avgöra vad du skulle behöva arbeta på.
 • När du talar, öppna munnen större, och över artikulera ord, det hjälper verkligen. Det är som sjunger, måste du öppna din mun. Du kanske inte inser det, men öppnar munnen uttrycker din röst.
 • När du är i ett samtal, ta lite tid att fråga om den andra personen förstår vad du försöker säga. Om de inte gör det, försök omformulera vad du just sa.

Varningar

 • Inte mer än att det när du pratar med andra eftersom du kan hamna gör situationen värre. Försök att vara naturligt - tänk "flowy" som du talar, inte "vad / next" att säga. Feel "flowy", ta bra, avkopplande andetag och tänka på en bild som ger soothness flowy ',>, som att simma i en uppvärmd dopp pool på natten eller dricka uppfriskande smoothies, att dansa till en favoritlåt eller läsa din favoritbok.
 • Att öva med pennan för att hjälpa dig uttala, inte kvävas av pennan. Kontrollera att pennan är tillräckligt lång för att inte flytta, halka eller falla in i munnen av misstag. Kom ihåg att placera pennan bredvid munnen horisontellt naturligtvis, eftersom detta kommer att bli bättre för att uttala vissa stavelser och kommer inte att få dig att kvävas eller munkavle på pennan.