Wko

Hur man kommunicerar på ett självsäkert sätt

Tala assertively är inte magi. Det är en teknik som du kan träna själv eller med nära och kära för att ge feedback. Den här artikeln ger några tips till att vara påstridig genom kommunikation.

Steg

Hur man kommunicerar på ett självsäkert sätt. Behåll ögonkontakt.
Hur man kommunicerar på ett självsäkert sätt. Behåll ögonkontakt.
 1. 1
  Använd ordet jag. Undvik att använda dig, eftersom detta hindrar dig från att tillåta kontroll av lyssnaren. Använda allvetande bort kontrollen på högtalaren, dig, därför att "Du" bara används för att uttrycka obeslutsamhet.
 2. 2
  Behåll ögonkontakt. Du bör stirrar på dina lyssnares ögonen när man talar. Avvärja ögonen konstant eller har ingen ögonkontakt helt kommer att visa timidness eller obehag.
  • Ögonkontakt bör inte vara en "stirrar contest". Breaking ögonkontakt under oviktiga delar under en konversation presenterar en naturlig miljö med dig och dina lyssnare.
 3. 3
  Ha en bra hållning. Tänk på dig själv som sträcker sig från huvudet till tårna, sittande eller stående. Var uppmärksam på nacke, axlar och övre rygg regioner. Håll ryggen upprätt och axeln skjuts tillbaka naturligt. Du ska inte vara spänd, men du bör vara uppmärksam på din kropp och dess lugn.
 4. 4
  Express kroppsspråk. Gör gester som ger en känsla av värme och öppenhet på dina vägnar-öppna handflator, cirkelrörelser arm, leenden, rynkor i näsan, kramar, etc.
 5. 5
  Undvik tvetydighet. Förklara dig grundligt och försöka att inte skapa oklara svar.
 6. 6
  Kom ihåg att tystnad är ett verktyg, inte en fiende. Lär dig att vara bekväm med tystnad och användning pauser. Detta är också användbart för att tala inför publik.
  • Om du brukar säga Umm, du vet, gillar, Yeah, eller förlänga det sista ordet som föregår en oavsiktlig paus, öva med pauser istället för att muttra. Människor som undermedvetet säger assistenter tenderar att ogillar tystnad.
  • Tala tydligt. Mumlande, mumlande, och cirkulära meningar gör inget för att ytterligare kommunikation.
 7. 7
  Använd lämpligt språk. Inte svära eller prata ohövligt. Obsceniteter visar inte självsäkerhet-det visar råa beteende och ansvarslöshet i din förståelse.
  • Denna metod för att förstå anständighet kallas savoir-faire.
  • Var försiktig om tonen i din röst. Håll det modereras.
 8. 8
  Om du känner tårar eller ilska kommer på, andas djupt från magen-du bör kunna se din mage stiga ut och dra tillbaka. Denna djupa andetag kommer att lugna dig i så lite som 4:56 andetag.
 9. 9
  Var uppmärksam på din röst. Om du är för mjuk, kommer den andra personen tror att du försöker gömma dig och kan ignorera dig. Om du är för högt, kan den andra personen blir rädd eller irriterad av din röst.
 10. 10
  Det viktigaste är att tro att du är ansvarig för dig själv. Ingen annan är ansvarig för ditt beteende och din personlighet.
 11. 11
  Uttryck dina känslor tydligt. Fokusera på hur du känner dig.

Tips

 • Många av oss försöker att söka folkets godkännande i våra handlingar, tal etc. Innan vi gör något eller säger något, försöker vi att tänka om den andra personen kommer att bli arg på oss eller inte. Vi försöker undvika att säga saker som kan tjäna vrede andra, även om det är rätt sak att säga eller göra. När vi släpper denna vana, kommer vi inte bara att kunna fritt uttrycka våra tankar, kan vi också blivit mer självsäker. Vi kommer att säga och göra saker utan att oroa vad andra kommer att tänka på oss, och det kan hjälpa att vända oss till en mer karismatisk person.
 • Skrik inte eller säga saker som du kommer att ångra senare. Detta kan tyckas vara ett enkelt alternativ på gång men minnena kvar och det uppnår ingenting mer än att agitera och reta båda parter. Självsäkerhet handlar om att förmedla dina önskemål och behov utan att höja rösten.
 • Lärande självsäker kommunikation tar tid. Ge inte upp, bara hålla på att öva i vardagliga situationer - snabbköp köer är utmärkt!
 • Om du är någon som håller dina känslor förtrycks och kroppens muskler tar hela stöten, är det viktigt att träna och stretcha dessa muskler för att stoppa detta. Du kommer att stå längre, andas bättre och känner mig starkare om du gör detta och motion hjälper till att frigöra dina känslor.
 • Du bör bry om du förolämpa någon. Du ska ta hand om andras känslor, men på ett positivt sätt, inte på ett sätt som försvagar dig. Det är inget problem om du tvekar att säga något eftersom du inte vill såra lyssnaren, men om din tvekan beror på rädsla och inte på grund av genuin sympati för lyssnaren, måste du arbeta på att övervinna denna negativa egenskap inom dig.
 • Om du har för vana att ständigt söka andras godkännande, då du inte kan övervinna denna vana natten men om du fortsätter att arbeta på det, så småningom kan du. Efter konfrontationer, ser tillbaka på tidigare ettor och jämföra dina reaktioner för att kontrastera dem - det kan fortfarande kännas lika hotfulla, men det är glädjande att se framsteg i hur väl du betedde. Bryta "folk glädjande" vanan är vanligtvis inte en enkel allt-eller-inget beslut.
 • Om samtalet blir alltför uppvärmd, begära time-out eller en rast. Förklara att det inte har någonting att göra med den andra personen, det är bara det att du känner dig förvirrad, trött eller behöver tid att reflektera och att du kommer att återuppta samtalet senare.

Varningar

 • Om du drabbas av någon form av våld, omedelbart söka professionell hjälp eller en fristad / kvinnojour. Våld är inte kommunikation, det är dominans.

Saker du behöver

 • Dags att öva andning och tala tydligt framför en spegel
 • Familj eller vänner som du kan lita på att öva med
 • Ett öppet sinne och ett modigt hjärta