Wko

Hur att sluta vara rasistisk

Är du en rasist? Har Du några tankar om människor av andra raser som du önskar att du inte behövde? Här är några förslag för att utrota rasistiska tankar.

Steg

Hur att sluta vara rasistisk. Hitta orsaken till din rasism.
Hur att sluta vara rasistisk. Hitta orsaken till din rasism.
 1. 1
  Självdeklarera. Tänk: Varför är jag rasist? Varför vill jag sluta? Om du kan svara på dessa frågor, kan du stoppa din rasism.
 2. 2
  Hitta orsaken till din rasism. Orsaken till rasism kan vara vad som helst, men det är oftast växer upp i en rasistisk miljö. Se till att du vet om du är rädd för den rasen, bristande respekt för dem, känner sig obekväma, etc.
 3. 3
  Forska i ämnet. Gör forskning om rasism, eller hitta hjälp och stödgrupper.
 4. 4
  Inse vilken ras är. Race är inte valt.
 5. 5
  Sluta använda rasistiska uttalanden. Istället för att säga "Hej, jag såg några smutsiga ****** i butiken", säger "Hej, jag såg någon person i butiken." Istället för att identifiera någon baserat på deras ras (även i en godartad sätt), använda en annan beskrivning: kläder, personlighet, jobb, etc.
 6. 6
  Tänk på hur det känns att sättas ned med en rasist. Om människor var rasistiska mot dig, skulle du springa iväg? Skulle du gråta?
 7. 7
  Få in det. Umgås med människor av olika raser. Bli vän med dem och försöka förstå hur de tycker om rasism och hur de ser på andra raser själva, eller människor i sin egen ras. Om du tänker på något tillräckligt, kommer du så småningom trött på det och inte bryr sig om tävlingen längre.
 8. 8
  Om du är rädd för en annan ras, kan du börja din förändring på internet. Sök runt för människor i det loppet talar om saker du tror i... kanske på Youtube. Du kan också starta en chatt med någon av en annan ras, och det kan minska din ångest. Kom ihåg att det finns elaka / dumma / vulgär personer i varje lopp. Om du hittar dig själv att tänka "bara en _____ person kunde göra att" hitta en person av din ras som gör samma sak. Om du ser tillräckligt bra, kommer du att finna att det är ett mänskligt fel, inte en länk till race alls.

Tips

 • Alla människor är skapade lika. På insidan, människor av olika raser är alla samma. En människas hudfärg har ingenting att göra med vilken typ av person han eller hon kommer att bli eller vilka val han eller hon gör. Rasism har funnits i hundratals år och kommer att finnas för hundratals fler. Du behöver inte vara en del av det.
 • Försök läsa boken To Kill a Mockingbird av Harper Lee, det kommer att hjälpa dig att förstå olika perspektiv på rasfördomar. Läs så många böcker som den här som du kan eftersom skönlitteratur kan ha en stor känslomässig påverkan. Harry Potter-böckerna också främja tolerans, som har förklarats av författaren.

Varningar

 • Rasism, som någon dålig vana, kommer att bli svårt att bryta.
 • Några rasistiska vänner och familjemedlemmar kommer inte gillar det faktum att du försöker sluta vara rasist.