Wko

Hur försvara pro primat övertygelser

När en kvinna blir gravid, ibland, av någon anledning eller annan, hon vill avbryta graviditeten. Denna åtgärd har blivit ett "hett ämne" för diskussion under de senaste åren, med nästan alla att välja den ena eller andra frågan om abort. Det är den, som hävdar abort är fel, och Pro Choice sida, som hävdar att, medan abort är inte en underbar sak, är det inte fel. Här är hur du försvara ditt val om du väljer att hålla med Pro Choice sida av abortfrågan.

Steg

Hur försvara pro primat övertygelser. Förklara att även om abort var olagligt, skulle det vara omöjligt att genomföra sådan lagstiftning.
Hur försvara pro primat övertygelser. Förklara att även om abort var olagligt, skulle det vara omöjligt att genomföra sådan lagstiftning.
 1. 1
  Förklara att även om abort var olagligt, skulle det vara omöjligt att genomföra sådan lagstiftning. Förfarandet används för att utföra aborter är identisk med det förfarande som används för att undersöka dåliga cellprov. Detta är hur aborter täcktes upp i det förflutna.
 2. 2
  Förklara att abortlagstiftning, såsom den som nämns i roe vs. Wade, var inte om de moraliska konsekvenserna av abort. De handlade om säkerhet.
  • Modern medicin och praxis sanitet är relativt nya medicinska koncept. Läkarna var bokstavligen använder medicinska instrument för att avlägsna infekterad vävnad och sedan använda samma utrustning för att utföra aborter. Kvinnor dör oftare av läkare aborter än från själva aborter. Lagen välte i Roe vs Wade gjorde inte förbjuda aborter, endast läkare som utför dem. Högsta domstolen fann att resonemanget bakom lagen inte längre var giltig (Lagen skrevs innan sanitära metoder väcktes.)
 3. 3
  Försök att hitta en medelväg med den andra personen. Om de säger att abort är fel i alla fall försöka hitta ett fall där de är överens om att det inte skulle vara fel. Fall av våldtäkt, incest, och fall där en barnets födelse skulle döda mamman är ofta bra medelväg grunder.
  • Prova och sträcka medelväg. Om de håller med om att fall av, säg, våldtäkt, skulle vara bra för en abort, fråga om det skulle vara okej om kvinnan fick en abort om fostret inte skulle leva efter födseln, och hon visste. Generellt, bara försöka hitta fler sätt på vilket de kommer överens abort bör tillåtas.
  • Fortsätta att driva olika fall. Den person som du diskuterar bör inse, efter att de har kommit överens om att några scenarier där abort skulle tillåtas, skulle det kanske abort är inte så hemsk - trots allt handlar det om lagliga, emotionella, och fysiskt traumatiserande händelser. Om de inte inser detta, nämner det, men först efter att de har kommit överens om ett fåtal fall där abort bör tillåtas. Om de tror att kriget kan rättfärdiga mord på vuxna som det mindre av två onda ting så varför inte abort?
 4. 4
  Nämn mammans välbefinnande. Fråga om de tror att det föds ett oönskat barn till en ung, lovande kvinna skulle hindra hennes liv. De kommer överens om att det kommer, det är uppenbart. De kanske nämner, på denna punkt, att om kvinnan inte vill ha ett barn, borde hon inte ha haft sex. Nämn fall av våldtäkt, stannar vid detta.
  • Fråga om fall där mamman kunde bli allvarligt skadade av barnets födelse, eller till och med dödas. Detta är också något bra att nämna när man försöker hitta en medelväg med vem du diskuterar abort med - även de mest die-hard Pro Life supporter normalt kommer överens om att abort bör tillåtas i de fall där mamman kommer att dödas genom förlossningen.
 5. 5
  Betona omfattningen av skador på barn föds till föräldrar som saknar intresse för sitt föräldraansvar i sådan utsträckning att de kommer att skada barnet fysiskt, känslomässigt, eller både under sin uppväxt.
  • Om de nämner att ge upp barnet för adoption, bara kontra med att barnhemmen i världen är överfyllda med alltför många barn, och det skulle mycket möjligen vara ännu mer skadligt för barnet att vara kvar i ett barnhem i arton år, som råkar en mycket stor andel av barn som ges för adoption. Läs några av de biografier av människor som upplever denna smärta och hur ofta skapar stor oro i sitt vuxna liv, Marilyn Monroe är ett bra exempel.
  • Släppa ett omnämnande av de hemlösa kurs är också en bra idé för att försvara abort. Det finns alltför många människor i världen att tvinga föräldrar att få barn när de är långt ifrån klara, eller när det finns bara en mamma.
 6. 6
  Be dem att tänka på följande fråga: om vi inte kan bestämma vid vilken tidpunkt livet egentligen börjar, kan vi bestämma vid vilken punkt livets slut? Om de inte kan svara på, prata om hjärndöd, och hur läkarna uttalar en patients död när hjärnan slutar skicka puls signaler till kroppen. Fråga dem om de vet när hjärnan faktiskt börjar skicka signaler. Svaret är åtta veckor i graviditeten. Använd detta argument för att visa att eftersom livet slutar när hjärnan slutar, bör inte livet börjar när hjärnan börjar?
 7. 7
  Om de insisterar på att livet börjar vid befruktningen, påpeka att upp till två veckor efter befruktningen, kan denna klump av celler delas upp i enäggstvillingar. Vart tog det andra livet ifrån?
 8. 8
  Om de insisterar på att livet börjar vid befruktningen, fråga vad de tycker om kloning? Förutsatt att mänsklig kloning sker - förmodligen en tidsfråga - ingen befruktning sker alls, har den nya personen exakt samma genetiska information som "givare", men de är klart olika individer.
 9. 9
  Påminn personen att pro-choice människor inte är "pro-abort" - De förstår allvaret i beslutet och ingen av dem tror att abort är allt solsken och valpar. Men de inser också att laglig eller inte, har det alltid funnits oönskade graviditeter och en efterfrågan på abort, och när abort är inte lagligt det slutar inte hända, det bara blir en mycket farligare och även dödliga. Att vara pro-val innebär att vilja hålla abort säkra, lagliga och sällsynt.
  • Be dem fundera samhällen där abort var illegal såsom kommunistiska Rumänien och titta på filmen 4 månader, 3 veckor och 2 dagar. Samma för kvinnor försökte att göra abort, men mödradödligheten och barn på nedläggning skjutit i höjden.

Tips

 • Var artig. Bara för att du inte håller med den andra personens åsikt om abort, inte avbryta och skrika åt dem. Lugnt förklara din punkt, och tillåta dem att göra detsamma.
 • Se till att dina argument kan stödjas av logik och / eller vetenskapliga bevis.

Varningar

 • Om du nämner religionen för mycket, vara beredd eftersom detta kan svänga in på en aldrig sinande argument.
 • Förvänta dig inte att ändra någons sinne i fem minuter. Om du känner mycket starkt för detta, då de känner sig förmodligen lika starkt för sina egna åsikter. Ge dem tid att tänka på det, och aldrig för hårt. Pushing kommer bara leda till den andra personen att känna sig motverkas, och du kommer ingenstans.
 • Förstå att detta är en mycket känslig fråga för de flesta människor, och att det kan bryta vänskap, och orsaka agg. Håll dig borta från "heta knappen" frågor som abort, om du känner att det kan orsaka en kamp eller skapa en klyfta mellan två personer.
 • Pro-lifers använder extremt grafiska bilder oftast av sena aborter som inte är en betydande del av alla aborter.