Wko

Hur du kan hjälpa ditt samhälle vara ett säkrare en

En säker och trygg kommun är ett samhälle som ser ut för varandra. En säker och trygg kommun är en som tar ansvar för att stödja sina medlemmar och se till att varje person i det samhället värderas. Vid slutet av dagen, skapar en gemenskap som strävar efter att hålla sitt område och verksamheter säkra för alla sina medlemmar en levande och omtänksam gemenskap som är en trevlig och njutbar plats att leva tillsammans.

Steg

Hur du kan hjälpa ditt samhälle vara ett säkrare en. Kontakta en gemenskap angelägenheter officer i ditt område.
Hur du kan hjälpa ditt samhälle vara ett säkrare en. Kontakta en gemenskap angelägenheter officer i ditt område.
 1. 1
  Kontakta en gemenskap angelägenheter officer i ditt område. Om en sådan ståndpunkt finns, är detta ett bra första anhalten för att ta reda på om program som erbjuds för samhället. Andra informationskällor kommunen eller lokala regeringsbyggnader och lokala icke-statliga organisationer såsom gudstjänstlokaler, grannsamverkan program, skolor, vuxenutbildning mm
 2. 2
  Leta efter community-orienterade program. Sådana program inkluderar säkerhetsutbildning, samhällsbyggande och området förbättringar, projekt restaurering, trädplantering, fundraising för att stödja sådana lokala platser som bibliotek, skolor, fritidsgårdar etc. Strukturen i programmet bör vara sådan att man kan uppmuntra andra att följa med med dig och att du kan alla ta bort planer på att lägga något tillbaka till samhället, att bygga gemenskap och ägande.
 3. 3
  Prata med dina grannar och be dem att gå med dig i att besöka ett lokalt program. På detta sätt, kan du börja att bygga en gemenskap av att dela i ett program som förenar människor. Om du gillar programmet som du besökt, föra en annan vän för nästa möte och be dem att ta med sina vänner också.
 4. 4
  Engagera dig. När du hittar en gemenskap program som intresserar dig, börja delta. Ibland tar det lite tid att se resultat, men det enda sättet att se dem är genom att inte ge upp.
 5. 5
  Ta stolthet i ditt närområde. Människors natur är att lägga mer omsorg och oro till något de är stolta över i.
 6. 6
  Förbättra säkerheten. För att människor ska känna sig trygga, kan grundläggande förbättringar införas. Överväga att begära lokala tjänstemän att genomföra sådana förbättringar som:
  • Bättre belysning för gator och vägar
  • Ungdomsgårdar
  • Väl markerade cykelleder
  • Säkra hus för skolbarn
  • Väl utrustade och underhållna lekplatser
  • Föryngring av lokala butiker och förändringar för att lagra öppettider uppmuntra familjebesök in på kvällarna
  • Hjälp barn med särskilda behov

Tips

 • Ju fler människor du kan engagera dig från ditt block och / eller grannskap, desto mer av en effekt du har på säkerheten i ditt samhälle.
 • Lyssna! Hör vad folk säger. Alla i ett samhälle har en röst, och höra den rösten gör att du kan se saker som du aldrig har sett förut.
 • Försök inte att vara en ledare. Ledare tenderar att förvänta sig att alla ska vara ett steg bakom dem. Vara lika. Oavsett om du blir en koordinator för ett samhälle patrull eller en medlem av ett block Association, är du fortfarande medlem av samhället och behovet av att arbeta inom laget.
 • Teamwork. Vi har alla grundläggande samarbetsförmåga, men kontakter med allmänheten, vi måste förbättra dem. Arbeta med alla medlemmar i samhället, inte bara de som valde att vara en del av dina ansträngningar.
 • Unite. Detta är nästan samma som lagarbete, men är mer inriktad på att förena med andra samhällsgrupper säkerheten i dina ansträngningar.

Varningar

 • Söka ytterligare utbildning. Till exempel, i Europa, erbjuder New York Police Department (NYPD) utbildning för sina civila patrullen. Du kan be din lokala polisen om de har ett liknande program, eller be dem att sätta en på plats. Utan ordentlig utbildning (eller kompletterande utbildning), kan du bli utsatt för ett brott i stället för att hindra en.
 • Gemenskapens säkerhet grupper är utformade för att vara ögon och öron för polisen och det är det. Försök aldrig att ta handling, är det vad polisen är där för. För att göra detta kommer bara sätta dig själv och kanske andra för fara.

Saker du behöver

 • Några goda människor som är villiga att engagera sig.
 • Viljan att göra den plats du bor bättre och säkrare.