Wko

Hur att vara en god prefekt

Att bli en prefekt är ett bra sätt att avsluta tid på din skola, och är en enorm fördel för dig i framtiden. Forskning visar att många framgångsrika affärsmän haft ansvarsfulla befattningar medan de var i skolan, och skolan prefekt ser bra ut på någons CV. Så om du var en av de lyckliga, grattis!

Steg

Hur att vara en god prefekt. Vara lättillgänglig.
Hur att vara en god prefekt. Vara lättillgänglig.
 1. 1
  Behåll. Prefekterna har fördelar jämfört med lärare i att de yngre barnen ser upp till dem, och så behålla reglerna är ett mycket lättare jobb för prefekterna än för lärarna.
 2. 2
  Hjälpa personalen. Prefekten är en av de bästa rollerna en elev kan ha vid en skola. Du arbetar nu med lärarna för att skapa ett bättre ställe att lära sig, och en mogen, hjälp prefekten är säker på att lita på.
 3. 3
  Stöd yngre elever. Vetskapen om att det finns prefekterna villiga att hjälpa till kommer att vara mycket lugnande att nyare elever, och de kommer att lita på dig att leva upp till deras förväntningar som någon som kan hjälpa dem.
 4. 4
  Vara lättillgänglig. Den och prefekt kommer att få mest respekt. Erbjuda hjälp till dem som kanske behöver det är bättre än att vänta att bli tillfrågad, och oftare än inte era erbjudanden kommer att tas upp uppskattande.
 5. 5
  Vara delaktiga. Prefekterna ges mycket ansvar i form av att organisera och driva evenemang för föräldrar och elever på skolan. Det höjer din prefekt profil och imponerar lärare, och även sätter dig väl till pass för framtiden. Högskolor och arbetsgivare är angelägna om att se exempel på personer som har varit inblandade i frivilliga skolaktiviteter.
 6. 6
  Öva god kommunikationsförmåga. Det viktiga är att vara tillgänglig, om det är att elever, föräldrar eller besökare. Stegen ovan kräver kommunikation för att vara tydlig och.
  • En säker prefekten ibland måste vara något du lära dig att bli. Möte med andra prefekter, lärare, besökare och föräldrar kan hjälpa till att bygga upp ditt självförtroende inom skolan. Observera hur de reagerar på dig, och ändra din kommunikationsförmåga därför att bli den bästa prefekten du kan vara.
 7. 7
  Njut av det! Många nya studenter är väldigt lättpåverkade, och möta en självsäker, hjälp prefekten kan vara något de kommer ihåg när de ansöker om läget i många år framöver.

Tips

 • Prata med andra prefekterna i lokala skolor för att se vad de gör och om du kan lära av dem. Sök efter andra prefekterna använder sajter som chefen prefekterna organisationen vid

Varningar

 • Om en plikt eller roll som du är för mycket eller inte bekvämt, är det mycket bättre att prata om det med din chef för året än att bara inte göra din plikt.
 • Vet när du ska sluta hjälpa. Om det är en fråga du inte är säker på om du ska lösa, be en lärare.
 • Kom ihåg att vara lika vänlig mot dina kolleger prefekter. Ni är alla som arbetar för att hjälpa samma skola och elever inom den, och med bra kommunikation mellan prefekterna ditt jobb kan göras mycket enklare.
 • Om du sett att bryta eller inte tvingande regler, kommer du inte att sända ut rätt budskap, och riskerar att förlora din prefekt status. Se till att även om du inte är tvingande regler, du är fast vid dem.
 • Använd den inte som en möjlighet att skrämma andra studenter och inte vara en översittare. Att vara prefekt gör inte vara en översittare försvarbart. En prefekt kan rapporteras till skolan precis som en översittare kan, och någon prefekt som missbrukar deras status är sannolikt att tas bort från teamet såväl som bestraffas som en vanlig student skulle vara.