Wko

Hur att donera ris genom att ta frågesporter på freerice.com

Om du är angelägen om att förbättra din stavning och ordförråd eller andra ämneskunskaper på ett sätt som är både roligt och fungerar som en donation till behövande, kommer Freerice.com möjligt för dig att göra just detta. I gengäld för lite tid och fokus, kommer du att få bättre kunskap om ord, matematik eller andra ämnen, och, samtidigt, donera ris till människor i nöd genom FN: s World Food Programme. Här är hur.

Anmärkning: I motsats till felaktig information av icke-förtroendefulla sorterar, detta är inte en bluff. Det är den verkliga affären, startade en ideell av en man (John Breen) som bryr sig både om stavning och möjligheten att göra små donationer bara för att du bryr dig.

Steg

Hur att donera ris genom att ta frågesporter på freerice.com. Bestäm om du vill spela anonymt eller gå upp.
Hur att donera ris genom att ta frågesporter på freerice.com. Bestäm om du vill spela anonymt eller gå upp.
 1. 1
  Gå till FreeRice. Com. Den finns på:.
 2. 2
  Bestäm om du vill spela anonymt eller gå upp. Om du går upp, kan du hålla en poäng över tid av hur du ska och hur mycket du har skänkt och det finns leaderboard incitament att bli en del av webbplatsen. Om du hellre vill bara spela och donera anonymt, det är också bra.
 3. 3
  Börja med att spela vokabulär quiz. Förutsatt att du har valt den vokabulär quiz, det är så enkelt som att klicka på valet av ord som du tror är rätt:
  • Leta efter det engelska ordförrådet frågesport.
  • Börja att klicka på vad du tror att svaret är. Du ska antingen vara korrekt eller inte. Om det stämmer, vinner skål med ris 10 kärnor för varje rätt svar.
  • Om inte korrekt, inte vinna skålen inte några korn men oroa dig inte - frågan kommer att återvända för dig att få det rätt den här gången. I själva verket bör din önskan att lägga risgryn till skålen hjälper dig att komma ihåg betydelsen av ordet från denna punkt framåt!
 4. 4
  Fortsätt tills du känner att du har gjort tillräckligt för idag. De risgryn du har lagt till kommer att framgå av din totala under ris skål. För att hålla koll på din totala summa över alla de dagar du har spelat, klicka på fliken "Mitt konto" och i rullgardinsmenyn på fliken "Visa profil". Detta kommer att visa din profil sida, vilket även omfattar summan av korn som du har tjänat.
  • Oroa dig inte för mycket om de nivåer för att börja med. Sajten justerar automatiskt de nivåer som du går. En korrekt fråga ökar din nivå, tar en fel fråga dig tillbaka till en enklare nivå. Du kan också manuellt manipulera nivå med knappen "Ändra nivå" vid basen av testet.
 5. 5
  Kolla in andra frågesporter att göra. Det behöver inte vara stavning eller vokabulär. Sajten har expanderat kraftigt sedan starten 2007 till att omfatta andra kunskapsområden och omfattar språk utöver engelska, frågor geografi (sjunker av världen, identifiera länder på kartan och världen huvudstäder), matematik, humaniora och kemi. Kategorierna kan hittas här: http://freerice.com/category.
  • Klicka bara på "Teman" fliken i fältet längst upp på sidan och välj frågesporter som intresserar dig mest. Detta kan vara ett bra sätt att upprätthålla intresset för ett enda besök, eftersom din uppmärksamhet tenderar att sjunka efter ett tag att välja ordförråd svar.
  • Som med vokabulär quiz, kommer varje rätt svar tjänar du 10 risgryn i skålen.
 6. 6
  Kolla in vem de topprankade lag och individer är. Besök http://freerice.com/about eller http://freerice.com/group/rankings/players att ta reda på vem som donerar mest ris vid varje aktuell tidpunkt. Detta är ett bra incitament för att komma ikapp!
  • Du kommer också att märka att det är möjligt att gå med i grupper som donerar genom detta sätt också - se en lista över grupper. Om en grupp intresserar dig, klicka bara på det. Du kommer att tas till gruppen sida och du kan klicka på "join" när du har lärt dig lite mer om gruppen.
  • Vid basen av en grupp sida, kommer du att kunna se statistiken för hur många risgryn har gett ett enskilt år. Om du har deltagit i att räkna, känna sig stolt över din meningsfullt bidrag!
  • Du kan också göra din egen grupp om du vill. Klicka bara på "Grupper" i fältet längst upp på sidan och sedan "Skapa grupp" i rullgardinsmenyn. Naturligtvis måste du gå med som en individ först.
 7. 7
  Bokmärk sajten. Försök att komma ihåg att återvända varje dag att du är på datorn. Även bara 10 kärnor är bättre än ingen och det hela snart ger upp.
 8. 8
  Dela på platsen runt med andra. Uppmuntra familjen att delta. Denna webbplats är bra för barn som lär sig stavning, ordkunskap, matematik och mer och det är lika bra för människor i alla åldrar som skulle kunna göra med att förbättra dessa aspekter av deras kunskap. Faktum är stolt själva webbplatsen att ha kunskap testning passar nybörjare genom att "nivåer som kommer att utmana de mest lärda professorer. Däremellan finns nivåer som lämpar sig för elever i alla åldrar, affärsmän, hemmafruar, läkare, lastbilschaufförer, pensionärer." Berätta för dina vänner och medarbetare att ge platsen en go också, ju fler människor donera och lärande, desto bättre.
  • Webbplatsen kan delas genom Facebook och Twitter genom att klicka på knapparna till höger.

Tips

 • Som donerar till ris? För varje ord får du rätt, distribuerar FN: s World Food Programme 10 risgryn och andra förnödenheter till länder i tredje världen. Fördelningen betalas av annonsörer på sajten. Du kommer att se annonsen som sponsrad banner som visas när du har svarat på frågesport frågan korrekt.
 • Det finns inga gränser för hur mycket ris du kan donera (eller hur mycket du kan lära dig)! Fortsätt gå så mycket du vill.
 • Det är ovanligt för människor att komma över nivå 50 i vokabulären. Kan du hantera denna utmaning?
 • Varje person behöver ungefär 400 gram ris per dag där ris är basfödan, för att ge två dagliga måltider med andra ingredienser som ger upp till cirka 2100 kilokalorier per dag. Det finns cirka 48 risgryn i ett gram.

Varningar

 • Ta en paus om du känner för tvingad att hålla svara på frågor!
 • Sajten är medveten om att du kan skriva ett program som klickar bort hela dagen och blir gratis ris. Den säger att detta skulle motverka lärande syfte, skulle överbelasta generatorn och skulle orsaka sponsorer för att torka upp. Så var snäll och omtänksam och använda dina kunskaper i programmering mer fördelaktigt.

Saker du behöver

 • En dator med internetuppkoppling