Wko

Hur försvara pro life övertygelser

Rätten till liv är den grundläggande frihet som alla andra rättigheter och friheter härleds. Som sådan är det viktigt att denna rättighet skyddas för alla människor, oavsett om de är födda eller inte. Försvara dina pro-livsåskådningar kan verka svårt eller skrämmande ibland. Dock är pro-life ställning byggd kring enkla vetenskapliga, logiska och moraliska begrepp som inte är svårt att förstå eller dela med andra. Den här artikeln kommer att hjälpa dig att få några strategier för att hantera utmaningar du kan stöta på.

Steg

Hur försvara pro life övertygelser. Fråga dig själv varför du är pro-life.
Hur försvara pro life övertygelser. Fråga dig själv varför du är pro-life.
 1. 1
  Fråga dig själv varför du är pro-life. Tror ni verkligen på det, eller är det bara något som dina föräldrar vill att du ska tro på? Om du inte tror starkt på det, kommer det att bli mycket svårt att försvara.
 2. 2
  När du konfronteras om dina pro-life tro, bör du vara beredd att försvara dem. Du kan använda skäl som dessa:
  • Tänk när processen för livet börjar. Var är poängen att banan avviker från en kvinna som har sin tid till en kvinna att bli gravid? När är den punkt när spermier inte dör efter tre dagar och ägget inte går genom kvinnans fertilitet cykeln? Befruktning! Ägg och spermier bildar ett levande ting, en människa.
  • Bevisa att zygoten, embryot, fostret, är ett levande ting.
  • Kom ihåg vad en levande ting är. De flesta människor kan enas om att ett levande ting är något som generellt har minst tre av följande egenskaper:
   • Den är tillverkad av celler.
   • Det kan reproducera sexuellt eller asexuellt att skapa mer av sitt slag.
   • Det växer och utvecklas.
   • Den reagerar på sin omgivning.
   • Bevisa för dig själv att detta är sant genom att jämföra något du vet är ett levande ting till något du vet är definitivt inte. Ta en snöboll. Om du rulla nedför en backe, det växer och utvecklas. Det är dock inte gjorda av celler, kan inte reproducera, och kan inte reagera på sin omgivning. Vad sägs om en leopard? Den är gjord av celler, växer och utvecklas från en gröngöling till en vuxen, kan det göra barn, och det reagerar på sin omgivning. Om de tar upp en kvinna som är infertila, säger att kvinnor som art kan reproducera, det är bara det att en missbildning gör att vissa kvinnor att bli infertila.
  • Tillämpa samma egenskaper hos en levande varelse till ett tänkt barn:
    1. Den är tillverkad av celler.
    2. Det växer och utvecklas.
    3. När det blir äldre, kommer det att kunna reproducera.
    4. Det kan reagera på sin omgivning. Det ofödda barnet rör sig bort från instrumentet som kommer att sluta sitt liv i en abort. Tror inte det? Googla det. Enligt hur forskare karakterisera ett levande ting, är ett ofött barn ett levande ting. Så eftersom det är ett levande ting, skulle det vara detsamma som att mord att göra abort.
   • Alla som någonsin vandrat på jorden kunde leva eftersom deras föräldrar inte har en abort. Det finns även några som har överlevt en abort och fortfarande lever idag. Om du har en abort, kommer du undrar alltid vem ditt barn kan ha vuxit upp till, du kanske har just berövat världen av en stor konstnär, politiska ledare, forskare, viktiga militära ledare, etc. Alla förtjänar en chans att göra världen till en bättre plats.
   • Föreställ dig för ett ögonblick att du är ett foster. (Snälla, ta det på allvar.) Låtsas att du förstår perfekt engelska och kan höra din mamma pratar. Hon vill få en abort. Du vill säga, "Mamma, inte döda mig," men hon kan inte höra dig. Det kan tyckas fånigt, men, du var ett foster för länge sedan. Och, om du tror att ett foster är en människa, skulle du inte vara här just nu om din mamma hade en abort. Eller, kanske du skulle.
   • 3
    Använd dina egna skäl och argument baserade på din egen personliga övertygelse och erfarenhet. Dessa kan vara din starkaste argumenten. Ingen vet du bättre än du.
   • 4
    Se barnet som "han" eller "hon", inte "det." Subtly hänvisa till barn som en människa, inte en sak.
   • 5
    Var går gränsen? När blir ett foster blir "människa?" Är det inte det ögonblick det är tänkt? Har knäppa barnet plötsligt från ett underligt utseende-foster-sak att en människa på andra trimestern? Visa dem 4D ultraljud av barn under tillåten abort tid. Det ser ut, vad? en bebis?
   • 6
    Om de försöker hävda att även om abort var olagligt, vi kunde inte kvinnor från att ha aborter, påminna dem exakt samma argument kan användas för att stoppa allt från att bli olagliga. Att vända på det, om marijuana legaliserades, skulle fler människor bli som "Oh då måste det vara okej att göra det!" Samma för aborter, om det blev olagligt, skulle folk tänka, "Det måste vara olagligt för en anledning." Eftersom det finns gott om människor som får aborter utan att tänka igenom det ordentligt. Tyvärr, många ser det bara som en genväg - de har aldrig fått höra att det kan vara fel.
   • 7
    Om de menar att en kvinna ska kunna kontrollera sin egen kropp, förklara att barnet inte är hennes kropp, snarare är det en separat människa. Trots allt, om det var en del av hennes kropp, skulle det innebära att mamman har 2 hjärtan, 4 ben, 4 armar och 2 huvuden för nästan 9 månader av sitt liv!
   • 8
    Fortsätt att argumentera för att en punkt, men vet när du ska sluta. Om du inte kan övertyga den andra personen, kan ni två måste helt enkelt komma överens om att vara oense.
   • 9
    Var respektfull och professionell. Var inte allt, "jag har rätt och du är dum." Du kommer att se omogen och ge en dålig bild för din sak. Speciellt om du pratar med en kvinna som är i färd med att besluta.
   • 10
    Om du pratar med en kvinna som frågar om hon ska abortera sitt barn, att vara väldigt mycket tröst. Och det är verkligen hennes beslut-inte bash på henne om hon gör abort barnet. Men om hon ber dig om varför hon inte borde...
    • Diskutera de skäl som anges ovan.
    • Om det är att hon inte har råd att ta hand om barnet (vilket oftast är fallet), uppmuntra henne att ha barnet och antingen sätta honom eller henne för adoption eller tappa honom eller henne i en fristad.
    • Om det är att barnet är sjuk och kan inte göra det ändå, påminna henne om att han / hon inte kan leva om han / hon är född, och kommer kanske> inte leva om avbruten.
    • Om problemet är att om hon bär igenom med graviditeten har hon en risk att dö i processen... detta är ett mycket känsligt ämne och det är inte så mycket ett pro-life eller pro-choice argument.

Tips

 • Kom ihåg kvinnan som ursprungligen stämde över rätten till abort ändrat sig och inte längre är pro-choice.
 • Fråga tvivelaktiga källor. Kom ihåg att Planned Parenthood och Riksförbundet för upphävande av abortlagstiftning (NARAL) är stora abort stödgrupper. ThinkProgress.org och Huffington Post gynna öppet abort. Dessa är agenda-drivna organisationer, INTE ETT FAKTUM drivna sådana. Det är okej att ifrågasätta påståenden från dem, särskilt om dessa påståenden strider mot uppgifter från CDC, nationella medicinska organisationer, eller större högskolestudier.
 • När man talar om rättigheter, kom ihåg att det finns tre personer som är involverade i en graviditet. Mamman, pappan och barnet. Varför är det så att barnets rätt till liv är glömt? Om du tänker på det, är ordet "pro-choice" en missvisande, eftersom den viktigaste personen inblandad, barnet, har sitt "val" att leva förstördes tillsammans med resten av sin lilla kropp.
 • Höj inte rösten att skrika. Försök att prata lugnt och rakt på sak.
 • Förolämpa inte den andra personen.

Varningar

 • I en informell miljö, kan annan person försöker störa dig med flit. Var försiktig när du arbetar med en fientlig motståndare. Följande strategier kan vara till hjälp när man engagera någon som är fientlig mot dina åsikter.
  • Var inte hård eller onödigt kritisk, även om din motsatta i diskussionen ringer dig namn eller på annat sätt provocerar dig. Även abort är fel, är det fullt möjligt att argumentera mot det utan att måla dem som stöder det som onda eller inneboende dåligt.
  • Förbli lugn och artig. Ibland är det svårt att behålla lugnet när de används på ett ämne som du brinner för. Men det är lättare att tydligt och övertygande uttrycka dig från en lugn, artig hållning än en arg man, speciellt när de konfronteras med en fientlig motståndare.
  • Upprepa inte någon kvinnohatare eller nedsättande språk. I informell diskussion, är pro-life personer ibland som att vilja slå kvinnor till "uppfödare" eller andra anti-kvinna stereotyper. Inte echo inte användningen av kvinnoföraktande språket, även när sådana språk används satirically att attackera dig. När det är möjligt, artigt påpeka att det är olämpligt att använda anti-kvinna sluddrar under några omständigheter. Använd samma strategi om förnedrande språket används för att hänvisa till olika-abled ofödda människor, såsom de med Downs syndrom.