Wko

Hur man ställer in en klass kontrakt eller regler klassrummet

Finns det något i din skolmiljö som måste ifrågasättas och förbättras? Kanske finns det mobbning, ofta förbanna eller kön eller ras diskriminering förekommer? Kanske folk inte respekterar varandra på sätt som kan förväntas i samhället i stort.

En viktig metod för att övervinna en fientlig inlärningsmiljö är att engagera eleverna i att göra sin egen pakt eller regler för att övervinna den störande och potentiellt kränkande eller provocerande beteende. Studenter som äger lösningen är betydligt mer benägna att fullfölja den och att aktivt verka för goda resultat. Här är några förslag för att skapa en klass kontrakt eller regler.

Steg

Hur man ställer in en klass kontrakt eller regler klassrummet. Fråga eleverna om deras åsikter.
Hur man ställer in en klass kontrakt eller regler klassrummet. Fråga eleverna om deras åsikter.
 1. 1
  Fråga eleverna om deras åsikter. Presentera problemet som du eller skolledningen uppfattar den för klassen, oavsett om det är mobbning, sexuella trakasserier, rasistiska uttalanden eller andra störande och respektlöst beteende. Fråga eleverna hur detta påverkar dem som en grupp och personligen. Har några elever skriver punktlistor på whiteboard för att sammanfatta klassen oro. Var noga med att ha verkliga faktiska exempel till hands för att hjälpa oljan diskussionen där eleverna verkar ovilliga eller distraherad i deras diskussioner, fungera som facilitator, inte som en instruktör i det här fallet.
 2. 2
  Fråga eleverna för idéerna. När eleverna har tagit upp de problem och effekterna av de problem, be dem att börja komma med idéer för att lösa problemet. Håll en brainstorming och skriva idéerna upp på whiteboarden.
 3. 3
  Sammanfatta problemet och lösningarna. Som en facilitator, sammanfatta diskussionen och få feedback från studenterna innan du fortsätter till nästa steg.
 4. 4
  Föreslå hur deras lösningar skulle kunna förvandlas till ett avtal eller regler. Betona att det är viktigt för klassen kontrakt eller regler klassrummet för att vara de som de tror på och att de kommer att hålla sig till som individer och som grupp. Som facilitator, kan du föreslå innehåll men du bör inte vara i stället för att generera hela avtalet eller regler. Idéer för innehåll kan omfatta:
  • Ingen tolerans tröskel för mobbning
  • Inga put-downs
  • Att vara snäll, respektfull och förståelse för varandra i alla lägen
  • Ingen tolerans för sexistiskt eller rasistiskt språk
  • Ingen avbryta
  • Uppmuntran av ägandet av lösningar genom användning av "jag" uttalanden
  • Respekt för personliga utrymme
  • Respekt för varandra och för lärarna
  • Skapande av en mentor-system mellan elever i samma klass eller olika klasser
  • Andra sätt studenterna kan se för att förhindra negativa beteenden och uppmuntra positivt beteende
 5. 5
  Skapa ett sätt på vilket det nya avtalet eller regler kan ses av alla. " Klassen kan producera en affisch eller en klass webbplats som visar de regler som alla i klassen. Kanske eleverna kan göra en vänskap armband för att markera godkännande av avtalet eller regler och bära den till skolan som ett tecken på respekt. Återigen, fråga eleverna vad sätt de skulle vilja hedra sin nya kompakt.
 6. 6
  Ha en regelbunden översyn av framstegen. Då och då, utvärdera framstegen genom att ha ett möte för att diskutera avtalet eller regler med eleverna. Fråga dem hur de uppfattar utvecklingen och ge dina intryck också. Använd granskningsprocessen att göra förbättringar och att berömma eleverna för deras ansträngningar att denna punkt.

Tips

 • Håll reda på din klassens idéer och framsteg. Detta är användbart för att visa för kommande klass år hur klasser har närmat frågor i det förflutna och även bygger en förväntan för kommande år att följa.

Saker du behöver

 • Brainstorming
 • Whiteboard och pennor
 • Material för att skapa regler