Wko

Hur man skriver en byggentreprenad

Ett system av arbete är din plan för vad du kommer att lära under varje lektion under hela läsåret. Det är ett viktigt och användbart dokument som du behöver för att producera.

Steg

Hur man skriver en byggentreprenad. Kontrollera om din arbetsplats har en proforma.
Hur man skriver en byggentreprenad. Kontrollera om din arbetsplats har en proforma.
 1. 1
  Kontrollera om din arbetsplats har en proforma. De kan ha ett speciellt sätt de vill systemen i arbetet att läggas ut, och / eller har en mall som finns. Detta kommer att göra ditt liv enklare.
 2. 2
  Kontrollera andras system av arbete. Helst titta på ett system av arbete kvar med din föregångare, men om man inte är tillgänglig, titta på en kollegas system av arbete.
 3. 3
  Om du skapar ett system av arbetet från början, sedan skapa ett word-dokument och lägga en tabell i det, eller skapa ett kalkylblad. Ge dig själv fem kolumner: Datum, Lektion innehåll, Key Skills (om den är inbäddad), resurser och bedömning
 4. 4
  Börja med att bryta ner året i bitar. Hur många moduler behöver du att undervisa? Tre moduler krisar fint i en modul per termin. Tillåt dig själv ett par veckor i slutet för översyn och utvärdering - eller spel. Låt en vecka i början för inledande grejer.
 5. 5
  Inom varje modul, krisar in ytterligare bitar. T.ex. du kan bryta ner en sociologi modul om familjen i följande bitar:
  * Födda & barndom
  * Historia av familjen
  * Feministiska synpunkter
  * Funktionella synpunkter.
 6. 6
  Bestäm hur länge du behöver för vart och ett av dessa bitar. Om ovanstående modulen varar en termin, då du skulle ha ca 2-3 veckor per bit.
 7. 7
  Nu inom varje bit, bestämma vilka lärdomar man kan göra. Försök att erbjuda en mängd olika praktiska, teoretiska, grupparbete, enskilt arbete och lärarledda arbetet. För segmentet om äktenskap och skilsmässa, kan du ha:
  o Lärare förklarar teori och studenter tar anteckningar
  o Hitta läroböcker om äktenskap och skapa affischer med hjälp av informationen
  o Använd Internet för att producera broschyrer
  o Skriv frågesporter / korsord för varandra
 8. 8
  Gör detta för varje bit, och för varje modul, och fyll i de nakna ben i den "lektionen innehåll 'kolumnen på ditt dokument.
 9. 9
  Nu tänker vilka resurser du behöver. Läroböcker? Stora papper och filt tips? Datorer? Skriv dem i Resources kolumnen.
 10. 10
  Kärnan viktiga färdigheter (i Storbritannien) består av:
  - Kommunikation
  och dessa kan ha att bäddas in i din läroplanen. i familjen kan exempelvis titta på den officiella statistiken räknas som tillämpning av antal, kan några diskussioner eller uppsatsarbete räknas som kommunikation, och använda datorerna är din ICT.
 11. 11
  Glöm inte att du försöker att främja jämställdhet och mångfald genom din undervisning, och inkluderar hur ni kommer att göra det över sessioner på din kurs (e g tvärkulturella fallstudier,.. Balanserade exempel från olika kulturer, inklusive funktionshindrade och en balans mellan könen).
 12. 12
  Bedömningen kolumnen kan fyllas med hur du vet, efter varje lektion, att informationen har sjunkit in. Detta kan ske genom Q & A, skriftliga prov, genom att läsa deras affischer, eller genom att lyssna på deras samtal.

Tips

 • Gör ditt system av arbete på en dator så att du kan flytta runt saker och klippa och klistra enkelt.
 • Försök att balansera ut saker så att du inte har två veckor av anteckningar, sedan två veckor av affisch-making. Det är bättre att ha både en vecka.