Wko

Hur man motiverar elever

Undervisning studenter är inte precis lätt.

Motivera eleverna är ännu svårare.

I en skola eller college miljö du hela tiden måste ta itu med barn som ogillar tanken på att vara påverkad. Här är det dock detta bitterhet bara beror feltolkning hos läraren och eleven. Det finns sätt att överbrygga generationsklyftan så att du kan komma till barnen, och så att de kan få dig.

Steg

Hur man motiverar elever. Förstå varför motivera elever är en sådan utmaning.
Hur man motiverar elever. Förstå varför motivera elever är en sådan utmaning.
 1. 1
  Förstå varför motivera elever är en sådan utmaning. Saken om eleverna är att de utsätts för så många olika människor som agerar som "lärare" i deras liv. Alla och allt är på denna punkt, försöker väldigt hårt för att stimulera dessa barn, få dem att tänka, få dem att fungera och göra dem till människor i världen kan vara stolt över. På grund av detta överväldigande inmatning av stimulans och inflytande, barnen kämpar för att hitta sin egen identitet. När de väl har insett detta, tenderar de att ta itu med den konstanta miljöbelastning genom att anta en viktig policy: "Jag kommer endast att tillåta dig att påverka mig om du bevisa för mig att du är värd det". Denna policy är deras mekanism för att se till att rätt person får till dem i rätt tid, och det är ett bra sätt att göra det. Den enda gången det blir ett problem är när de blir imponerade av en person som är ett dåligt inflytande, eller när en god människa gör inga försök att imponera på dem.
 2. 2
  Stå ut. Efter att ha läst ovanstående steg bör du ha insett att du måste visa vad du går för eleverna så att de kan tillåta dig att påverka dem. Du kan inte göra detta om du smälter in i den dunkla bakgrunden av livet. Du måste stå ut, fånga deras uppmärksamhet och hålla den.
  • Var Vocal. Har du synpunkter och se till att du lämnar in den vid en lämplig tidpunkt. Undvik att prata för mycket och / eller vara alltför påstridig. Du måste komma över som informativ, intelligent och som en person som inte är rädd för att säga sin åsikt, inte någon som är arrogant och självcentrerad.
  • Var brinner för det du lär. Stora ögon, ett leende och knappt undertryckt entusiasm gör underverk för en student. Även om de inte är intresserade av ditt ämne, skulle ditt sätt roa dem. Mest av allt, eftersom du är benhårt uttrycka din kärlek för ett ämne, kommer de tenderar att markera dig som en verklig person.
  • Var energisk entusiasm är smittsam. Det är också mycket svårare för barnen att somna i klassen om läraren är studsar mot väggarna (inte för att jag rekommenderar studsar mot väggarna). Kontrollera att du har energi att marknadsföra ditt ämne och själv väl.
  • Böj några regler. Detta kräver lite omsorg, men tenderar att verkligen skapa förtroende. Om en elev har konsekvent inte vända sig i arbetet och de visar upp och berättar att de inte har slutfört uppdraget igen. Du måste inse att något är fel (även om det bara är studentens attityd) och hjälpa till. Diskret ge dem lite mer tid att göra det och göra ämnet lite lättare. Ja det är böja reglerna, men vad du gör är att eliminera orsakerna till detta att upprepa sig. Se till att det är klart att du inte kommer att bevilja utökningar som denna igen.
  • Gå den extra milen... även om det är bara en gång. Gör mer än den genomsnittliga läraren förväntas göra. I fallet med den studerande ovan till exempel, om de misslyckas att göra arbetet i tid, igen. Kalla dem efter lektionen och gå igenom hela uppdraget med dem. Hjälp dem skriva det, visa dem hur man gör forskning, visa dem några papper andra elever har skrivit. Detta är bra eftersom det eliminerar alla problem: om det är studentens attityd du eliminera sina ursäkter och om de verkligen kämpade med arbetet, de vet exakt hur man ska handskas med det nu. Var uppmärksam, svara på alla frågor och se till att de helt har förstått dina handlingar. Kontrollera att du berätta att du inte kommer att arbeta med dem gillar det här igen. Fråga dem om de har förstått och vänta på deras jakande svar innan du avfärdar dem.
  • Sätt en ansträngning i ditt utseende. Du måste göra ett gott intryck, se till att du går in i klassen ser bra ut. Försök att klä en lite bättre eller annorlunda än den genomsnittliga personen.
 3. 3
  Volontär information. Detta verkar inte så viktigt, men de flesta lärare gör inte det eller gör det inte rätt. Håll studenterna uppdaterade med den senaste utvecklingen när det gäller ämnet. Om du är en vetenskap lärare till exempel, du kan 1) Ta en artikel från Scientific EU för studenterna att läsa i klassen eller 2) Ge eleverna en sammanfattning av artikeln, visa dem bilder av artikeln, fråga dem frågor om begrepp i artikeln och vad vissa meningar betyder och berätta för dem att du har kopior av artikeln om någon vill plocka upp dem efter klassen. Det andra alternativet är bättre. Du måste förstå att det är ditt jobb att få eleverna intresserade inte jobbet för det material du presenterar för dem.
 4. 4
  Våga hoppa ur lådan. Gör en omfattande klass projekt som är okonventionell och rolig. Till exempel kan din klass sätta på en vetenskap-relaterade (relaterat eller vilket ämne) spelar som du kan utföra på ett lokalt museum för yngre barn. Hela klassen kunde skriva en bok som du kan publicera med en self-publishing tjänster (dessa är ganska billigt) och donera den till ett lokalt bibliotek. Det positiva med detta är att idén måste vara annorlunda, måste du göra det under lektionstid eller under viss tid i skolan (för att undvika transporter och överskott frågor tid) och du måste arbeta med alla varje steg på vägen.
 5. 5
  Titta på sarkasm. Sarkasm är faktiskt ett ganska bra sätt att få tillsammans med eleverna. Det ger dem intrycket att du inte tävlar för deras godkännande, känna till reglerna och har ett bra sinne för humor. Din sarkasm är dock att vara väl bevandrade, väl placerade och se till att du ler när du är sarkastisk eller direkt efter. Detta är ganska viktigt. Eleverna älskar sarkasm men ditt kroppsspråk måste åtfölja den och få dig att komma över så trevlig inte betyda.
 6. 6
  Brag lite men inte för mycket. Du försöker övertyga eleverna om att du är värd att lyssna på, speciellt om du försöker att motivera dem till ditt utbildningsområde. Du måste ställa ut dina talanger. Du är inte bara en lärare, är du verkligen och verkligen bra på det du gör. Det är nästan som hur du skulle presentera dig under en anställningsintervju. Var ödmjuk om det men inte dölja det. Se till att din stolthet kommer igenom när du pratar med eleverna om dina upplevelser eller bidrag. Om du har imponerande kontakter bjuda in dem över. Försök att inte be dem att hålla ett tal om, skulle en intervju typ av interaktion vara bäst.
 7. 7
  Uppmärksam. Om en elev ser deprimerad eller sjuk. Kalla dem efter klass och bara fråga dem om de är okej. Försök att hålla dig semi-ockuperade när du gör detta. Titta på dem när du frågar, men inte hålla stirrar på dem tills de svara dig. Om de säger att de är fina, inte trycka på dem. Bara säga "Okej, tänkte bara att du såg lite nere tillbaka dit" och släppa det och fortsätta arbeta. Bara det faktum att du är orolig är nog för dem.
 8. 8
  Ta fram studenternas åsikter. Fråga dem vad deras åsikter är i vissa frågor. Undvik frågor som: "Vad tycker du om presidentvalet", tenderar detta att vara lite irriterande. Bara kasta en one-liner att de inte kan undvika att svara som "demokrat eller republikan?". Om deras åsikt skiljer sig från din eller är samma som din, argumentera med dem lätt, som du skulle informellt med vänner. Erkänna nederlag då och då. Även om du tror att du har rätt, kan du sluta med: "Du är bra Jag återkommer till dig om det."
 9. 9
  Gör en skillnad. Om du ser ett problem eller fråga som är värd tacklingar, ta upp det. Säg de elever som du vill göra något åt ​​det och fråga dem vad de tycker. Itu med problemet tillsammans och du kommer att göra en skillnad tillsammans.
 10. 10
  Gör dina förväntningar klart. Berätta för hela klassen vad du förväntar dig av dem. Vad du vill att de ska bli. Vilken typ av bidrag du vill att de ska göra inom sitt område, och i världen. Var passionerad och vara äkta. Den mest kritiska misstag som lärarna gör med detta tal är detta: de levererar det i början av sin klass med elever. Detta ger vanligtvis ungefär en motsatt motivation. Om du har en ny klass och du står upp framför dem och berätta för dem hur du vet att de är alla underbara människor och i denna klass kommer de att lära sig att förändra världen, kommer de studerande tror inte du och de kommer att förlora respekt för dig. Vad de tänker är hur kan du veta vilken typ av människor de är utan att göra ett försök att ta reda på? Hur tror du dem att förändra världen när du inte berätta för dem vad världen är? Hur kan du ha exakt samma förväntningar på alla? Och de har rätt. För de flesta lärare alla elever är lika och så att de känner sig bekväma att uttrycka sig i denna typ av tal, men till en bra lärare, är varje elev annorlunda. Även undvika "några av er" tal ("Några av er kommer att bli advokater, några av er läkare.. etc"). Spara talet för en av de sista klasserna du har med dem (inte den sista klassen) och göra det personligt. Till exempel: "Ryan kommer att hitta ett botemedel mot cancer, kommer Kevin att ge Bill Gates en körning för sina pengar, kommer Wendy dekorera världen, kommer Carol förmodligen ge Kevin en körning för sina pengar...". Lägg lite humor och se till att det är uppenbart att de elever som du har fått veta något om var och en av dem. Detta är dina förväntningar på dessa barn, precis som du har visat dig till dem, har de visat sig för dig.
 11. 11
  Utsätta dem för den stimulans som de blockerar innan. Frågor som rör människor, samhället, landet, världen. Något som är viktigt för dig. Allt du vill motivera dem med. Nu när du har fått de är förtroende och de har bestämt att du är värd att lyssna på... de kommer. De kommer att försöka förstå var du kommer ifrån och varför du känner ett visst sätt. Även om de inte är överens, kommer de att vara villiga att anstränga.

Tips

 • Var inte alltför uppmärksam.
 • Gör ditt engagemang verkar vara enkel. Oavsett om du pratar, undervisning, lyssna, rensa upp ditt skrivbord, läsa något. Du måste få det att se helt enkelt.
 • Prata inte långsamt och medvetet. Detta ger eleverna intrycket att du inte tror att de ska få det om du pratar i normal takt.
 • Du kan inte komma över som någon som är "bara människa". Om du har en dålig dag, låt det inte visas. Om du är upprörd eller arg, låt det inte visas. Du måste vara superhjälte siffra här. Vid denna punkt i sitt liv, är dessa barnens förebilder vänder människa. De sjunkande sjukfrånvaro, besvikelse alla, att få frånskild, bli deprimerad och lutar på eleven. Den studerande tolkar detta som ett tecken på att de inte är tillräckligt starka för att hålla sig upp och inte luta sig tillbaka. De behöver någon att luta sig mot, bara i fallet. Din "dödlighet" kommer att äventyra chanserna för att någon som dig. Säg inte dem dina problem, inte visa dem dina svagheter (om inte dess något trivialt som att dra en rak linje). Om de kommer till er med ett problem, relatera genom att säga "Det hände mig en gång" istället för att säga "Oh crap, jag vet hur det är".
 • Du har en lärare-elev relationen, inte äventyrar det. Gör inte dig själv ut som "vän inte lärare". Du måste respektera gränsen här. Du är en lärare, bara en riktigt bra och annorlunda en.
 • Om du är en långsam talare allmänhet, försöka prata snabbare än vanligt.
 • Försök inte att "relatera". De flesta människor gör inte ett mycket bra jobb och det är lätt att se igenom.
 • Inte ler inte för mycket och inte le mot hela klassen. Smile ibland och till en specifik person.

Varningar

 • Du kan inte nå fram till alla. Var beredd på det.