Wko

Hur man lära ett barn att skriva sitt namn

Lära ett barn att skriva sitt namn är det första steget i läskunnighet för ett litet barn. Det ska vara en trevlig upplevelse för dig och barnet.

Steg

Hur man lära ett barn att skriva sitt namn. Få ut en liten vit tavla eller en bit papper, pennor whiteboard eller markörer, och eventuellt lite godis.
Hur man lära ett barn att skriva sitt namn. Få ut en liten vit tavla eller en bit papper, pennor whiteboard eller markörer, och eventuellt lite godis.
 1. 1
  Få ut en liten vit tavla eller en bit papper, pennor whiteboard eller markörer, och eventuellt lite godis.
 2. 2
  Sitt barnet ner vid ett bord och sitta bredvid honom / henne.
 3. 3
  Berätta för barnet att idag är dagen som de lär sig att skriva sitt namn. Det är okej om de inte kan skriva ännu, kommer detta att ge dem ett försprång.
 4. 4
  Lägg pappret / whiteboard och pennor / markör framför barnet.
 5. 5
  Först skriver deras namn för dem på papper och förklara att detta är hur man skriver sitt namn.
 6. 6
  Skriv deras namn, men i små linjer eller fläckar så att de kan spåra dem. Har spåra dem ett par gånger tills de får kläm på det.
 7. 7
  När deras självförtroende växer, berätta för dem att prova det på egen hand.
 8. 8
  De kan ta ett tag, men ha tålamod.
  • Om deras namn är "Jack" eller "Emma", bör detta vara enkelt. Men om deras namn är "Kimberly" eller "Madison", kan detta ta en stund.
 9. 9
  Kontrollera det att se till att de har dragit varje bokstav korrekt. Även om du ser ett litet fel som bokstaven "a" har sin linje för lång, korrigera barnet omedelbart. Det blir lättare att korrigera nu än senare.
 10. 10
  Beröm barnet när de har gjort det riktigt några gånger. Ge dem dem lite godis. Berätta för dem att de har förtjänat det. Låt sedan barnet gå springa och leka.
 11. 11
  Gör detta för ett par dagar, prisade barnet och ge barnet lite mer godis varje dag. Snart kommer de att kunna skriva sitt namn flytande och perfekt!

Tips

 • Inte överbelasta barnet annars kommer de inte vill göra det så mycket.
 • Hjälp ditt barn att bygga finmotorik genom snörning pärlor eller Cheerios, klämma play-doh, leka med legos och stängning snaps eller knapparna.
 • Under ett par år, till exempel, när barnet är i tredje klass, be dem att skriva sitt namn för dig. När de gör det, kommer du att se att de är namn skrivs tydligt utan några fel alls. Ge dem massor av uppmuntran och låta dem välja ett pris, eftersom de förtjänar det!
 • Fråga barnet vad de är favorit behandla förhand är, så de verkligen kommer att komma in i att skriva sitt namn.
 • Skriva med fingerfärg och skriva i sanden, är ris eller havregryn ett roligt sätt att öva bildar bokstäver.
 • Om ditt barn har svårt att skriva med penna och papper, låt ditt barn använder tjocka kritor eller markörer. Ditt barn kan också öva att skriva med hjälp av en torr radera styrelse och markörer eller en tavla och krita.
 • För att hjälpa ditt barn öva putting bokstäverna i hans eller hennes namn i ordning, sätta bokstäverna i ditt barns namn på kylskåpet med hjälp av magneter och låt ditt barn sätta dem i ordning.

Varningar

 • Ge inte barnet något godis innan middagen
 • Använd inte för mycket tryck. Slappna av och låt ditt barn röra sig på hans eller hennes egen takt.