Wko

Hur du lär barnen att tala om tid

Undervisning ett barn att berätta för tiden är en vattenstämpel i hans eller hennes liv. Kan dock använda två talsystem samtidigt (1 till 12 och 1 till 60) vara mycket svårt att konceptualisera vid ung ålder. Att lära barnen att berätta tid, prova följande metoder.

Steg

Hur du lär barnen att tala om tid. Se till att barnet kan räkna till 60.
Hur du lär barnen att tala om tid. Se till att barnet kan räkna till 60.
 1. 1
  Se till att barnet kan räkna till 60. Försöker lära minuter i en timme innan barnet kan räkna att hög kommer att avskräcka för barnet och improduktiva för er båda.
 2. 2
  Lär de 5 gånger tabeller. Förståelse 5... 10... 15... 20... osv kommer att göra det mycket lättare att konceptualisera minutvisaren på en klocka.

Stor Klockmetoden

 1. 1
  Få en stor klocka med stora händer. En klocka med några glas eller plast lock och lättmanövrerad händer kommer att vara den mest tillgänglig att arbeta med.
 2. 2
  Förklara att den korta sidan är timvisare. Hålla minutvisaren kl 12, flytta timvisaren till olika positioner på klockan. Förklara att varje gång minutvisaren är precis över 12, är det __ klockan. Låt barnet att flytta timvisaren runt tills (s) han är bekväm att läsa den.
 3. 3
  Förklara att den långa sidan är minutvisaren. Hålla timvisaren stillastående, flytta minutvisaren runt och förklara vad varje position innebär att ditt barn. Börja med att täcka de 5-minuters märken, när de förstår dem, framsteg till "off" siffror som 12 och 37. Låt barnet att flytta minutvisaren runt och öva att läsa den tills (s) han är bekväm. Oroa dig inte om timmar för tillfället.
 4. 4
  Visa hur man läser in timme och minut hand tillsammans. Börja med enkla tider (ex. 1:30, 4:45, 8:05) innan vi går vidare till mer komplicerade sådana (ex. 02:37, 12:59) - särskilt de med överlappande händer (ex. 01:05).
 5. 5
  Låt barnet frågesport dig. Detta kommer att ge honom / henne självförtroende och en känsla av kontroll och samtidigt få i en annan form av praktik.
 6. 6
  Quiz barnet. Alltid vara säker på att göra det efter att han eller hon behärskar begreppen som en uppmuntran teknik.

Papper metod

 1. 1
  Lära barnet hur man tecknar ansiktet av klockan på papper. För att göra det roligare, skär ut en rund bit papper i förväg (eller använd en skylt som papper) och vik in den i fyra sektioner; centrumpunkten (där de två veck kors) och de större markörerna (12, 3, 6, och 9) kommer då att vara tydliga.
 2. 2
  Skapa "tårtbitar" på klockan. Dra en linje från centrum av klockan utåt till vardera av de 12 timme markörer. Låt barnet att färga varje cirkelsektor annorlunda om (s) han vill. (Börjar med röda klockan 1 och arbetar sig uppåt genom regnbågen kommer att göra numret progression mer intuitivt än att bara färga varje avsnitt slumpmässigt.)
 3. 3
  Använd en krita för att visa hur timvisaren fungerar. Flytta krita på olika positioner på klockan. Använd tårtbitar till din fördel genom att förklara att något inom en viss skiva är __ klockan. (Ex. den första, röd skiva är 1, den andra, orange skiva är 2, osv) Låt barnet flytta krita runt tills (s) han är bekväm att läsa den.
 4. 4
  Rita en andra klocka numrerade från 1 till 12 med skalmarkeringar till protokollet. Skiljer inte denna klocka i skivor eller färg varje avsnitt annorlunda, denna metod gör mindre betydelse när det handlar om minuter.
 5. 5
  Använd en penna för att demonstrera hur minutvisaren fungerar. Flytta den till olika positioner dygnet runt och förklara vad varje position innebär att ditt barn. Börja med att täcka de 5-minuters märken, när de förstår dem, framsteg till "off" siffror som 24 och 51. Låt barnet att flytta pennan runt och öva att läsa den tills (s) han är bekväm. Oroa dig inte om timmar för tillfället.
 6. 6
  Demonstrera gånger med penna och krita tillsammans. Gör det klart att den korta sidan (krita) alltid visar timmen och den långa sidan (penna) alltid visar protokollet. Placera dem att visa enkla tider (ex. 1:30, 4:45, 8:05) innan vi går vidare till mer komplicerade sådana (ex. 2:37, 4:59). När barnet är bekväm med dessa, demonstrera gånger med överlappande händer (ex. 12:00, 01:05).
 7. 7
  Låt barnet frågesport dig. Få honom eller henne lista viktiga tider på dagen (ex. läggdags, frukost, när bussen anländer) och visa dem på papperet klockan. När du är säker på sin förmåga, gör ett misstag och tillåt dig att rättas.
 8. 8
  Quiz ditt barn. Alltid vara säker på att göra det efter att han eller hon behärskar begreppen som en uppmuntran teknik.

Tips

 • Vägleda dem genom processen att bygga en leksak klocka av sina egna. De kan använda denna klocka samtidigt lära sig att känna igen den tid som de vaknar upp och äta frukost. Sedan hjälpa dem att lära sig att känna igen den tid de går till skolan. Visa dem där de timmar och minuter är, när de kommer hem från skolan, och äta middag och titta på tv. Gör detta med dem regelbundet.
 • För att göra en cirkulär praxis klocka, spåra runt en tallrik