Wko

Så för att svara Var kommer bebisar från

Det är inte ovanligt för barn att ställa frågor om graviditet och förlossning, och åsynen av en gravid kvinna eller ett barn är ofta tillräckligt för att väcka nyfikenheten. För vuxna, frågan, "Var kommer bebisar ifrån?" kan utlösa en viss osäkerhet och oro, som föremål för graviditet omfattar känsliga föremål, som till stor del kan tyckas alltför vuxen för barn konsumtion. Lyckligtvis är det möjligt att angripa frågor om fåglar och bin i en ålder-lämpligt sätt som kommer att tillfredsställa ett barns förfrågningar. Följ dessa riktlinjer för hur man ska svara på var kommer bebisar ifrån.

Steg

Så för att svara Var kommer bebisar från. Ta reda på vad, exakt, vill barnet att veta.
Så för att svara Var kommer bebisar från. Ta reda på vad, exakt, vill barnet att veta.
 1. 1
  Ta reda på vad, exakt, vill barnet att veta. Frågor om graviditet inte alltid kräver en detaljerad beskrivning av de manliga och kvinnliga reproduktiva system och / eller utformningen och förlossningarna processer, särskilt när barnet är mycket ung. För att ge svar som är i linje med vad barnet egentligen vill veta, utvärdera avsikten bakom frågan innan du fortsätter att svara.
  • Svara på en fråga med en annan fråga. Till exempel, kan du svara på frågan, "Var kommer bebisar ifrån?" genom att fråga, "var tror du kommer bebisar ifrån?"
  • Analysera barnets input för att identifiera vilken typ av information som barnet egentligen söker. Till exempel, om barnet ger ett svar som, "Jag tror att barnet kom från himlen", då barnet kan helt enkelt vara ute efter en validering eller uppmuntran av dessa föreställningar. Å andra sidan, "säger min vän att en man och en kvinna göra en baby," ett svar som utgör en mer detaljerad diskussion.
  • Kontrollera att du förstår vilken typ av svar om graviditet barnet söker. Till exempel säger något i stil med, "frågar du hur en man och en kvinna göra en bebis?" innan man går vidare till en förklaring.
 2. 2
  Bekanta dig med barns utveckling när det gäller sexualitet. På så sätt kommer du inte bli överraskad av hur mycket (eller hur lite) ditt barn är bekväm med att veta när det kommer till fåglar och bin. Till exempel kan det vara bra att veta att, när barnen är 3 eller 4, de är bekanta med sina egna könsorgan och medveten om att det finns skillnader mellan deras könsorgan och de av det andra könet.
 3. 3
  Ge svar om graviditet som är åldersanpassad. Även om alla barn mognar i olika takt, kan du använda dessa allmänna riktlinjer som utgångspunkt för att ta itu graviditet och frågor förlossning, sedan ge mer information som motiveras av situationen.
  • Småbarn vill i allmänhet förenklade svar, i motsats till detaljerade förklaringar. Till exempel när en 3-åring frågar hur bebisar kommer ut, kan du börja med att säga att en läkare får ut dem. Det i sig kan vara all den information barnet vill eller behöver på den tiden.
  • Barn i skolåldern kan söka dig för mer information. Börja alltid den mest förenklade förklaringen innan vi går vidare till mer komplexa beskrivningar. Till exempel kanske du vill säga att en man och en kvinna göra en bebis genom att gå ihop på ett visst sätt, och sedan vänta på ytterligare utredning innan förklara mekaniken i befruktning.
 4. 4
  Mäta barnets reaktioner efter tecken på förståelse och komfort. Det bästa sättet att kontrollera om din förklaring är lämpligt med hänsyn till barnets mognad och befintlig kunskap är att titta på hur barnet reagerar. Om ett barn fnittrande, göra ansikten eller vända sig bort, så du kan ge för mycket information, men om barnet nickar i att förstå och kollat ​​dig på ett sätt att förmå ytterligare förklaring, då du kanske vill fortsätta med mer detaljerade svar om graviditeten.

Tips

 • Genomför samtal om fåglar och bin i ett slätt, matter-of-fact sätt så att barnen känner sig bekväma att ställa frågor och söka kunskap.
 • Använd vetenskapliga namn för könsorgan och fortplantningsorganen, så för att undvika att onödigt tabu på kroppsdelar och funktioner.
 • Anatomiskt korrekta baby dockor är ett bra sätt att introducera barn till grundläggande begreppen anatomi, och främja en attityd av komfort och öppenhet i att ställa frågor om biologiska funktioner.

Varningar

 • Undvik att ge felaktig information, till exempel, "är bebisar levereras av storken," eftersom det kan skapa en atmosfär av misstro, vilket är till nackdel för en effektiv och produktiv kommunikation.
 • Kom ihåg att reproduktionen är en naturlig del av livet, och att om du uppvisar en blödiga hållning när barnen kommer till dig för vägledning, kan de begära att vägledning från mindre trovärdiga källor.