Wko

Hur krympa linda en pall

Krymp-omslag (eller mer exakt "sträckförpackning") är en förpackning teknik som används inom industrin för att säkra objekt till en pall. Det innebär att använda en rulle av tunn, töjbar plastfilm att tillämpa många lager av hållkraft för jobbet. Ofta människor lägger inte tillräckligt med tanke på denna syssla och resultaten är inte så effektiva som de skulle kunna vara.

Det är en konst och etikett för inplastning föremål för en pall. Läs den här artikeln för tips om rätt teknik och tidsbesparande medan pall-omslag.

Steg

Hur krympa linda en pall. Gör din foundation stark.
Hur krympa linda en pall. Gör din foundation stark.
 1. 1
  Välj rätt pall: Placera dina objekt sänds eller lagras på en stadig pall. Försök att hitta en pall som är precis rätt storlek för att rymma den mängd lådor eller andra material som du är palletering. Detta kommer att hjälpa till att rädda dig från att riva av plastfilmen på skarpa hörn av pallen.
  • Var säker på att de varor du är på väg att slå så nära varandra på pallen som möjligt. Om de har utrymme att flytta runt när du har tillämpat krympplast hela enheten kan lossna och ineffektivt. Brace föremål mot varandra.
 2. 2
  Gör det enkelt: Ställ din pall att lindas på en shortstack av tomma pallar. Detta gör det enklare att linda eftersom du inte behöver böja sig så långt. Det hjälper till att ställa in din pallen snett i 45 graders vinkel och inte kvadratiska på stacken (så att det bottnar i varje hörn överlappar den övre kanten av stapeln nedanför). Se till att pallen inte vickar upp där!
 3. 3
  Fästa shrinkwrap: Ta din shrinkwrap rulla och dra ut om en gård av plast. Pressa 8 inches eller så av slutet ihop till en lös rep form och tråd detta genom och runt ett hörn av pallen. Bry dig inte om att knyta en knut. Håll bara slutet tätt när du viker resten av varvet över det. De plast pinnar till sig själv så det bör vara tillräckligt för att hålla den från att dra loss när du börjar att linda.
 4. 4
  Gör din foundation stark: Wrap runt basen av pallen i samma riktning som påbörjades när du gjort luckan. Se till att du lindar basen tillräckligt många gånger så att din plast inte glider av. Detta är det viktigaste steget eftersom målet är att hålla dina varor på pallen. Wrap som bas minst fyra eller fem gånger, var noga med att låta kanten av omslaget att gå under hörnen. Dra rullen tätt precis innan du går runt varje hörn.
 5. 5
  Säkra varor: Egentligen ska du hela paletten för att känna sig som en enhet, allt ska gå som en, utan vinglar. Med detta i åtanke, arbeta dig upp från botten så att de nedre rutorna är först att "gift" med pallen. Fortsätt omslag så att nästa skikt sammanfogas ordentligt till den första och så vidare. Glöm inte att ta så mycket stretch som möjligt av plast när du är omslag.
 6. 6
  Test och avsluta: När du når toppen av pallen kan du antingen avsluta det eller linda tillbaka ner pallen igen. För att avgöra vad som behövs, prova att trycka de övre rutorna för att se om belastningen verkar hårt eller löst. Om du ser plasten rippel eller stapeln vingla, du antingen inte linda hårt nog eller behöver fler skikt. Gå runt det några gånger, arbeta dig tillbaka till basen. När stapeln är fast, riva filmen bortsett från rullen och vik i slutet av det under kanten på en av de lindningsvarv på sidan av pallen. Detta kommer att hålla din wrap jobb från kommer ångra.

Tips

 • För ett lite styrka i slutet av inslagning flytta till mitten av pallen och gå runt en gång till. När du går runt vända din krympplast för att skapa ett X i wrap. Detta gör att du kan dra mycket hårdare utan att bryta wrap och även ger stabilitet.
 • Förankra aldrig shrinkwrap till pallen med en knut! Detta är en fråga om både etikett-och tid-ekonomi. Inte bara tar det dig extra tid att göra knut, men någonstans ner linjen att någon kommer att ta ut sin kniv och kapa den knut. Plastfilmen pinnar till sig själv, så knop är onödiga.

Varningar

 • Linda inte för löst, eftersom detta gör det möjligt för plastfolie att sträcka under transporten. Alltid sträcka plasten till den grad att nästan bryta. Ju mer "stretch" du kan ta ut det desto fastare kommer det att hålla.