Wko

Hur man organiserar filer på en webbplats

Vill du sätta upp en webbplats, men är förvirrad om hur man arrangerar data på servern? Denna handledning kommer att visa dig den rätta metoden för att ordna filerna på din webbplats för att minimera laddningstiden och maximera upptäckbarhet, både för dig och för de människor som besöker din webbplats.

Steg

Hur man organiserar filer på en webbplats. Har bara en HTML-fil i en viss mapp.
Hur man organiserar filer på en webbplats. Har bara en HTML-fil i en viss mapp.
 1. 1
  Var konsekvent. Oavsett om du avslutar dina filer med htm eller html ingen roll,.. Det viktiga är att hålla det samma över hela webbplatsen. Naturligtvis är detta bara en fråga om du handen-koden på webbplatsen. Om du använder en HTML-editor som Dreamweaver, kommer det att spara filen automatiskt med en förlängning eller andra varje gång. Du kan mycket rimligen ha många olika HTML-filer på en server med ett sammelsurium av förlängningar och det fungerar alldeles utmärkt. Du kan till och med använda olika namn på filer, såsom home.htm, men poängen är att rensa upp din server och göra saker trevligt och snyggt. Så, är regel nummer ett: "Välj en metod och hålla fast vid det." För den här artikeln kommer alla HTML-filer kallas index.htm.
 2. 2
  Har bara en HTML-fil i en viss mapp. Märk filen index.htm och märka mappen vad du vill att länken ska kallas. Till exempel, om du skapar en sida om valpar, skapa en ny mapp som heter valpar i rotmappen (den där du har den viktigaste index) och skapar en fil i den nya mappen som heter index.htm. Du är förmodligen fråga nu, "Är inte det en hel del redundans jag bara har fem sidor på min webbplats,? Varför jag behöver en så detaljerad organisationsplan" Kul att du frågar! Organisation är nyckeln till upptäckbarhet, och ordna filer på detta sätt också rakar av värdefulla sekunder i laddningstid. Hur? Först upptäckbarhet maximeras eftersom vi har tränats att leta efter filer i mappar. Detta är hur operativsystemet är anlagd, och av goda skäl också. Om du öppnar en mapp och hitta hundratals icke-relaterade filer, hitta den rätta du letar efter kommer att bli svårt, i bästa fall. Placera sekundära mappar inuti mappen för att ordna data i logiska grupper. Laddningstid påverkas också, eftersom webbläsare leta efter en mapp först, sedan ett index för den mappen. Söka efter en fil som heter puppies.htm är icke-standard, så laddningstiden kommer att vara obetydligt längre när det härleder om valpar är en mapp eller en fil och sedan härleder vilken typ av fil det är. Döp mappen valpar och namnge filen index.htm, så dina besökare kommer att ha en mer behaglig upplevelse på din webbplats, eftersom deras laddningstider kommer att bli lägre. Plus, om du någonsin vill lägga till en annan fil som också behandlar valpar, är allt du behöver göra lägga till en annan mapp inuti valparna mappen Namnge mappen bruna valpar, och, igen, namnge HTML-filen index.htm.

Tips

 • Länka till din nyligen-organiserad filstrukturen blir nu mycket enklare. Du behöver inte ta med filnamn alls. I browser-tala, en "/" betyder "root" eller "index". Så för att länka till din nya valpar fil, är allt du behöver göra är att skriva in URL som www.mysite.com/puppies/ (märker den efterföljande "/") och webbläsaren automatiskt vet att söka efter en fil som heter index.htm. Detta är där du verkligen börja raka sekunder av dina laddningstider. Och en extra bonus är att du omfattas om du bestämmer dig för att byta program du använder för att göra din webbplats. Till exempel, säga att du väljer att byta till att använda PHP eller Cold Fusion, din länk struktur inrättas för att länka till mappen, och dina filer är alla kallade index.htm. Så när du ändrar filerna från index.htm till index.php är det inga problem. Dina länkar pekar fortfarande www.mysite.com/puppies/ och människor som har bokmärkt att sidan inte kommer att få ett 404-fel, de kommer helt enkelt få din nya, glänsande index.php webbplats. Regel nummer tre ligger: "Länk till mappar, inte filer."
 • Mappar är inte bara för dina sidor. Lägg alla dina filer i mappar så att de är prydligt arrangerade och lätta att hitta. De enda filer som ska finnas i din rotmappen utan egen mapp är det viktigaste indexet (som tekniskt sett har en egen mapp, det är vad namnet på din sajt är), den htaccess-filen, den favicon.ico filen och. robots.txt-filen. . Om du inte har en htaccess-fil, en favicon.ico fil, eller en robots.txt-fil, oroa dig inte, de är inte nödvändiga. Men, kan du överväga att skapa dem-om inte annat för-att hålla 404 är nere, eftersom webbläsare leta efter dessa tre filer varje gång de drabbade din webbplats. Varannan fil Förutom dessa, inklusive stilmallar och bilder bör vara i sina egna mappar. Skillnaden mellan dessa lagringsmappar och standard mappar sidan är att det inte blir någon index-fil. Du kan namnge dina CSS-filer vad du vill och sätta dem alla i samma mapp, och du kan göra detsamma med dina bilder.

Saker du behöver

 • Web utrymme där du har tillgång till kontrollpanelen. De flesta fria värdar kommer inte låta dig komma åt denna port, men det finns många värdar där ute som erbjuder mycket billiga webbhotell, vilket kan vara överkomligt med nästan alla. Se till att när du väljer ett värd som du kommer att ha tillgång till kontrollpanelen för att göra ändringar i filstrukturen.
 • En WYSIWYG editor (vad du ser är vad du får). Det är inte helt nödvändigt, men det kan bli av en hel del av din frustration. Plus, om du inte har tillgång till din kontrollpanel men har FTP (File Transfer Protocol) tillgång, kan du fortfarande ändra din filstruktur med en WYSIWYG editor som Dreamweaver. Även kommer någon FTP-program har samma funktion.
 • Säkerhetskopior på din lokala dator. Om du någonsin haft en hårddisk misslyckas, då vet du att det är viktigt att säkerhetskopiera alla dina data. Låt inte dina timmar av arbete gå till spillo, om din värd datorer dör, eller om värden försvinner från kartan, kommer du att fastna behöva börja om från början. Ha alltid en säkerhetskopia av hela din webbplats på din maskin, och en säkerhetskopia på cd-rom eller diskett. Dessutom, kommer att hålla dina filer på din lokala dator ger dig en chans att fullända din filstruktur i den välbekanta miljön i operativsystemet, och sedan ladda upp dem med ett FTP-program.