Wko

Hur man förstör känsliga dokument


Varje månad får du någon form av dokument med känslig information om det. Detta skulle kunna vara ett kontoutdrag, kreditkort uttalande, betala stub, eller ett kvitto. Kasta dessa saker i papperskorgen är inte tillräckligt för att hålla dem säkra från nyfikna ögon. Din känslig information måste vara oåterkalleligt förstöras.

Steg

Hur man förstör känsliga dokument. Bestäm om dokumentet verkligen måste förstöras och om det kommer att behövas igen.
Hur man förstör känsliga dokument. Bestäm om dokumentet verkligen måste förstöras och om det kommer att behövas igen.
 1. 1
  Bestäm om dokumentet verkligen måste förstöras och om det kommer att behövas igen.
 2. 2
  Bestäm vad exakt är privat information som du inte vill synas. Mer än troligt att du vill behålla dokumentet för din bokföring, så det är inte alltid nödvändigt att förstöra hela saken.
 3. 3
  Med ett enkelt hål, skär ut de känsliga områdena i bitar av konfetti. Half-moon former är bäst. Om konfetti är alla kretsar du inte använder tillräckligt många slag.
 4. 4
  Klipp ut området med en exacto kniv om all information som du vill förstöra tar upp ett stort område (som kräver en hel del hålslag) eller är inte lättillgänglig med hålslaget. Lämna lite extra tomt område på åtminstone en sida.
 5. 5
  Bränn bort den felande bit papper när informationen skärs ut.
 6. 6
  Hitta någon med en minimal mängd brännbart material och lite eller ingen vind.
 7. 7
  Håll bitarna med en tång eller något annat verktyg så att du inte behöver hålla den med dina bara händer. Detta är också viktigt eftersom att placera brinnande papper i ett magasin eller pan ger inte korrekt luftflöde och troligen kommer inte att helt brinna. Håll den av extra tomt område, eftersom allt vad del är klämd inte bli bränd.
 8. 8
  Släpp den i vatten en gång om den är klar bränning eller blåsa på det (förutsatt att du inte har något emot bitar av aska överallt).

Tips

 • Ett annat alternativ är att lagra dokument på ett säkert ställe och bränna dem årligen eller titta efter gemenskap fragmentering som kan vara gratis eller för en mycket liten avgift ibland intäkterna går till välgörenhet den fina gemenskap programmet är att de kan förstöra CD-skivor, band och ibland även hårddiskar.
 • Det tar två personer att göra detta, men bränna papper i en grill. Elden håller kommer om du håller tänder det varje 10-15 minuter och om du fortsätter att lägga papper. Det tar ca 15-25 minuter att bränna en hel soppåse av papper. Använd en metall pinne för att flytta papperet runt, annars inte alla papper kommer att brännas. Om något annat fångster i brand, ha en trädgårdsslang klar, och har den andra personen spraya den med vatten. När du är klar har den andra personen spraya generöst tills den har en svart och klibbig konsistens.
 • Vid bränning, är ordentlig ventilation viktigt, att inte bara undvika rök inandning utan att säkerställa en fullständig och korrekt förbränning.
 • De flesta kontor har dokumentförstörare eller spela in tjänster förstörelse. Kontrollera med din kontorschef och se om du kan sätta in dina egna dokument för destruktion.
 • Om du ofta förstör känsliga dokument, överväga att investera i en cross-cut dokumentförstörare. De är dyrare, men de kommer att spara tid.
 • Bränna pappret med andra bitar av skrot papper blandas i kommer att innebära att om av en slump en del inte bränns resterna av skrot papper blandas i hjälper förvirra alla som försöker läsa den.
 • Så långt som att bränna pappersbitarna, prova att använda en gjutjärn badkar. Kontrollera att det inte finns någonting i botten, såsom plast fot grepp. Detta sätt, om det inte på något sätt lyckas komma ur kontroll, har du badkar med en färdig leverans av vatten.
 • Även tidskrävande, kommer ett suddgummi gnugga bort bläck, vanligen genom att gnugga bort pappret.
 • Traditionella klippare (att skära papper i strimlor) inte kommer att hålla någon från att sätta ihop det igen. Hand rippning är inte en bra idé heller, speciellt på små dokument (det tar 2 centimeter för att ta reda på en persons Social Security Number).

Varningar

 • Var noga med att inte bränna plasten som den avger giftig rök också tänka på de lokala bränna lagar.
 • Som alltid vara försiktig när man använder eld.
 • Om du använder en Exacto Knife, vara medveten om att ytan nedanför pappret kommer att repas. För att inte nämna Exacto Knivar är mycket vassa.