Wko

Hur handskas man med att vara en begåvad elev


Den naturliga bana begåvning i barndomen är inte ett sexsiffrigt lön, perfekt lycka, och en garanterad plats i Vem är vem. Det är en fördjupning av personligheten, förstärkning av en värdegrund, att skapa större och större utmaningar för sig själv, och utvecklingen av bredare vägar för att uttrycka medkänsla -. Dr Linda K. Silverman

Att vara en begåvad elev är aldrig lätt, men eftersom du är extra, kommer du att kunna navigera bra även när du simmar uppströms mot en kultur som inte nödvändigtvis uppskattar dina gåvor. Folk kommer alltid att betrakta dig "den smarta ungen", oavsett hur hårt du försöker passa in i. Men du kan lära dig att undvika misstag alienera dina vänner och andra studenter genom att vara nöjd med dig själv.

Steg

Hur handskas man med att vara en begåvad elev. Förstå vad som är begåvad egentligen betyder.
Hur handskas man med att vara en begåvad elev. Förstå vad som är begåvad egentligen betyder.
 1. 1
  Förstå vad som är begåvad egentligen betyder. Vissa skulle säga att det innebär att vara intelligent, vilket är sant, om du har en bred definition av intelligens. En begåvad elev kommer inte alltid att vara i toppen av klassen i alla ämnen. Extraordinära talanger inte är begränsade till "bok Smarts" men kan också uttryckas genom konst, friidrott, kommunikation, mekanik, etc. Att vara begåvad innebär också att det i det område där du är begåvad, du har exceptionella resonemang förmågor och kunna lära snabbare än andra.
 2. 2
  Gör det mesta av din tid i skolan. Kom ihåg att skolan, även för dem som placeras i så kallade "begåvade klasser", inte nödvändigtvis kommer att vara en berikande miljö. Trots allt, kan prestanda i skolan knytas ganska nära till intresse för ämnet, och några begåvade individer känner sig begränsad av undervisningen formatet av moderna skolsystem. Ämnena kan inte uppfylla. Du kan bli uttråkad, och sitta i bak i klassen och sova eller dagdrömma. Du kanske känner att du bara inte passar i. Men, precis som är fallet med andra studenter, kan du hitta några klasser ger dig möjlighet att lära spännande och nya saker. I slutändan är det ditt ansvar att göra det mesta av dina gåvor.
 3. 3
  Undvik orealistiska förväntningar på dig själv. Räkna med att du kanske inte vara bra på allt bara för att du är begåvad. Faktum är att många begåvade elever har mycket låga betyg på grund av att felaktigt utmanas i skolan. Andra kan ha en rak En genomsnittlig och perfekt närvaro genom gymnasiet, men kunde inte kasta en fotboll eller slå en kärrhjulsluster att rädda deras liv. Inse där dina talanger ligger, och ställa dina förväntningar därefter - inte slå dig själv för att inte vara automatiskt begåvad i varje aspekt av livet. Det finns några saker som du är bra på, och några saker du inte: i båda fallen, fokusera på att bygga på vad du redan har.
 4. 4
  Styra bort från att nämna din begåvade status om du tror att dina vänner och bekanta kommer att ha svårt att förstå. Dina kamrater kan ha lust att jämföra och tävla, och kan inte förstå att du inte försöker att "slå" dem. När en lärare ringer dig åt sidan för att prata om din extremt hög frågesport kvalitet, behöver du inte dra uppmärksamheten till det om du inte vill. Om någon frågar dig om det, kan du välja att vara mystisk och sedan byta ämne till något du har gemensamt. Om någon frågar om din klass på ett prov, och du vet att de flesta av din klass tyckte testet var svårt, kan du säga "alla har alltid utrymme för förbättringar" eller påminna dem om ett prov i ett annat ämne som de gjorde mycket bättre i än du. Om du känner att du är pressad att avslöja dina prestationer, kom ihåg att din prestation är ditt företag, och ingen i din klass har rätt att veta hur bra du gör, särskilt om de ska ta det personligt.
 5. 5
  Var stolt över alla dina tillgångar, inklusive (men inte begränsat till) din intelligens. Du behöver inte visa upp för att vara stolt över dig själv, men du behöver inte "spela dum" heller. Andra runt omkring dig kan klara av det faktum att du har en hjärna, precis som ni alla klara av det faktum att skolan quarterback har en talang för sport, och stjärnstatus. Ingen kommer att förvänta huvudet cheerleader att hålla hennes hemlighet hoppförmåga. Om det är inte skamligt att vara en stjärna i idrott, så du kan säkert vara stolt över dina intellektuella förmågor och prestationer.
 6. 6
  Livet är särskilt svårt om du flyttas upp ett läsår eller två, och värre om du måste växla mellan dina två klasser. Det är mycket svårare att inte sticka ut eftersom alla vet. Du har rätt att säga att du skulle föredra att fortsätta med dina egna kamrater, och kom ihåg att detta inte kommer att påverka dina chanser för högre utbildning och längre alls - i själva verket kommer det att ge dig mer tid att bygga upp en bra CV. Men om du blir väldigt uttråkad med lektioner, bör du se till att något görs åt det.
 7. 7
  Gör ditt bästa för att se ut som en vanlig kille. Lägg märke till vad andra barn har på sig, och bära liknande saker, så länge du inte ändrar dig för mycket för att bli som dem. Kom ihåg att din personlighet är viktig.
 8. 8
  Berätta sanningen, även när du inte vet svaret. Aldrig skryta om din kunskap, eftersom detta kan stöta bort andra innan de någonsin kommer att verkligen känna dig. Var bara dig själv, och diskutera saker naturligt och det bästa av din förmåga. Genom samtal om böcker, särskilda intressen eller hobbies, kommer andra att få naturligt att känna dig och dina förmågor.
 9. 9
  Försök att inte bli besatt kvaliteter. Du förväntas inte få ett A i varje ämne varje dag! Eftersom det finns en stor skillnad mellan begåvade barn och barn som klarar sig bra i skolan, kom bara ihåg att djup förståelse av ämnen som intresserar dig kommer att ta dig långt i livet. Ditt mål måste vara herravälde, inte perfekt kvaliteter.
 10. 10
  Avstå från retas andra eftersom de kanske måste arbeta hårdare i skolan, eller av någon annan anledning. Om du skämta om det faktum att din vän stannade uppe hela natten studerar för vad du trodde var det enklaste testet hela året, kan du såra någons känslor.
 11. 11
  Njut av att vara smart eftersom det är vem du är! Vara det bästa du kan vara, och alltid vara sann mot dig själv, begåvad men normalt på alla sätt.
 12. 12
  Hitta ett sätt att knyta an till andra. Eftersom du är begåvad, det är inte så lätt för dig att relatera till dina kamrater, men du kan fortfarande utveckla vänskap i en mängd olika sätt:
  • Hitta en aktivitet som många människor tycker om, och i vilken dina förmågor är på samma nivå som alla andras. Du kan vara en mattesnillet, till exempel, men på fotbollsplanen är du precis som alla andra. Om så är fallet, på med fotboll så att du kan binda med dina kamrater utan dina gåvor komplicera saker.
  • Leta efter andra begåvade studenter som tar intresse i samma saker som du gör. Om du är en extraordinär violinist, bli vän med en annan begåvad violinist. Träna tillsammans och diskutera din prestation.
  • Hitta en mentor som är begåvad. De kan ge råd, erfarenhet och visdom från att ha levt mycket längre än du har, inte bara som en begåvad elev men också som en begåvad vuxen.
 13. 13
  Bond med dina klasskamrater. De får dig. De förstår hur din hjärna fungerar. De går igenom samma saker som du är. Dessa människor är mer lika för dig än något annat folk. Om du kommit halvvägs genom året, eller om du kommer för några år sen, är det första du kommer att märka hur nära klassen är. De kommer att betrakta sig själva syskon, eller åtminstone mycket nära. Du kommer att lära dig att lita på dessa människor. De kommer att bli som en stor familj för dig. Du kanske inte tror det, men inom 2 veckor, kommer du att älska att vara begåvad.

Tips

 • Styra framgår av "babying" dina klasskamrater som kan vara mindre intelligenta. Det är naturligt för en begåvad student att vilja leda och studenter mentor behöver hjälp, men du måste vara noga med att inte behandla dem medan mentorskap.
 • Omfamna din intelligens. Det är en gåva.
 • Alltid göra ditt bästa i skolan.
 • I den vanliga grundskolan situation, barn 140 IQ avfall hälften av sin tid. De över 170 IQ avfall nästan all sin tid. Med lite att göra, hur kan dessa barn utvecklar makt oförminskade ansträngningar, respekt för uppgiften, eller vanor stadigt arbete -? Leta S. Hollingworth. Tänk på vad du gör och om det är värt det. Prata med lärare och skolledare om du tror att din utbildning är inte rätt för dig.
 • Försök att ha begåvade och icke-begåvad vänner. Vara lika vänligt med dem alla.
 • Läs! Läsning är ett bra sätt att lära sig, roa dig, och utöva ditt sinne.
 • Försök att hitta något du gillar i konst - dans, fotografi, börja rita, lära sig att oljefärg, eller, komponera eller spela musik. Många begåvade studenter njuta och är bra på dessa saker. Om din skola har ett band eller, var inte rädd för att gå med. Erbjud dig att hjälpa andra med.

Varningar

 • Chansen är stor, kommer du att bli herre över en ofantlig ordförråd och kommer att vara påfallande benägna att utnyttja det (märker komplicerade ord i denna mening). Försök att hålla din användning av ovanliga ord till ett minimum, dock. Även om detta kan vara en vana för dig, kan komplex vokabulär förvirra ibland eller alienera en vän. Om din kompis ser förbryllad när du pratar, tar en stund att förklara ordet du just använt (i en off-hand slags sätt) och försöka vara mer försiktig. Kom bara ihåg att dina vänner är också smart och vet ganska lite om i världen också, även om de inte kan vara smart på exakt samma sätt som du är.
 • Tryck inte bort dina gamla vänner. De kommer att vara mycket värdefull för dig i framtiden. Bara för att de inte har titeln begåvade skrivit på sin panna, betyder inte att de inte är värda din tid. De är alla stora människor. Du kanske är bättre än dem i skolan men de har alla sina talanger också.
 • Ibland tycker om att reta dig. Du kan berätta för dem att sluta artigt, men om inte, kan du alltid ignorera dem
 • Lärarna kommer ofta be dig att göra extra saker för att hjälpa dem ut. Det är din rättighet att kunna vägra att göra dessa saker, eftersom skolan inte kommer att betala dig. Försök att inte ta på alltför många extra uppgifter samtidigt. Om du har en Scout, band konsert, konst lektion, och på samma dag, kan du ha ett problem. Ta tid varje så ofta för att backa, slappna av, och bara.
 • Oavsett hur mycket du vill, inte målmedvetet misslyckas uppdrag eller göra dåligt i skolan. Det är att kasta bort en mycket lovande framtid.