Wko

Hur du använder hela din hjärna medan du studerar

Har du någonsin bara gawk på en bok när du försöker att studera, bara för att inse att du har behållit minimal information efter en timme? Det är dags att ni börjar använda hela din hjärna!

Steg

Hur du använder hela din hjärna medan du studerar. Inse att när någon når vuxen ålder de oftast bara använda den vänstra sidan av hjärnan medan du studerar, är att den matematiska sida där du tänker i svart och vitt.
Hur du använder hela din hjärna medan du studerar. Inse att när någon når vuxen ålder de oftast bara använda den vänstra sidan av hjärnan medan du studerar, är att den matematiska sida där du tänker i svart och vitt.
 1. 1
  Inse att när någon når vuxen ålder de oftast bara använda den vänstra sidan av hjärnan medan du studerar, är att den matematiska sida där du tänker i svart och vitt. Barnen använder det hela, förmodligen därför de gör bättre i sina små tester! Använd båda sidor, det är den enda sanna tillförlitligt sätt. Tänk i färg, använd din fantasi, tänka "klart" och "babylike", allt det är, är enkel info - men mer om det.
 2. 2
  Rensa skrivbordet - Om du tror att du kan göra lika bra med ett rörigt skrivbord som du kan med ett snyggt ordnat en. Ha en mapp för varje ämne och göra din säng - alla tre märkligt att du minns mer.
 3. 3
  Koppla av.
 4. 4
  Börja studera så snart du kan efter skolan. Så fort du kommer in genom dörren, slå igen väskan på marken, springa på övervåningen, ta en dusch (om du behöver det), och börja studera direkt efter.
 5. 5
  Lyssna i klassen. Tro det eller ej, de som gör bra i något ämne lyssna i klassen, även om de inte verkar vara.
 6. 6
  Plocka ut de viktiga orden i fetstil och leta upp dem på nätet eller få det från läroboken och skriv din egen definition för dem - Detta bidrar i hög grad.
 7. 7
  Omskrivningar. Genom omskriva du kan göra informationen lättare att hantera, vilket gör det bättre att komma ihåg vad du har lärt dig.
 8. 8
  För din hemläxa, använda de resurser som finns tillgängliga för dig - de viktigaste är läroboken och anteckningar klass. Mer eller mindre skriva om det med egna ord. Låter slags "Duh!" men du skulle bli förvånad över den mängd människor som gör illa eftersom de inte läst boken.
 9. 9
  Få fuska anteckningar och läsa dem. Detta kommer att få dig att verka och känna sig mer smart när du läser läroboken.
 10. 10
  Koppla ditt teori med praktik exempel. Om du studerar historia försöka göra en berättelse anknyter till det. Det kommer att hjälpa dig att veta att det mycket väl.
 11. 11
  Ta ett intresse för ämnet, men inte vara alltför fokuserad på att vara intresserade. Låt dig själv säga "Oh my gosh, egentligen?" varje gång på ett tag, även om du känner dig som en idiot. Sedan anteckna vad du inte visste, och säga "Wow, det är fantastiskt."
 12. 12
  Har förmågan att koppla av med dina läroböcker. Testerna är inte slutet på världen så ta ett djupt andetag och slappna av.
 13. 13
  Spendera inte mer än 1 timme att studera utan att ha en paus eftersom sinnet blir trött och inte ge uppmärksamhet åt ämnet.

Tips

 • Chuck din telefon och andra prylar under studietiden. Bli av med alla distraktioner!
 • Tänk positivt.
 • Anordnas.
 • Sätt upp realistiska och uppnåeliga mål.
 • Lär konceptet, och sedan börja använda det.
 • Ställ en lätt-uppnåeligt mål för att motivera dig själv.
 • Var inte för hård mot dig själv. Om du inte gjorde väl på ett test, bara försöka göra bättre nästa gång!

Varningar

 • Inte slack inte av. Var stark, om du faller, alltid plocka upp dig, det är aldrig för sent.