Wko

Hur man studera en lärobok

Studenter idag är inte ofta lärs ut studieteknik som kan hjälpa dem med den tätaste av college läroböcker. Som ett resultat, har studenterna plockat upp vanor som arbetar mot dem istället för dem att studera läroböcker. Denna artikel kommer att bidra till att klargöra en metod för att hjälpa eleverna att förenkla och lär även den tätaste av materialet. I själva verket, om de följs igenom, kommer denna metod för lärobok studera faktiskt vara en tidsbesparing.

Steg

Hur man studera en lärobok. För någon lärobok du får, är det första som du måste läsa inledningen till läroboken.
Hur man studera en lärobok. För någon lärobok du får, är det första som du måste läsa inledningen till läroboken.
 1. 1
  För någon lärobok du får, är det första som du måste läsa inledningen till läroboken. Om det är en bok som tar en närmare titt på ett visst ämne, kommer införandet sammanfatta författarens argument och lägga fram ett utkast av boken. Om läroboken är en allmän inledande text, såsom Introduktion till europeisk regering eller Principer för Mikroekonomi, kommer införandet tjänar till att berätta hur författaren kommer att närma sig ämnet.
 2. 2
  Tänk för ett ögonblick hur författarna skriver. För de flesta läroböcker, professorer börjar med en detaljerad beskrivning av stora rubriker och underrubriker som de planerar att täcka i varje kapitel i sin bok. Med denna bit av kunskap, motsvarar varje rubrik och underrubrik i en lärobok för den kontur som professor eller författaren som används för att skriva läroboken.
 3. 3
  Varje kapitel i läroboken kan brytas ner i dessa rubriker och underrubriker. På så sätt kan eleverna börja närma varje kapitel på ett systematiskt sätt som kommer att ge dem en organiserad uppsättning av anteckningar om varje kapitel.
 4. 4
  I närmar ett kapitel, kommer vissa förberedelser gå långt. Lägga undan din mobiltelefon, inte sitta vid en dator, och inte tillåter dig själv att bli avbruten. Vi tror ofta att vi kan göra flera saker samtidigt och studera utan full koncentration. Men om du kommer att ta itu med något ämne på allvar, då måste du ge det din fulla uppmärksamhet. Fokusera och du kommer att belönas.
 5. 5
  Läs hela kapitlet igenom utan att ta anteckningar eller gör något annat. Bara läsa det. Du har två syften med detta. Den första är att få en känsla av att syftet med kapitlet. Fråga dig själv: Vad är det författaren försöker förmedla i kapitlet övergripande? Det andra, hur författaren bygger på uppgifter eller argument i kapitlet? När du har en mental bild av dessa två frågor, kan du börja ta anteckningar som kommer att gynna dig i ditt arbetsrum för tentor och forskningsrapporter.
 6. 6
  Ta anteckningar. Anteckningar menar inte tar varje ord ner ordagrant. Konsten att anteckningshjälp innebär kräsna vad som är viktigt. Det första att skriva ner är: vad är den viktigaste punkten eller argumentet att författaren förmedla i kapitlet? Gör detta i högst tre meningar. Fråga sedan dig själv hur författaren börjar göra poängen? Det är där de stora rubrikerna och underrubrikerna hjälper. Under varje rubrik finns stycken som utgör den del av kapitlet. Dokumentera ämne meningar som hjälper till att bygga argumentet i avsnitt och kapitel.
 7. 7
  När du har gjort detta för hela kapitlet, gå tillbaka till kapitlet och lista två saker självständigt. Den första är viktiga teoretiska begrepp och egenskaper viktiga för att förstå de tekniska delarna av kapitlet. Den andra är nyckeln terminologi med motsvarande definitioner.
 8. 8
  När du gör detta, kommer du att ha en hel uppsättning av anteckningar på det kapitlet. Om du gör detta rutinmässigt, när det blir dags för en undersökning, kommer du att ha din studiehandledning redo att göra vad du behöver göra, vilket är att studera materialet. Studera innebär att du förstår materialet i kapitel och att du har memorerat den grundläggande information som behövs för att kunna visa att du har en behärskning av materialet. Det är ingen hemlighet eller genväg här - varje nytt ämne du tar är precis som ett nytt främmande språk. Du måste lära dig terminologin innan du kan kommunicera. Oavsett om det är ekonomi, statsvetenskap, kemi eller biologi, måste du kunna kommunicera på det språk som disciplin. Det enda sättet att lära sig att språket är att dyka i och börja ta itu med det materialet.
 9. 9
  När du har alla dina anteckningar, kan du montera dem sedan för att bilda din studiehandledning. Medan dina vänner och kollegor hastigt försöker läsa materialet kvällen innan tentan, behöver du bara luta dig tillbaka och börja memorera dina anteckningar för undersökningen. Din lärobok anteckningar är din studiehandledning tillsammans med dina föreläsningsanteckningar.

Tips

 • Bli av högdagrar markörer. Några skäl för detta tips. Först, oftast markera markörer tillåter studenter att bara släta över material och att belysa material som de tycker är viktigt. Som ett resultat, är lärobok kapitel ofta bara markerad i lite färg och du måste gå tillbaka, läsa till kapitlet för att förstå sammanhanget i markeringen och sedan räkna ut varför det är viktigt. Vissa elever använder flera accentfärger, vilket innebär att de också måste försöka komma ihåg vad varje färg representerar! Förenkla ditt liv och bli av med highlight markörer.
 • Räcka skriver dina lärobok anteckningar. Varför? På grund av handskrift dina anteckningar, kommer din hjärna att tvingas att faktiskt läsa materialet i stället för att släta över det material eller tanklöst skriva samma text i datorn. Nyckeln är ingreppet med materialet. Anledningen till detta är att du kommer att spendera mindre tid att studera materialet om materialet är bekant för dig. Tanklöst lyfta eller skriva materialet tvingar dig inte att engagera materialet. Handskrift noterna tvingar dig att tänka på vad du skriver. Typing tvingar dig också att göra flera saker. Tänk på det. När du skriver, du läser material, bearbetning vad som är viktigt, att skriva in den i tangentbordet, redigera det som det visas på skärmen, och försöker att lära sig materialet. Förenkla ditt liv och skära ner det till att ta några bra anteckningar som tvingar dig att handskas med materialet i stället för att bara skriva ut det på ett annat sätt.
 • Ge dig själv lite tid att göra detta. Förvänta dig inte att förstå 10 kapitel i mikroekonomi eller människans anatomi natten innan en undersökning. Sätt upp realistiska förväntningar och mål för dina studier.
 • Om du ska markera din lärobok, gör det genom att understryka viktiga passager. Denna teknik kommer att tvinga dig att åtminstone engagera materialet i motsats till tanklöst färga texten som en målarbok.
 • Kom ihåg att det är skillnad mellan att läsa något och studera något. Eleverna kommer ofta säga: "Jag förstår inte hur jag fick denna klass. Jag läste materialet." Ofta läser den natten innan. Att studera är lite mer av en process som är tänkt att förmedla information, vem som helst kan läsa materialet, men du måste studera det för att förstå det fullt ut. Det innebär att man tar en viss tid för att dra isär det väsentliga i kapitel och inte skimming den natten innan.
 • Ta en paus efter varje kapitel. Ta en 10 minuters promenad eller belöna dig själv med lite underhållning. Närma varje kapitel med en tydlig sinne.

Saker du behöver

 • Notebook
 • Penna
 • Lugn studieplats