Wko

Hur du tar cornell anteckningar

Cornell Notes är en mycket effektiv metod för att ta anteckningar. Många lärare från högstadiet till högskolan rekommendera att ta Cornell Notes på grund av dess användbarhet sammanfattar ämnen. Om det görs på rätt sätt, kan det hjälpa dig att lyckas i skolan!

Steg

Hur du tar cornell anteckningar. Ta ut en fodrad papper och vik den vänstra sidan av den röda marginal.
Hur du tar cornell anteckningar. Ta ut en fodrad papper och vik den vänstra sidan av den röda marginal.
 1. 1
  Ta ut en fodrad papper och vik den vänstra sidan av den röda marginal. Detta bör resultera i en mindre vänstra kolumnen och en större högerspalten.
 2. 2
  Märk upp på papperet i sidhuvudet utrymmet med ämnet, kapitlet, och ämnet. Inkludera datum i högra hörnet.
 3. 3
  Skumma läsning och leta efter de viktigaste idéerna. I många läroböcker, de feta rubriker är de viktigaste idéerna. Ha en grundläggande kunskap om vad du ska göra anteckningar på och bekanta dig med formatet på texten. Leta efter ordförråd termer, vilka vanligtvis är fet eller kursiv inbäddad i texten.
 4. 4
  Börja ta anteckningar. I den vänstra kolumnen skriver huvudtanken och understryka det. I den högra kolumnen, skriv ner anteckningar. Generellt, punktlistor är den mest praktiska och lätta att läsa. Understruken ordförråd termer och göra definitionerna sticker ut genom att lyfta eller dra in dem. Kom ihåg att inte varje liten detalj är viktig och se till att du kan titta på dina anteckningar och vet vad du pratar om. Utnyttja förkortningar också.
 5. 5
  När börjar ett nytt ämne, se till att hoppa över en linje, så att du kan visuellt separera olika ämnen.
 6. 6
  När du har skrivit noterna ner, gå tillbaka för att läsa dina anteckningar. Är de klara och koncisa? Skriv ner frågor i den vänstra kolumnen under varje huvudsakliga idé att be i klassen för nästa dag.
 7. 7
  Slutligen sammanfatta dina anteckningar i ett stycke. I punkt behöver inte innehålla alla detaljer. Det är tänkt att återspegla att du har en grundläggande kunskap om vad du just har läst.

Tips

 • Markera viktig information.
 • Skriv inte för fort annars dina anteckningar kommer att oorganiserade och kladdigt.
 • Använd Ämne rubriker för stora idéer och försöka hitta en anteckning för varje 2 meningar beroende på hur länge avsnittet är
 • Kontrollera att du har alla toner ner. Om du missar en dag i skolan, be att använda din väns anteckningar men se till att lämna tillbaka dem!
 • Glöm inte att understryka viktiga fakta med en annan färgpenna!
 • Antal sektionerna med romerska eller arabiska siffror.
 • Skriv ditt namn eller initialer tillsammans med din lärare namn längst upp på sidan för att undvika att förlora den.
 • När du studerar, har någon läsa upp dina ämnen, och då du svarar.
 • Kopiera diagram och tabeller i dina anteckningar.
 • Behandla dina anteckningar som en skiss till ett papper. Börja med en huvudsaklig idé och förgrenar sig med punktlistor för de specifika detaljerna.