Wko

Hur du tar bra anteckningar och organisera dem

Det är oerhört viktigt att, i skolan, kan du granska vad du har lärt dig på ett kick. Tester, frågesporter, och läxor galore-ta och hålla bra anteckningar kan vara din flytväst i ett hav av uppdrag. Men, måste du lära dig att göra din bärbara dator fungerar för dig. Här är hur du håller huvudet ovanför vattenytan.

Steg

Hur du tar bra anteckningar och organisera dem. Få en expanderande fil arrangör.
Hur du tar bra anteckningar och organisera dem. Få en expanderande fil arrangör.
 1. 1
  Få en separat anteckningsbok för varje klass. Även om det kan vara frestande att ha en stor pärm eller anteckningsbok för flera klasser, innebär det att halva den tid du behöver för att släpa runt tiotusen papper från olika ämnen när man egentligen bara behöver grejer från ett. Få antingen en bärbar eller 1 - 1.5 tum bindemedel för varje klass. 3 föremål bärbara datorer är oftast det bästa-de är relativt kompakt men ger dig avdelare så att du kan ha en avdelning för anteckningar, en avdelning för läxor, och en avdelning för klassrumsarbete.
 2. 2
  Få en expanderande fil arrangör. Om du ser dig omkring, du förmodligen kommer att se att människor tenderar att gilla det hela "en enda anteckningsbok och mapp per ämne" idé. Verkligen, men detta gör det lätt att förlora eller förstöra saker. Istället får en plast-fil arrangör, som expanderar dragspel stil att avslöja fickor som kan märkas så att du kan hålla dina papper organiserade. Ser cool också!
 3. 3
  Var beredd på starten av klassen. Nu när du har verktygen för framgång, se till att vara förberedd i klassen. Kom i tid eller ännu bättre, tidigt, med alla de böcker och saker du behöver. Sitt ner och omedelbart dra ut gårdagens uppdrag, liksom din bärbara dator, som du bör sedan öppna upp till en tom sida i noter. Ta ut en penna och suddgummi också, och skriva ner kvällens läxor i din planerare. Gör det här kommer att spara dig tid senare och hjälper dig att hålla upp.
 4. 4
  Var uppmärksam på lärarens ledtrådar. Chanserna är goda att din lärare kommer att berätta när hon är på väg att berätta något du bör skriva ner, så uppmärksam i klassen och lyssna på din lärare. Förbered dig på att skriva om hon går att skriva något på tavlan som kan vara viktigt, eller säger något i stil med "Du kanske vill skriva ner" eller "Det här är bra att ha i dina anteckningar" eller något i den stilen. I anteckningarna, om hon säger något i stil med "Det här kommer att vara på testet" eller upprepar det, sätta ett stort "T" med en cirkel runt det i marginalen. Du får mer vana vid att veta när man ska och när inte ta anteckningar, men generellt bör du ta minst ett par anteckningar varje klass så att du senare kan granska vad du gjorde i klassen den dagen, eftersom det kommer att avse dina läxor och prov.
 5. 5
  Titel och datum alla anteckningar och arbete. Inte bara kommer din lärare tackar dig, men så kommer du! Genom textning och dejta dina anteckningar, det gör det mycket lättare att hitta de anteckningar du behöver för ett visst test och att veta vad du gjorde på en viss dag.
 6. 6
  Skriv prydligt. Det är ingen idé att ta anteckningar om du inte kan läsa dem senare. Ta dig tid att skriva snyggt och tydligt. Det behöver inte vara din bästa handstil, men det behöver vara lättläst, så spara swirly manus till ett brev till din kärlek. Undvik mörka fläckar och repor-outs på dina papper genom att beväpna dig med en blyertspenna och bra suddgummi. Se till att lämna ett par rader av utrymmet mellan skilda ämnen.
 7. 7
  Använd punkter, avdelare, numrering, bilder, diagram, symboler och överstrykningspennor. Det finns många sätt att göra dina anteckningar enklare att läsa. Använd punkter för att separera bitar av information som hör ihop, men skulle vara lättare att absorbera separat. Avdelare är bra om läraren väljer att hoppa från ämne till ämne. Antal saker som går för, och använd stjärnor för att dra ögat till viktig information. Bilder och diagram kan göra informationen lätt att ta till sig, och överstrykningspennor, med måtta, kan hjälpa till att visuellt separera flera bitar av information. Se bara till att använda dessa komponenter i dämpning-en sida täckt av markerade meningar och stjärnor kan se söt, men det är allvarligt störande. Alla har en annan anteckningshjälp stil, så räkna ut vad som fungerar för dig!
 8. 8
  Ta dina anteckningar i rätt anteckningsboken och avsnitt. Utse en sektion av varje klassers anteckningsbok för noter, och hålla dem åtskilda från resten av ditt arbete och papper. Om, av någon anledning, du glömmer din bärbara dator en dag, låna en bit papper från en annan bärbar dator eller från en kompis och spela in dina anteckningar på det. Den natten, ta med din bärbara dator hem och föra in informationen i det-upprepning är en bra sak! Dessutom, om din lärare går snabbt och du hamnar klottrade över hela sidan, skriva noteringar som natten på nästa sida och kasta de gamla när du inte är rusade.
 9. 9
  Använd dem! Notes är meningslöst om du inte använder dem. När din lärare informerar dig om ett kommande prov eller frågesport, ta ut dina anteckningar varje natt innan dagen och granska materialet. Även ett par minuter av skumma över väl tagit, kan organiserade anteckningar göra en stor skillnad i din förståelse och årskurs. Vissa människor granska även deras dagars anteckningar varje natt också, vilket är en bra idé att hjälpa stelna nya avsnitt eller information i ditt sinne.

Tips

 • Skriv ditt namn och grupprum i outplånligt bläck på alla bärbara datorer och saker. Detta kommer att hjälpa saker att komma tillbaka till dig om du förlorar dem!
 • Köp anteckningsböcker, pennor och andra tillbehör som du gillar och som kommer att pågå. Du är mer benägna att sätta i extra ansträngning för att hålla saker snyggt om du gillar vad du använder och / eller vet att du inte kommer att behöva kasta det nästa månad.
 • Håll alla dina gamla anteckningar, oavsett om eller inte din lärare har gått vidare från ämnet de är på. En gång i månaden, gå igenom dina anteckningar och fila bort de som inte längre omedelbart avser klass i en separat mapp, och hålla det hemma eller i ditt skåp. När finalerna kommer omkring, kommer du vara glad att du gjorde.
 • Markera alla viktiga anteckningar och placera markörfältet anteckningar och sätta den i dina egna ord och skriva det så du förstår vad den säger.
 • När du skriver anteckningar, se till att skriva ner en titel, datum och sidnummer om du behöver gå tillbaka och kontrollera något från boken.

Varningar

 • Se till att hålla ditt system. Det är ingen mening med att göra allt detta arbete om du ska låta det bli rörigt igen!
 • Kom ihåg att med hjälp av detta system kommer det att visa i dina betyg och dina prestationer i klassen!

Saker du behöver

 • Lösa blad papper
 • 3 pärmar
 • spiral anteckningsböcker
 • läroböcker
 • läxor
 • pennor
 • radergummi
 • highlighters
 • expanderande file arrangörer
 • avdelare
 • pennvässare