Wko

Hur kan man vara zen om att få dåliga betyg i college

Även om det kan ha varit lätt att skaka av enstaka mediokra eller fruktansvärda betyg i gymnasiet eller ens gymnasiet, få ett eller flera dåliga betyg i college kan påverka din karriärväg för framtiden. Oavsett om du har fått mindre än perfekt betyg eller helt bombade på ditt senaste prov eller rapport kort, istället för panik, måste du gå på en mental tillflyktsort för att acceptera ditt öde, finna frid och förbereda sig för att gå vidare.

Steg

Hur kan man vara zen om att få dåliga betyg i college. Bestäm vad som gick fel.
Hur kan man vara zen om att få dåliga betyg i college. Bestäm vad som gick fel.
 1. 1
  Bestäm vad som gick fel. Innan du går in i full panik-läge och chef för utträde, reflektera över vad du tycker (och vet) har lett fram till att ta emot dålig klass (er). Visste du studerar och räckte ut full satsning domstol press eller gjorde du slappa och inte ge er alla? Det finns olika grader av ansökan till studier och själv ärlighet i denna bedömning är absolut nödvändigt:
  • Du studerade, men inte tillräckligt. I det här fallet har du faktiskt studera men kanske inte förbereda sig för denna typ av test eller närma klassen på ett sätt som skulle underlätta framgång. Undersök varje aspekt av vad du gjorde för att förbereda och fundera på vad du kan göra annorlunda nästa gång. Om du har missförstånd material eller förväntningar, är nu en bra tid att prata med föreläsare och handledare om vad du behöver göra för att bättre förbereda dig själv i framtiden.
  • Du studerade bara de aspekter som var av intresse för dig. Om något var för hårt eller ointressant, vände man tillbaka till de mer intressanta aspekterna av studier och ignorerade de hårdare eller tråkig delar. I vilket fall, vet du nu att tillämpa själv innehåller inte bara saker som hetsar ditt intresse, trots allt, är detta den verklighet de flesta jobb framför dig, några spännande delar, en del tråkiga, och ju förr du utvecklar en rytm för att klara med båda, desto bättre.
  • Du gav er alla. Även om det kan finnas något mer frustrerande än att studera skallen av eller arbetar mycket hårt bara för att få ett dåligt betyg, måste du komma ihåg att du gjorde allt i din makt för att bli framgångsrik. Om denna klass eller grupp av kurser avser din stora du kanske vill fundera över ditt yrkesval och avgöra om detta fält är verkligen din kallelse, kanske dina betyg säger du något som ditt hjärta inte varit redo att lyssna på ännu. Alla har en talang - kanske du ändå måste ta reda på inte bara vad du är bra på, men vad som gör dig lycklig.
  • Du slacked och inte försöka. Det finns ingen att skylla än dig själv om du har fått ett slag av en dålig kvalitet när du inte ens har försökt. Vad du kanske har lärt sig är att de dagar av "Winging det" på talanger ensam är ordentligt över. Lära av det och göra bättre nästa gång genom övning och tillämpning till de olika ämnesområdena. Betrakta det senaste testet eller terminen din mentala "break" från skolan och viljan att ge er alla nästa gång. Det kan vara en chock att få veta att din gamla high school vana cruising genom studier på talang och klass minnet ensamt inte längre tillämplig på college-nivå - och ju förr du förstå denna verklighet, desto bättre.
  • Livet hände. Du fick körtelfeber och missade halv dina klasser och en betydande del av din studietid. Din preventivmedel misslyckats och graviditet symptom plus oro har ingripit. Din nya kärlek är så överväldigande att du inte studera något men de synar. Din gamla kärlek är så krävande och tidsödande att du inte studera något men hur att be om ursäkt för natten du gjorde studien. Du gifte. Du blev våldtagen på campus. En av dina föräldrar dog. Din rumskompis förälder dog och din rumskompis aldrig går ut eller slutar prata om det. När stora händelser i livet blir allt tidskrävande, ibland kan du inte hålla upp. Om det inte är för nära slutet av terminen, släppa en eller flera klasser för att anpassa sig till livet händelsen kan vara ett bra beslut. Även vissa högskolor kan låta dig förhandla betyget till en ofullständig om du har förmildrande omständigheter i livet och göra om klassen.
 2. 2
  Utvärdera den totala påverkan. För att nå en känsla av frid om dina betyg, försöka avgöra hur illa av en sammanstötning betyget eller kvaliteter gjort på din totala college karriär i detta skede. I vissa fall kommer en dålig frågesport klass inte göra mycket för att förstöra din genomsnittliga, men om du tankas på hela terminen i en eller flera klasser, kan du ha ändrat din GPA till det sämre. Istället för att bli upprörd, ta några djupa andetag och titta på helheten, vilket gör konkreta planer för att åtgärda vad du kan fixa:
  • Boka tid med din studievägledare. Om du är bekymrad över hur betyget (s) kommer att påverka din college framtid, rådgöra med din studievägledare för att skapa en plan. Kanske du tog kurser som var för svårt eller kanske du bör undersöka andra majors. Med hjälp av din rådgivare (och kanske dina föräldrar, vårdnadshavare eller andra mentorer) skapa en plan som kommer att få dig tillbaka på rätt spår och mår bättre om högskola eller universitet liv.
  • Sätt situationen i perspektiv. Inse att dåliga saker tyvärr hända i livet. Samtidigt som de får ett dåligt betyg kan sätta dig i fullständig panik-läge, måste du sätta situationen i perspektiv, för att få till det Zen plats. Har du din hälsa och kan försörja dig (eller får stöd i skolan)? Har du en familj som älskar dig och vänner som samlas runt dig? Räkna dina välsignelser och kom ihåg att medan betygen är viktiga, de är inte de enda som bör frågan i ditt liv.
  • Är hälsa eller fattigdom en fråga? Om du är sjuk eller du lever på gränsen till fattigdom, kan dessa påverka kraftigt dina chanser att lyckas på college studier. I det här fallet, tala med din läkare eller en budget rådgivare och till vägledaren för att se vad du behöver göra för att ta itu med dessa frågor framgångsrikt, inklusive om du behöver ta en paus till förmån för att förbättra din personliga situation först.
 3. 3
  Träffa dina professorer. Även i college, som visar att du bryr dig kan gå långt med college professorer som kan realisera eventuella handikapp du har upplevt eller åtminstone se din uppriktighet om att ändra dina vägar. I vissa fall kan du ha missat viktiga insikter under klassen som kunde ha varit avgörande för din framgång eller kanske du hade gjort samma fel hela terminen, men visste inte. Att nå ut till dina lärare kan hjälpa dig att utveckla en djupare förståelse om klassen, hur du förstått materialet och kanske hur du kan förbättra dina resultat i framtiden.
 4. 4
  Utarbeta en plan för att förbättra din prestation (och kvalitet). Applicera din forskning såsom möte med lärare, kuratorer vägledning och självutvärdering för att formulera en specifik, steg-för-steg plan som hjälper dig att göra bättre nästa gång. Dessutom, inte sitta där och undrade om Så att studera guider är värt mödan - de definitivt är. Söka hur-guider som är mycket rekommenderas av din högskola eller av människor du litar på. Dessa guider kan hjälpa dig att förstå den bredare bild av högskolan, studier, betyg och framgång, samt ger dig praktiska tips för att planera dina studier på ett effektivt sätt. Känsla som om du har makt över situationen hjälper dig att hitta frid och ge dig mål att arbeta mot för nästa gång.
  • Undersök total studietid. Kanske du plugga för tester och få dåliga betyg. I stället för att endast studera kvällen före testet, överväga studera materialet lite i taget varje dag. Granska och markera dagens anteckningar och läsa dem i slutet av veckan. Ju mer du se information, desto lättare blir det att förstå och smälta det.
  • Utvärdera din anteckningar förmåga. I vissa fall kommer professorn inte bara tillåter utan uppmuntra eleverna att ta anteckningar på en bärbar dator eller spela in föreläsningen. Om penna och papper anteckningar orsakar dig problem eftersom du inte kan skriva lika snabbt som läraren pratar, frågar om andra anteckningshjälp metoder. Om äldre sedlar är oläsliga, söka ett slags co-studenten för återfyllning dåliga anteckningar från det förflutna, var noga med att förklara att du deltog i, men att du nu vet att du behöver ha bättre antecknings förmågor, bara så att de don 't känner används.
  • Tänk hela ditt schema. Om du packade sista terminen schema med hög nivå, svåra kurser du kan ha svaret på varför dina betyg tankas. Även den mest intelligenta person bör ge sig själv en paus. Prova att blanda svåra kurser med några av dina enklare eller lättare kurser för ett balanserat schema.
  • Bestäm om du spenderar för mycket tid att umgås eller arbeta. College är ofta en tid för att sprida dina vingar och ta reda på vem du är. Men om du spenderar för mycket tid "finna sig själv" och inte tillräckligt med tid att träffa de böcker du kan förstöra din GPA. Begå till knäckning ner och arbeta eller umgås mindre, använd socialisering evenemang som fester i slutet av studien rundor istället under varje termin.
 5. 5
  Håll koll på dina studier från denna punkt på. Nyckeln till att stanna zen är att nu hålla upp med dina studier, i en takt som matchar det du behöver lära. I vissa fall kan detta vara en straffa tempo även om du inte är bakom men eftersom detta är det val du har gjort för att studera, öva acceptans och hålla med programmet som det delas ut. Vistas organiseras, kommer engagerade och regelbunden hjälper dig att hålla zen i din college studier. Men, om studierna inte förbättras efter att du har gjort ändringar, då är det troligt att du måste allvarligt överväga ändringar i den karriär som du har stakat ut för dig själv eftersom oändliga energier spenderas på något som inte fungerar för dig är ett tecken på att det aldrig kommer att fungera, åtminstone inte via denna väg.

Tips

 • Drop och förändras så tidigt som möjligt om du har en personlighet konflikt med en professor som inte kan lösas snabbt. Du behöver inte att lärarens personliga motvilja påverkar dina betyg eller stress av att sätta upp med en lärare trakasserar dig, som kan störa alla dina klasser. Om det är en nödvändig klass och det är den enda professorn som undervisar det, få rådgivning för att hjälpa hantera stress. Låt det inte bli ett krig av nerver.
 • Om möjligt, respektfullt be din lärare om du kan granska testet eller papper för att säkerställa kvalitet du fick var motiverat. I vissa (men sällsynta) tillfällen professorn kan ha gjort ett misstag klassificera ditt arbete.
 • Granska din anteckningshjälp och studievanor genom att jämföra ditt tillvägagångssätt med någon som gör eller har gjort det bra i klassen.
 • Om det går dåligt i början av terminen, överväga att släppa en eller flera klasser för att föra lasten ner till något du kan hantera. "Drop och ändra" är också oftast möjligt under de första veckorna. Suppleant en enkel kurs för den tuffaste eller byta alla andra till enkla maträtter när du står inför din tuffaste utmaning.
 • När anteckningar för hand, använd tryckbokstäver snarare än skrivstil. Resultaten är mer benägna att vara läsbar och det blir en vana snabbt. Hälften av nyttan av anteckningar är att skriva ner det berättar din hjärna för att lägga den i långtidsminnet.

Organisera dina anteckningar: 1, Använd vänster helsida för ritningar, skisser eller diagram och koda dem att matcha dina anteckningar. 2 Använd vänster 2/3 av den högra sidan för att skriva ner så mycket av det verbala föreläsning som du kan. Förkorta så mycket du kan här. 3, Använd rätt 1/3 av den högra sidan för att skriva ned något på sidan att instruktören upprepar eller förtydligar, att du redan har skrivit ner. 4, lära sig att skriva utan att titta bort från brädet eller blädderblock. Så snart du kan efter att du lämna klassen, gå över dina anteckningar och skriva om dem i longhand, rensa upp förkortningar, samla legender för ritningar och införliva förtydliganden etc. 4, När man studerar för en examen, skriva en aktuell sammanfattning av allt du ha i dina anteckningar eller åhörarkopior. Bäst att inte skriva, men typ om du måste. Detta system användes av militära skolor och den tredje gången gör att det fungerar som en charm.

 • Om livshändelser såsom allvarlig sjukdom, dödsfall i familjen, misshandel eller andra nödsituationer stört dina studier, se om din klass kan vändas till en ofullständig som kommer att lossna din post när du återerövra klassen.

Varningar

 • Aldrig göra något destruktivt (för dig själv eller någon annan) som svar på de dåliga betyg. Kom ihåg, även detta kommer att passera.
 • Om du lider av psykiska problem eller funktionshinder som påverkar din förmåga att studera, inte sitta tillbaka och lida i tystnad. De flesta högskolor och universitet har specialitet tjänster på plats för att hjälpa dig att lyckas och har makten att göra justeringar scheman direkt med professorer eller skolor i syfte att säkerställa att du kan klara av. Försöker vara stark trots dessa utmaningar är beundransvärt, men kan leda till att du misslyckas på lång sikt, så söker den hjälp som är där för att ta.
 • Om du inte får tillräckligt med mat eller sömn eller båda, tar det ut sin rätt på en otäck sätt. Det är gradvis. Få hjälp från skolan socialarbetare om det är en fråga om ekonomi som är skär din mat budget. Om det är festa, köpa mat och studera innan du går ut med dina vänner.
 • Ändra dåliga vanor som umgänge för mycket eller inte studerar tillräckligt väl tar försök och misstag. Hellre än att gå "allt eller inget" och sluta när det misslyckas, ange gradvisa steg och mål. Offra inte en sak för en annan, som inte sova eftersom du inte vill sluta spela ett favoritspel och fick i studien gången också. Skär ner på spelet eller tillfälligt klippa ut tills nästa paus. En regel "inte spela detta spel under terminen" är inte så mycket fattigdom som "aldrig spela spel igen."
 • Köp inte ett nytt dataspel under terminen. Inlärningskurvan för ett nytt spel sker bäst under semester eller paus. Om någon gav dig en till jul, antingen lära sig det under resten av jullovet eller avvakta tills Spring Break innan nedsänkning i den.

Saker du behöver

 • Planering sjökort eller kalendrar
 • Möten med professorer, rådgivare för att utvärdera framstegen
 • Tillräcklig tillgång till läroböcker, online-material etc., om inte, be om hjälp med budgetering, etc.
 • lösa blad eller spiral notebook för anteckningar. Steno anteckningsblock om du kan skriva stenografi