Wko

Hur att förändra sig själv i skolan och få bra betyg

Det är svårt att förändra dig själv när du känner att det är dags att lyckas på college tentor i din high school (som VCE i Australien - PSAT och SAT eller ACT i Europa). Årskurs 11 och 12 är de viktigaste åren i gymnasiet där för att lyckas eftersom poängen hjälpa fastställa vilken linje av studier du kan få råd att fortsätta i arbetet eller högskola.

Steg

Hur att förändra sig själv i skolan och få bra betyg. Koncentrera dina ansträngningar för lärande - men om dina vänner inte vill lära sig, nonchalant lämna dem bakom sig utan att skapa en scen som du inte vill göra fiender dem.
Hur att förändra sig själv i skolan och få bra betyg. Koncentrera dina ansträngningar för lärande - men om dina vänner inte vill lära sig, nonchalant lämna dem bakom sig utan att skapa en scen som du inte vill göra fiender dem.
 1. 1
  Koncentrera dina ansträngningar för lärande - men om dina vänner inte vill lära sig, nonchalant lämna dem bakom sig utan att skapa en scen som du inte vill göra fiender dem.
 2. 2
  Börja umgås med människor som vill lära sig (som ibland kallas "nördar"), eftersom de kan påverka dig att bilda bättre studievanor och prestera bra i klassen. Många preps och jocks är kända för att ha höga betyg too.Be försiktig. De flesta så kallade "nördar" är stereotypt hjälpsamma och lätt övertalas. Inte alla dock, så var noga med att inte anta att en person som är trevligt eftersom de är en "nörd". Inte bara lämna dina gamla vänner bakom, dock. Bara göra nya, och balans mellan de två. Du vill inte arbeta för hårt, och du inte vill spela för hårt också.
 3. 3
  Fokus i skolan. Det är en av dina främsta prioriteringar. Om du blir distraherad, säg till dig själv "Jag måste jobba smartare, inte bara svårare att lära sig så jag kan tjäna bra betyg, få ett bra jobb, och gå på college." Detta är viktigt - inte berätta för dig själv kanske du ska gå på college - intala dig att det kommer att hända, och det är att.
 4. 4
  Fortsätta processen. Starta inte och avsluta sedan två veckor eller två månader senare. Du måste bestämmas, gör detta till en vana.
 5. 5
  Läs och titta på program om aktuella frågor för att ha en bred kunskap om händelserna, och studera flera specifika ämnen för att utveckla en behärskning av särskilda ämnen.
 6. 6
  Discovery channel (om du har tillgång till det) är inte bara för "nördar". Några av programmen är, men andra kanske du hittar riktigt bra och intressant.
 7. 7
  Du måste göra anteckningar och revidera för tentor. Inte studera månader innan en riktigt viktig tenta, studera bara en månad innan eller du kanske tappar motivationen. Gör anteckningar som din revidera men du måste komma ihåg att ha tid att läsa och lära dig dina anteckningar också.

Tips

 • Tänk skolan så kul, vara entusiastisk eller räkna ut hur man balanserar skolan och roliga aktiviteter.
 • Gör nya och goda vänner som kan hjälpa dig på din väg entusiastiska framgång. Omge dig med smartare människor som är vinnare.
 • Arbeta hårt i skolan och du ska skörda frukterna.
 • Var inte elak mot dina gamla vänner. Förklara för dem att du försöker förbättra dina betyg i skolan och att de bör stödja dig. Låt dem inte starta slagsmål med dig om hur du är en lärare husdjur. Bara gå iväg och hålla vinna genom att lära och göra årskursen.
 • Vara för kallt att röra upp din utbildning eller dina betyg. Bli en del av lösningen inte en del av problemet...
 • Var aspirational. Inte så mycket att du kommer att känna låt ned om du inte får perfekta kvaliteter, men drömmer om att få bra betyg, och hur det kommer att påverka din framtid kan vara oerhört motiverande.

Varningar

 • Men vill du inte att fortsätta studera utan att lämna huset, för snart får du trött på att studera och motivationen. Belöna dig själv genom att möta upp med dina vänner, men låt inte dina vänner eller dina studier kontrollera dig själv heller.
 • Gör inte en stor sak om vad du gör eller "predika" om det till andra människor. Det sista du behöver just nu är fiender och översittare.
 • Undvik att göra fiender med dina gamla kul-söker vänner. De kan vara bitter över ditt beslut att stoppa goofing-off under skolan, men om de inte stödjer göra bra betyg, är de inte sanna vänner.
 • Håll upp dina ansträngningar, och hålla ögonen på ditt mål.