Wko

Hur man blir en geisha

Det växande intresset för geisha har fått intresse senast på grund av den senaste tidens fitional romanen och västra Memoirs film av en Geisha, Det finns många missuppfattningar om en Geisha, den viktigaste är, att de är eller var prostituerade. Detta är långt ifrån sanningen.

Steg

Hur man blir en geisha. Du kan välja att börja din träning i ungefär mitten-skolåldern.
Hur man blir en geisha. Du kan välja att börja din träning i ungefär mitten-skolåldern.
 1. 1
  Du kan välja att börja din träning i ungefär mitten-skolåldern. De flesta nya maiko har sin misedashi, eller debut, runt 15 års ålder. Men först måste införas till en Okasan en Okiya så hon kan avgöra om hon kommer att acceptera dig. Några av de färdigheter Maiko tränas i är dans, traditionella instrument, sång konst och teceremoni.
 2. 2
  Börja ditt arbete som en shikomi-san, en tjej i utbildning, för Okasan. Du kommer att behöva delta i dina klasser och även göra dagliga sysslor samt hjälpa andra geisha i denna tid. Den shikomi varar cirka 4 år om du anger Okiya vid rätt tidpunkt.
 3. 3
  Komplettera din shikomi utbildning och förbereda för din misedashi, eller debut. I denna tid, för ungefär en månad, kommer du att vara en minarai, eller "titta och lära" period. I denna tid kommer du att observera andra geisha på ozakashi eller te partier / ceremonier. I denna tid kommer du att behöva vänja sig en kimono ensemble liknande (men inte helt) till en maiko talet. Ditt hår kommer att stylas i traditionell stil, och du kommer att bära den tjocka vita makeup.
 4. 4
  Ha din formella debut som junior maiko. Du kommer fortfarande dagligen går i samma klass för att hänga med dina kunskaper. Runt denna tid din Okiya börjar söka efter en onesan, eller "storasyster" för dig som fungerar som din mentor eller lärare.
 5. 5
  Delta i hanamachi hela danser och festivaler, såsom miyako odori, Setsubun och haasaku så att du kan bygga upp ett gott rykte för dig och din Okiya så att du kan vara framgångsrik.
 6. 6
  Runt åldern 19-21, förbereda för erikae, eller "vridning av kragen", för att bli en geiko, eller fullfjädrat geisha. Ditt utseende kommer att förändras en hel del, eftersom du kommer att bära kimono med kortare ärmar, mindre flamboyant mönster, inga smycken hår och peruker. Under denna tid kommer det att finnas fester bara för din erikae, så se till att njuta av det! Också överväga att acceptera en "lillasyster" vid denna tid.
 7. 7
  Din tid som en "junior geiko" kommer att pågå i kanske 3-10 år medan du fortfarande bära smink och snygga kimono, och då kommer du att börja din tid som senior geiko, och kommer inte år något smink, stil ditt eget hår, och bära mer dämpad kimono. Dina tjänster på denna punkt kommer att bli mer sällsynta och dyrare.
 8. 8
  Grattis! Du har klättrat uppför stegen för att bli en geisha!

Tips

 • Det återstår en del förvirring, speciellt utanför Japan, om vilken typ av Geisha yrket. Denna fråga har försvårats av japanska prostituerade, som vill marknadsföra sig som Geisha till turister.
  • Geisha underhållning, gjorde aldrig innebära sexuell aktivitet, inte heller är geisha betalat för sex... även om det var en tradition som kallas "Mizuage" där Maiko var rikt deflowered för att betala av en del av sina skulder... men detta är inget längre praktiseras på grund av strikta Prostitution lagar i Japan.
  • De var aldrig prostituerade, som tänks ibland. De underhöll sina gäster med sina många talanger, lärt sig under sin uppväxt.
 • De första två stegen var det traditionella sättet att lära sig bli en Geisha. Detta går tillbaka till 1800-talet.
 • Brist på intresse för de traditionella konsterna, och på bekostnad av som underhöll av Geisha har varit anledningen till att traditionen är på tillbakagång.

Saker du behöver

 • Okiya
 • Kenban
 • Oneesan
 • Okaasan
 • Ochaya
 • Kunder
 • Massor av engagemang
 • Den Okiya kommer att ge resten!