Wko

Hur man undviker att agera desperat under en anställningsintervju

I en tuff ekonomi där ett öppet läge kan locka många kvalificerade kandidater och du har varit arbetssökande under en längre tid, ibland kan det tyckas svårt att dölja dina känslor av desperation. Även djupt ner du kan vara i slutet av din rep och knyta knutar för att bara hänga på, är lukten av desperation lätt urskiljas från dina uppträdande, ord och attityd. Och en aura av "ge upp" slocknar potentiella arbetsgivare som inget annat kan därmed blåser dina chanser på vad som kan vara en uppgift för en livstid (eller åtminstone en stadig lön). Rein i din desperateness och visa att potentiella arbetsgivare ditt riktiga värde istället!

Steg

Hur man undviker att agera desperat under en anställningsintervju. Presentera väl från det ögonblick du anger intervjun rummet.
Hur man undviker att agera desperat under en anställningsintervju. Presentera väl från det ögonblick du anger intervjun rummet.

Prestera bra i en anställningsintervju

 1. 1
  Vara balanserad. När summera din arbetslivserfarenhet för intervjuaren och dina kunskaper, ta ett förhållningssätt som visar att du har lärt dig av dina erfarenheter och ändå behålla optimism inför framtiden. Undvik att använda termer som beskriver nuvarande och tidigare erfarenheter som helt förfärlig eller oerhört fantastiskt, eftersom båda ytterligheter kommer att diskonteras med en intervjuare som orealistiska och obalanserad. Hitta mitt sätt att beskriva din upplevelse och du kommer inte låter desperat att förmedla överdrivna synpunkter.
 2. 2
  Presentera väl från det ögonblick du anger intervjun rummet. Klä sig väl, även om potentialen arbetsplats består av människor som don jeans varje dag. I motsats till en önskan att "vara sig själv" genom att synas "casual som" eller devil-may-care, kan du inte råd att ge några intryck av slarv, eftersom det avtryck "desperat" över din panna. Se till att dina kläder är snyggt, strukna i förekommande fall för tyget, anpassas till standarden på arbetsplatsen du hoppas att gå, undangömt i där det behövs (och ingenting umgås som inte bör) och att ditt hår är en hundra procent torrt (vått hår föreslår att du bara gjort det ut genom dörren).
  • Ha ett fast handslag. Inte för stark, inte för svag - ett handslag säger en del om ditt självförtroende. I synnerhet kommer en diskett handslag orsaka intervjuaren att känna att du inte är riktigt in i denna intervju från början.
 3. 3
  Aldrig göra ursäkter för eventuella brister. Om du har några ryckighet i ditt CV, en lång sträcka av tid utan arbete, eller tvivelaktiga händelser som inte kan vara skriftligt, men kommer sannolikt att vara känd i branschen, så fråntar dem inte med självutplånande ursäkter. Intervjuer är ett ögonblick av själv försäljningen pitching och göra kommentarer om din brist på kompetens, brist på förtroende och inte känna värdig att skrämma arbetsgivaren off - kom ihåg att de har ett brett utbud av människor och förstå dina personliga frågor är inte deras högsta prioritet.
  • Se en rekrytering kurator, coach eller terapeut om jobbsökande är att få ner dig. Det är viktigt att få din ilska, frustration, blyghet, etc. behandlas ifrån intervjun situationen och de yrkesverksamma inom dessa områden är där för att göra just det. De kan göra en skillnad, speciellt om du börjar idisslande för mycket och börja se hela sökning som hopplös.
 4. 4
  Aldrig fingerpoint. Saker går fel på jobbet för alla ibland. Ibland är de fel nog för att få dig att vilja lämna ett jobb eller att hamna i sparken. Ändå är en potentiell arbetsgivare kommer inte att känna sig trygg om du förklarar att skälet till inte längre vara i ditt gamla jobb är att "X gjorde så och så till mig". När du börjar placera skulden eller göra ursäkter, du kommer att se svag, saknar förmågan att vara antingen en lagspelare eller att leda / hantera, och du kommer troligen upplevas som desperat. Undvik att placera skulden på någon annan. Oavsett situation, aldrig berätta för din intervjuaren att du förlorat ditt jobb eller ett projekt föll isär på grund av inkompetens annan person. Istället, vara trygg när du uppge fakta och förklara vad det skulle ta att skapa en framgångsrik situation (om du kunde göra det igen).
  • Inte bara skylla på ekonomin eller arbetsmarknaden. Återigen, är skulden typiskt ogillat under en intervju eftersom det är en indikator på en större tendens att lägga skulden snarare än att ta ansvar - något som få arbetsgivare vill se i sina anställda. Din intervjuaren vet att ekonomin är deppig och att arbetstillfällen inom olika branscher är knappa, så påpeka det uppenbara faktum, eller gör det anledningen till att du är arbetslös, bara kommer att ha en negativ effekt på din intervju.
  • Aldrig badmouth annan person eller tidigare arbetsgivare i syfte att lägga skulden för ett misstag. Anställ kardinal regeln "aldrig bränner dina broar", oavsett hur mycket annan person plågade dig eller kanske till och med saboterat ditt liv. Om du badmouth annan, kan du sluta se ut som en gnällspik, dålig kille eller värre... ett offer.
 5. 5
  Var lugn och självsäker under er diskussion. Det bästa sättet att närma sig nervös, frågas utmanande frågor och oroa din allmänna utsikterna är att behålla lugnet och svalt under din intervju. Bor inte på problem i det förflutna. Istället punktera dina styrkor och spela upp vad du kan ta med till potentiella arbetsgivarens företag nu och i framtiden.
  • Som förberedelse för en, skriv ut dina styrkor på papper. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera dem, samt ger dig chansen att fokusera på dem som verkligen sticker ut för dig i förhållande till den särskilda jobb du intervjuar för. Läs igenom dessa styrkor många gånger och utveckla dem högt, som om att tala med intervjuaren. Ju mer du vet denna aspekt av dig själv inifrån och ut, desto lättare kommer att flöda för dig under intervjun.
  • Gör samma förberedelse för vanliga intervjufrågor. Skriv ner dem och skriva ner svaren. Då rollspel scenarier i upptakten till intervjun så att när du faktiskt frågat frågorna, de redan känner till dig och du känner dig lugn i att besvara dem. Det kommer alltid att finnas frågor som skiljer sig från dem som du har förberett för, men du kommer att ha tillräckligt med grundmaterial väl beställt i ditt huvud att arbeta från att dessa inte ska kasta dig.
  • Gör massor av bakgrunden forskning om företaget du söker. Om de frågar dig vad deras förra årets försäljningssiffror var, vad deras företags logotyp medel, som startade företaget och varför, vad företagsfilosofi är, osv, vet du om att du har läst deras hemsida och årsredovisning eller motsvarande, inifrån och ut. Även forskning, aldrig tveka att ringa företaget med faktiska frågor som behöver klargöras. Det är bättre att ha visat initiativ till att ta reda på än att panik och gå tomma.
 6. 6
  Undvik att använda "desperat" språk under intervjun. Det finns vissa fraser och språk som är absolut tabu om du inte vill se desperat. Dessa inkluderar:
  • Stoppa dig från att säga att du kommer att "göra allt" för att landa jobbet. Som motsats till att ha rätt erfarenhet eller utbildning för att hantera jobbet, berättar arbetsgivaren du bokstavligen kommer att göra något för att landa det kan vända honom eller henne. Det tyder på att du inte längre har trovärdiga färdigheter eller värde själv nog.
  • Å andra sidan, inte SÄLJA inte själv. Identifiera dina styrkor, men vara ödmjuk när man talar om dina framgångar. Om du kommer på för stark du ser desperat aggressiva - och eventuellt lite skrämmande. Ingen vill höra en narcissistisk rant om hur fantastisk du är eller hur du på egen hand räddade företaget, hålla det realistiskt och alltid komma ihåg att det tar en by så långt som intervjuaren är berörda.
  • Se hur många gånger du kommunicerar att du är rätt person för jobbet. Det är okej att låta blivande arbetsgivare vet att du är den perfekta passformen för jobbet (efter att du har diskuterat måtten på jobbet jämfört med dina kvalifikationer), men det kommer att se ut som du lägger det på för tjockt om du hålla berätta för honom eller henne att du är den bästa personen för jobbet efter varje uttalande eller kommentar. Sprid det tunt - de hör dig.
 7. 7
  Var försiktig med slit kommentarer. Ibland desperation visar på de små saker du efter en mycket väl presenteras svar - saker bäst lämnas osagt. Till exempel kanske du har precis förklarat varför du vill ha jobbet till intervjuarna och verkligen imponerad dem. Och då lägger du en sista kommentar som "eftersom mitt nuvarande jobb är bara galen och jag vet inte riktigt varför jag fortfarande gör det." Du har just ogjort allt det goda som kom från vad du sa! Throwaway kommentarer, även om en dålig försök till humor, är nervositet kryper i. Medvetet undvika denna nervösa tic, eftersom det är vad intervjuaren kommer ihåg.
  • Försök inte att stänga intervjuaren i din enconspirator. Det kan kännas frestande att försöka få intervjuaren "på sidan", men det faktum att du har fått en intervju bör redan försäkra dig om att de är tillräckligt intresserade. Genom att säga saker som "du vet vad jag menar", eller "Jag är säker på att du vet vilken typ av sak jag pratar om" eller "jag slår vad om att du har haft en liknande upplevelse", osv, du korsar en linje från formella diskussioner i informella och ganska invasiva antaganden om intervjuaren. Du är inte där för att känna sitt sinne, utan de är där för att lära känna er. Att göra detta kommer inte att vinna dig en kompis och det kanske förlorar du jobbet.
 8. 8
  Titta på ditt kroppsspråk och tonen. Kroppsspråk (uppförande) och det sätt på vilket du talar kan vara en död giveaway som du känner dig "desperat." Öva en intervju rollspel framför spegeln, sittande. Lägg märke till hur du kommer över när du säger vissa saker, till exempel beskriva varför du vill ha jobbet, talar om företagets bakgrund och svara standarden (eller inte-så-standard) intervjufrågor. Du kanske även video själv med hjälp av datorn. Oavsett vilken metod du använder, leta efter kroppen och uppträdande kontrollampa tecken på förtroende eller desperation. Till exempel kommer en självsäker intervjuade sitta högt men inte stelt, kommer att luta något mot intervjuare och ler oftare än inte. En desperat intervjuade kanske rastlösa, titta ner, skjut stolen tillbaka lite och gör dålig ögonkontakt.
  • Andas regelbundet och sakta ner medan du pratar. En av de kontrollampa tecken på desperation och ångest talar för fort och / eller låter som du försöker att få så mycket information så snabbt som möjligt (så att du inte glömmer vad du ville säga). Utan att vara alltför uppenbara, ta ett andetag innan du talar och medvetet försöka styra hastigheten där orden lämnar munnen. Det är okej att be om en stund för att återställa ditt lugn om du känner dig tom eller alltför nervös.
  • Avbryt aldrig och aldrig prata över intervjuaren eller svara på frågor för snabbt. Du kan vara alltför entusiastiska över att se intervjuaren vet att du är kvalificerad, vilket kan uppmana dig att prata över vad han eller hon säger. Eller kanske du försöka hoppa in och svara på frågor innan intervjuaren avslutar frågar dem. Detta kommer att oroa intervjuaren att du är otålig, oförmögen att lyssna eller bara vanlig oförskämd. Sakta ner, kommer du fortfarande få över allt i en viss tid.
  • Försiktigt placera händerna i knät och slappna av. Tanken är att om du verkar avslappnad men självsäker, kommer din intervjuaren ser dig som en livskraftig kandidat som skulle kunna vara en tillgång för företaget. Avslappnade människor lugna andra, så framför allt arbeta på ser med tillförsikt avslappnad.
  • Sitt högt, men undvika att se alltför stel. Posture är en viktig undermedvetna indikator på en persons känsla av egenvärde. Luta dig inte för långt framåt eller slöfock - antingen position kommer att ge ut fel signaler att du är desperat eller har helt enkelt gett upp.
 9. 9
  Agera inte alltför tillgängligt. Återigen, reglerna för datering gäller. Utan om att du intervjuar med andra företag, ge din blivande arbetsgivare intrycket att andra företag - möjligen konkurrenter, bedriver dig (även om de inte är).
  • Ta med din planerare till intervjun (som bör fyllas med "möten") för att se till att din intervjuaren inte tror att din dans kortet inte är fylld.
  • Om intervjuaren ringer tillbaka, inte hoppa för att svara i telefonen på den första ringen. I själva verket, låt det första samtalet går till röstbrevlådan, lyssna på vad intervjuaren har att säga och sedan ringa tillbaka inom några timmar. Om du inte svarar i telefon, alltid be om tid att överväga sitt erbjudande.
  • Ge intryck av att du är Fielding erbjudanden. Lyssna uppmärksamt på vad intervjun har att erbjuda och säga. Om han eller hon gör dig ett erbjudande, tacka intervjuaren och fråga om du kan ringa honom eller henne tillbaka senare samma dag. Vänta inte för länge, annars kan arbetsgivaren tror att du inte är intresserad, behöver dock inte bara hoppa med ett svar på "ja" minuten intervjuaren presenterar erbjudandet. Du vill fortfarande få det bästa scenariot för dig.
 10. 10
  Följ upp med din intervjuare, men inom rimliga gränser. Ringa din intervjuaren från bilen fem minuter efter er diskussion kommer med största sannolikhet få dig att se desperat. När det gäller att följa upp, tillämpa några regler vanligtvis reserverad för dejting:
  • Kontakta din intervjuaren efter 48 timmar av din intervju med en tack telefonsamtal och kort-kort. Inte hoppa på hornet omedelbart men inte dra fötterna med uppföljning. En två bankdagar väntetiden kommer att göra dig fortfarande verkar intresserad av jobbet men inte desperat. Dessutom gör det tvådelade uppföljning du att verbalt röra bas och besvara de frågor som intervjuaren kan ha, och kortet håller dig fram och centrum på papper.
  • Undvik åter ange varför du bör ha jobbet. Istället fokusera på varför du haft möte intervjuaren. Din intervjuaren förmodligen vet varför du vill ha jobbet (baserat på din intervju), så åter anger dessa skäl under din uppföljning kan låna dig mot visas desperat. Istället, bara upprepa att ni haft möte honom / henne och tala om att du är öppen för alla frågor som inte omfattas under intervjun.
  • Bara följa upp en gång, men se till att din uppföljning lämnat ett positivt (och inte desperat) intryck. Om du följer upp två dagar senare, men inte hör något en dag eller två senare, lämna den ensam. Vid denna punkt intervjuaren vet att du är mycket intresserad av jobbet och om du håller ringer och / eller följa upp, kan han eller hon blir irriterad med dig. Dessutom, när du gör att uppföljning samtal, vara optimistisk och till punkten. Berätta intervjuaren du vidrör basen i fall han eller hon hade några ytterligare frågor, och sedan nämna något om det positiva utbytet du hade.

Tips

 • Svara på frågor eller gör din punkt med hjälp av kortfattade, koncisa meningar - undvik svamla på och på under en intervju.
 • Låt mycket av din sanna personlighet komma igenom genom att ha förtroende för dig själv. Vem du verkligen kommer att säkerställa en god klick intervjuarna om detta är rätt jobb för dig, så gör ditt bästa för att slappna av och glänsa. Å andra sidan, var inte så mycket "själv", att du tycker det är okej att bosätta sig i intervjun rummet och parad dina egenheter, personliga egenheter och intensivt ogillar. Balans och anständighet är viktigare än vädring din personliga tvätt (som kan få dig att verka desperat och olycklig med livet i allmänhet).
 • Gör din hemläxa innan intervjun. Detta kommer inte bara ge dig ett försprång på någon som går i blinda, kommer kunskap ger dig säker kraft och insikt om hur dina talanger kan vara värdefull för företaget. Bry dig inte om att intervjun med företag som du skulle hata för deras politik eller vilken typ av arbete. De vill inte att du om du inte vill ha dem, en dålig match är inte värt den tid och någon annan som tänker väl av dem är vem de ska anställa.
 • Välj de företag du intervjuar med och jobb du intervjuar för väl. Välj dem av personliga skäl så att när du känner något åt ​​det, du gillar det företaget för verkliga orsaker. Känslan är sannolikt att vara ömsesidig.
 • Ställ frågor om saker som du vet denna arbetsgivarens bra för - berätta för dem att du letar efter en bättre arbetsmiljö om det verkar som en tillfällig arbetsplats, eller om du ser en plakett för "Bästa psykiskt hälsosam arbetsplats." Om det ser stressad och upptagen understryka hur du söker efter ett snabbt tempo, intensivt jobb. Bo verkligheten fokuserad men sätta en positiv spinn på frågorna. Detta ger ett intryck av att du väljer företaget under flera erbjudanden och är bra nog att du är den som gör val.
 • Kom ihåg att ställa din intervjuaren frågor - han eller hon ska veta att du också intervjuar bolaget att avgöra om företaget är en match för dig. Förbered dessa i förväg så att du inte är kvar klättra för idéer när i själva intervjun. Återigen kommer din forskning om bakgrunden till företaget hjälpa dig att rikta bra frågor.
 • Gör det verkligheten som du väljer mellan flera möjligheter. Prova cold calling företag som har det jobb du vill göra. Välj typ av arbetsvillkoren, betala skala, typ av arbetsuppgifter, uppdrag det jobb du vill ha och sedan leta efter företag som har dessa jobb. Kalla samtal företag som anställer folk för det jobbet. Om du har hört något bra om ett företag, kall ringa dem och fråga om de har en öppning. Om de inte gör det, fråga om du kan sätta ditt CV på fil med dem. Detta kan få dig jobbet före sin reklam för det. Du har bara varit mycket professionell och självsäker genom att ringa dem först, sedan skickar återupptas. Cold calling betyder "samtal tiotals och hundratals ställen." De flesta kommer att säga nej. Men när du hittar en som bara hade en öppning kommer upp, kan de anställa dig snabbt istället för att betala för en annons och intervjua hundratals människor.

Varningar

 • Se upp för möjligheten att komma över arrogant i ett försök att visa företagets ditt värde. Kom ihåg, det är okej att vara positiv men håll det ödmjuka. Ett av de bästa sätten att balansera positiva uttalanden om dina egna prestationer är att vara lika fri om hyllningen andra - chefer och arbetsgivare från det förflutna, intervjuaren, det företag som du vill arbeta för. Du har ärliga skäl att vilja arbeta där, berätta. Det skälet borde inte vara "Jag är desperat och kommer att göra något som har en lönecheck."
 • Inte alla arbetsplatser värde gruppharmoni - några aktivt grop gruppmedlemmar mot varandra för att uppnå olika goda resultat för företaget. I detta fall, visar dig själv som ensamvarg som ifrågasätter andra kan vara viktigt i stället tona ner din anti-lag retorik. Naturligtvis är detta ovanligare fall och som sådan bör du veta arbetsplatsen ethos från din forskning innan intervjun (i själva verket är det nog därför du ansökt till företaget i första hand). På det hela men, respektera teamwork när det gäller att förklara varför du lämnade ett jobb, ta din gamla jobb förlust på andra oftast luktar desperation.
 • Gäller inte för alla jobb som du hatar. Det finns jobb du skulle älska. Fortsätta söka tills du hittar de som du har en personlig anledning att vilja göra detta arbete. Det är dåligt för dig och för företaget om du hatar ditt arbete, en nettoförlust för alla. Att inte vara desperat (oavsett hur lång tid det tar att hitta rätt match) är det bästa sättet att inte verka desperat.