Wko

Hur argumenterar ditt värde som en professionell författare

Som professionell eller in-house författare du vet att du är en ovärderlig tillgång för ett företag eller organisation. Men det kan komma en tid när du behöver lägga fram ett mycket bra fall för att motivera din roll eller att främja dess betydelse. Oavsett om det är på grund av omorganisation, nedskärningar eller budgetnedskärningar, nödvändigheten av att ha en professionell, in-house författare kan ifrågasättas. Du måste kunna uttrycka din organisations betydelse och markera hur du bidrar till framtida framgångar för företaget eller organisationen.

Använd följande föreslagna åtgärder för att klargöra ditt skrivande kapacitet. Genom att tydligt visa de färdigheter som kännetecknar en stor professionell, in-house författare från något annat val, kommer du att vara i en mycket sundare läge att argumentera för ditt värde och få det erkänt.

Steg

Hur argumenterar ditt värde som en professionell författare. Vet dina egna skäl för att vara en.
Hur argumenterar ditt värde som en professionell författare. Vet dina egna skäl för att vara en.
 1. 1
  Vet dina egna skäl för att vara en. Det är betydligt svårare att försvara någonting om du inte verkligen tror på sitt värde. Vara beredd att avslöja passion för vad du gör. Identifiera de skäl som motiverar dig att bli författare, både nu och i framtiden, så att dessa skäl är i framkant av ditt sinne, motivera dina argument och hjälper dig att bättre uttrycka dem när man trycker. Om du är en mycket kunnig, professionell författare som har producerat en hel del kontrollerbara, bra arbete som kan pekas ut som faktiska bevis på ditt värde, du är redan halvvägs där, det måste helt enkelt göras klart för de mindre förståelse.
 2. 2
  Försök att stå i skor av dem som tittar på skriftlig roll som överflödiga eller lätt outsourcas. Du måste förstå var dessa människor kommer ifrån, så att du kan motverka deras varje felinformerade uppfattning om värdet av in-house skriftligen och fylla i sina kunskapsluckor med avseende på värdet av riktade skriva för företaget eller organisationen. Tänk på att många människor är under en felaktig tro att bra skrivande är lätt. Det är inte, bra skrivande är hårt arbete och kräver en hel del skicklighet och kunskap. Dessutom, att vara författare är en ganska ensam och oglamorösa tillvaro, något som människor ofta inte inser. Din förmåga att hantera denna verklighet är redan häpnadsväckande, så ha i åtanke de eventuella missuppfattningar när man försöker förstå synvinkel dina motståndare, så att du framgångsrikt kan motverka dem.
 3. 3
  Argumentera dina kunskaper som en väletablerad författare. Kommunikation är grunden för varje framgångsrikt företag, och du har förmågan att kommunicera effektivt och professionellt. Du kan omvandla idéer till innehåll som har förmågan att informera, övertyga och inspirera. Du är ett verktyg för att inte bara skapa en effektiv innehåll, men för kvalitet i grammatik, ordförråd och redigering. Du är också medvetna om vikten av ren engelska för att producera skriftligt som fungerar, skriver som gör sitt jobb utan att någon behöver be om ytterligare förklaring. En professionell författare producerar professionella innehåll.
 4. 4
  Betona dina kunskaper om konsten att retoriken. Denna kompetens ger starka, välorganiserade och publiken fokuserad skrivande. En god professionell författare är väl insatt och praktiseras i retorik. Du vet konsten att effektiv kommunikation och skapa auktoritativa argument och förstår vikten av både innehåll och form. Som författare, kommer du utvärderar alltid retoriska tekniker för att skräddarsy skriver till specifika målgrupper.
 5. 5
  Påminn dem du försöker övertyga att du skriver för den tänkta målgruppen. Med all kommunikation finns en publik, ett meddelande som skall levereras, och ett sätt att få ut budskapet från avsändaren till mottagaren. Som professionell skribent du blir budbäraren. Ett företag eller en organisation ska värdera vem de valde att leverera innehållet eftersom mycket kan gå förlorad i översättningen när du använder författarna obekanta med företagets eller organisationens mål, uppdrag och syfte. Som en professionell författare, fokuserar du på användarcentrerade texter och kommer att använda den bästa metoden för leverans utan att förlora meddelandets innebörd.
 6. 6
  Visa att du kan leverera en konsekvent röst. Det är viktigt för ett företag eller organisation att upprätthålla konstanta för alla sina kommunikationer. Genom att ha en professionell författare, kommer företaget eller organisationen identitet och röst förblir konsekvent och vätska. Även samarbetet med idéer är viktigt, kommer den identifierade rösten av en professionell författare kommunicerar på uppdrag av företaget eller organisationen göra budskapet så mycket starkare.
 7. 7
  Observera att du kan skriva på en mängd olika plattformar. Tekniken ständigt skapar olika plattformar för ett företag att kommunicera information till sin publik. Som en professionell författare förväntas du hänga med i ny teknik och inte bara vet hur man använder det, men inser hur det kan förändra innebörden och justera därefter. Genom att ha en professionell författare som kan skriva för den digitala världen, kommer ett företags eller organisations budskap bli mer tillgänglig och företagets eller organisationens image förblir aktuell.
  • Var noga med att hålla en portfölj av exempel på-the-redo hela tiden, som visar upp både din print och online skrift mångsidighet. Kunna lista alla de online-format du är bekväm att skriva in, från bloggar och webbplatser för att slutföra artiklar.
 8. 8
  Hävdar att du har tid att skriva väl. Medan människor i andra lägen kan skriva bra, de förväntas vara produktiva i sin huvudsakliga roll när du skriver genomgående bra kopia, artiklar, etc, kan störande, tidsödande och betungande för dem således negativt påverka produktiviteten inte bara i sin huvudsakliga roll, men också i den sekundära rollen som en ad hoc-författare. Att ha en person vars tid är tillägnad skrivande kommer att se till att allt som går ut kommer göras bra och gjort i tid. Observera att i övergången från print till skärmen, blir mängden innehåll ett företag eller en organisation kan producera synes obegränsade. Online material lätt distribueras och navigeras av publiken, så ett företag eller organisation behöver mer innehåll, mer ofta och alltid up-to-date. Att ha en hängiven författare garanterar att det inte blir någon förlust i produktivitet i andra avdelningar försöker möta denna ökning skriftligen behov.
 9. 9
  Ta upp dina kunskaper om moderna upphovsrättslagar. En professionell författare är ansvarig för att känna till de gällande upphovsrättslagar för alla de olika metoder för kommunikation och förväntas ansluta sig till dessa. Eftersom din expertis skriver, behöver du inte bara vara på toppen av den tekniska utvecklingen, men de upphovsrättslagar för dessa nya plattformar för att skriva. Dessutom, ta hand om denna aspekt för ditt företag eller organisation sömlöst är lugnande och förhindrar fördröjningar i att ha för att få skriva från andra avdelningar kontrolleras eller granskas genom någon annan.
 10. 10
  Betona att du värdesätter skriva etiskt. En professionell författare värderar etik när de representerar ett företag eller organisation. Det finns en risk för förvrängningar som omedvetet produceras av personer som inte är utbildade för att skriva eller som saknar förtrogenhet med underbyggnad och filosofin i företaget eller organisationen. Detta kan leda till förvirring över företagets eller organisationens image och kan även leda till rättsliga följder. Skriva har makt att få en reaktion på gott och ont, och som en professionell författare kommer du alltid fokusera på att undvika de negativa effekterna av denna makt.
 11. 11
  Markera hur du effektivisera skrivprocessen. Någon som är utbildad och känner till djupet och omfattningen av skrift kommer att ha bättre tidsplanering och kommer att spendera mindre tid på att arbeta på en bit än någon som inte är bekant med skrivande. Detta kommer att leda till ökad produktivitet och förmåga att vända projekt snabbt.
 12. 12
  Hävdar att du ger ett företag eller organisation en kant. Ett företags framgång kräver rätt verktyg och en bra professionell författare kan vara ett hemligt vapen. Du ger Bang och direkt skott till publiken. Varje företag eller organisation bör göra en informativ beslut om vem som ska vara ansvarig för sin kommunikation och lägger stort värde på den positionen. Ett företags eller organisations rykte, image och röst beror helt på professionellt skriven bilden. Du måste upprepade artikulera att det ligger i ett företags eller organisations intresse att använda dig som en professionell författare som en effektiv del av sin affärsplan.

Tips

 • Du kan visa större mångsidighet som författare om du kan också visa hur du hjälpa andra inom ditt företag eller organisation att skriva bättre också. Ger du redan eller kunna ge skriftliga workshops? Kan du eller ger dig redan utrymme i schemat för att låta kollegor att släppa in och spendera tid på att lära skrivkunskaper från dig, för att få deras arbete kontrolleras av dig så att de kan lära sig bättre? Detta är ett sätt att höja värdet på din roll, att hjälpa alla från receptionist till till VD för att skriva bättre.

Varningar

 • Argumentera inte ditt värde som författare om man inte håller sig till dessa höga professionella skrivande!

Saker du behöver

 • Prover av arbetet för att demonstrera punkter du diskuterar