Wko

Hur man skriver en avsiktsförklaring

Det finns många olika anledningar att ge en avsiktsförklaring. De krävs för skolans program, särskilt Graduate School, och andra företag, professionella och personliga ändamål. Denna del av alla program kan vara en av de viktigaste delarna av processen. Det tillåter sökanden att visa personlighet samt kommunikationsförmåga. En framgångsrik avsiktsförklaring kommer att vara informativ, vetenskaplig eller professionell och övertygande. Skriv en avsiktsförklaring med slutmålet i åtanke, oavsett om det är tillträde till skolan, ett kompanjonskap eller gynnsamt rättsligt beslut.

Steg

Hur man skriver en avsiktsförklaring. Läs instruktionerna.
Hur man skriver en avsiktsförklaring. Läs instruktionerna.
 1. 1
  Läs instruktionerna. Alla ansökningar kommer förslag eller andra förfaranden som kräver en avsiktsförklaring ha specifika instruktioner om vilken information kommer att krävas i avsiktsförklaringen. Granska dessa anvisningar innan du börjar att skriva en avsiktsförklaring.
 2. 2
  Gör anteckningar. Skriv ner vad du vill ha med i avsiktsförklaringen, liksom din personliga information, tidigare prestationer och prestationer, utmärkelser som har vunnit, särskilda utmaningar som har övervunnits och framgångar du är mest stolt över. Skriv ner vad du planerar att göra, i skolan eller i affärer eller med vad kommer att uppnås genom denna avsiktsförklaring.
 3. 3
  Anpassa brevet. Se till att avsiktsförklaringen behandlar specifik institution eller organisation till vilken det är giltigt. Om det är en bokstav för forskarskola, notera varför denna skola är det rätta valet för dig. Om det är ett företag förslag, lyfta fram något som du har gjort, som visar en specifik kompetens som kommer att gälla för det företag eller organisation.
 4. 4
  Skriv ett utkast. Använda anteckningar och följa instruktionerna, komponera ett utkast till brevet. Använd korrekt grammatik och stavning, och innehålla all den information som krävs. Organisera brevet med en inledande stycket, som bör tjäna som en introduktion, följande punkterna som kommer att inkludera all relevant information, och ett avslutande stycke som sammanfattar avsikten.
 5. 5
  Korrekturläsa och redigera utkast. Skriv ut det första utkastet. Läs avsiktsförklaringen och göra nödvändiga förändringar för att säkerställa att den läser klart och allt är vettigt. Redigera hänsynslöst för att undvika upprepningar och göra skrivandet flyter smidigt från 1 punkt till nästa. Ha en studiekamrat eller en arbetskamrat eller en familjemedlem eller vän läsa det för dig.
 6. 6
  Skicka in avsiktsförklaringen. Inkludera avsiktsförklaring med något annat program material, och lämna in hela paketet till den institution enligt anvisningarna.

Tips

 • Håll stilen i brevet direkt och rakt på sak. Undvik jippon, blommig prosa eller redundans. Använd en aktiv röst, och vara exakta och koncisa.
 • Håll brevet till 1 eller 2 maskinskrivna, dubbelt radavstånd sidor om det inte finns ett specifikt ord eller sidantalet som begärs.
 • En avsiktsförklaring kan också betecknas som ett personligt uttalande, eller redogörelse för syftet.

Saker du behöver

 • Papper
 • Penna
 • Dator
 • Skrivare