Wko

Hur man gör en levande från att undervisa gitarr

Här är hur du faktiskt kan göra en levande från undervisning gitarrlektioner. Läs den om du kan spela gitarr ganska bra, ha mycket tålamod, och du kan kommunicera med självförtroende och du vill kunna ge upp ditt vanliga jobb.

Steg

Hur man gör en levande från att undervisa gitarr. Börja undervisa omedelbart.
Hur man gör en levande från att undervisa gitarr. Börja undervisa omedelbart.
 1. 1
  Börja undervisa omedelbart. Undervisning är en färdighet bäst lärt sig genom erfarenhet och ju förr du börjar desto bättre. Beroende på din erfarenhet nivå, antingen starta med vänner och familjemedlemmar, lär dem gratis, eller erbjuda sig att undervisa nybörjare för en måttlig takt (som £ 10 per timme i Storbritannien eller 15€ i USA). Den klassiska misstag som många blivande gitarr lärare gör är att tro att de måste "slutföra" lära sig spela gitarr själva innan de kommer att känna sig redo att lära. Faktum är att du aldrig kan slutföra lära sig spela gitarr - det är alldeles för stort ämne.
  • Under denna tid bör du sätta ihop några läromedel, liksom en förteckning över nybörjare låtar du kan lära tillsammans med utskrifter av flikar och skalor och övningar som eleverna kan öva hemma.
 2. 2
  Studera allt du kan om ämnet i undervisningen gitarr, allt samtidigt som man fortsätter att undervisa så att du bygger konkreta erfarenheter som hjälper dig att förstå vad du studerar. Detta är i särklass den enskilt viktigaste faktorn för din framgång som en professionell. Anledningen till att det är lätt för dig att lyckas i den här branschen är att det är proppfull till gälarna med människor som inte är bra på att undervisa. Det är inte att de är dåliga människor - det är bara att de inte har insett att jobbet inte om att vara en bra gitarrist - det handlar om att vara en ganska bra gitarrist men en lysande lärare! Och några stora gitarrister är fruktansvärda lärare, precis som vissa stora läkarna har fruktansvärda säng sätt.
 3. 3
  Börja tänka på gitarr undervisning som ett företag. Sätt upp ett mål för hur mycket pengar du vill göra per år från att undervisa gitarr. Sedan forskning andra gitarr lärare i ditt område. Se hur mycket de tar betalt, även om det innebär att ringa som en potentiell student. Ta reda på vad den pågående kursen är, eftersom det handlar om var du ska börja också. (När efterfrågan på dina lektioner växa, kan du höja din kurs.) Dela upp årliga mål med den kurs som du startar med, och som borde vara ungefär hur många lektioner du behöver ge för att nå ditt mål. (T.ex. för att 14930€ per år laddning 30€ en timme, måste du ge 500 lektioner i ett år, eller cirka 42 lektioner per månad.) Men, det finns andra saker att tänka på. Denna webbplats kan hjälpa dig att få några idéer: [
  • Var finns dessa elever kommer att komma från?
  • Hur ska ni hantera avbokningar av lektionerna?
  • Hur är elev omsättning?
  • När får dig att ta en semester?
  • Vad gör du under sommaren om ingen vill lektioner?
  • Hur mycket måste du betala in skatt från dessa inkomster?
  • Kan du skriva av alla kostnader i näringsverksamhet, som körsträcka du använder för att komma till folkets hus, om du pendlar för att undervisa?
 4. 4
  Annonsera flitigt i medier som når ditt område. Eftersom verksamheten främst är lokal, sätta annonser i lokala tidningar och magazine-/postcard-type "Aktuella Resident" utskick. Lokalradion är dyrare men effektivare. Var inte blyg om att inkludera rabattkuponger med annonserna, eftersom dessa kan öka dina svar.
 5. 5
  Få en professionell. Det betyder, om du inte har ett jobb som grafisk designer, betala en professionell för att göra något för dig. Det kommer att ställa dig bortsett från 90% av andra gitarr lärare och visa potentiella kunder att du menar allvar med ditt företag. Denna artikel talar om att en lite mer, bland annat: [
 6. 6
  Bygg en webbplats och använda din logotyp. Om du gör en sökning på gitarr lärare i ditt område (t.ex. gitarr lektioner Denver) hittar du förmodligen mycket få webbplatser, och de du hittar kommer sannolikt att vara mycket minimalt. Utnyttja denna nisch genom att bygga en enkel men ren och professionell hemsida, och använder sökmotoroptimering till din fördel.
 7. 7
  Designa en flyer med din logotyp och webbadress. Inlägg hundratals dessa flygblad runt kvarteret (caféer, gym, butiker, telefonstolpar).
 8. 8
  Få lite kort ut. Berätta för alla du stöter på att du nu undervisar gitarr professionellt och har lediga platser för nybörjare studenter. Dela ut dina kort och även lämna dem på platser där människor kommer att hitta dem.
 9. 9
  Kommunicera din entusiasm för undervisning. Var inte kräsen. Gå inte in i undervisningen med tankesättet att du tar endast "motiverade" elever (dvs studenter som praktiserar flitigt). De flesta människor som söker lektioner motiveras till viss del, och deras motivation kommer också att bero på hur lektionerna går, och hur man undervisar dem. Plus, vissa människor bara inte har tid att träna, och en gitarr lektion är en chans för dem att slappna av, så det kan innebära att gå över samma enkla sång flera gånger med dem. Bli inte frustrerad om folk inte praktisera utanför sina lektioner, kom bara ihåg de betalar dig för att lära dem gitarr, och hur mycket framsteg de gör är i slutändan upp till dem.

Varningar