Wko

Hur du sluta ditt jobb i en dålig ekonomi

I motsats till de råd din far skulle förmodligen ge, är det möjligt att sluta ditt jobb under en dålig ekonomi och ändå överleva. Naturligtvis stormade ut i stundens hetta utan en plan är aldrig tillrådligt, men om du håller ett klart huvud och utveckla en heltäckande strategi långt innan du lämnar in din avskedsansökan, kan du sluta ditt jobb i en vikande ekonomi relativt oskadd.

Steg

Hur du sluta ditt jobb i en dålig ekonomi. Tänk om du verkligen borde sluta jobbet eller om det är en fråga om att uppleva en dålig vecka (eller månad).
Hur du sluta ditt jobb i en dålig ekonomi. Tänk om du verkligen borde sluta jobbet eller om det är en fråga om att uppleva en dålig vecka (eller månad).
 1. 1
  Tänk om du verkligen borde sluta jobbet eller om det är en fråga om att uppleva en dålig vecka (eller månad). Gräva djupt i din själ för att avgöra om det är jobb eller du bara tar en momentan stryk av klienter eller chefen. Ibland är det lätt att känna som om du bara vill fly när tiderna blir ostadig på jobbet, så du måste ta lite tid att göra ett riktigt självrannsakan innan du bestämmer dig för att sluta. Några saker som kan tyda på att det är verkligen dags att sluta inkludera:
  • Du är inte säker på att detta är karriär för dig längre. Är du ifrågasätta om du är lycklig i det valda yrket? Vissa yrkesmän går i årtionden i ett jobb och plötsligt bestämmer de verkligen inte skärs ut för jobbet och gå i en helt annan riktning för att finna lyckan. Undersöka vilka delar av jobbet sätta dig ner, men också vilka områden som du älskar.
  • Du tycker inte det företag (eller vissa personer eller dess visioner / mål, etc). Om du känner samhörighet med ditt yrkesval, men undrar om du jobbar för rätt arbetsgivare, kanske behöver du bara avgöra om det är hela företaget som du inte gillar, dess framtida inriktning eller bara folk i din avdelning eller omgivande team - eller alla tre.
  • Du känner dig överarbetad utan att det kompenseras eller erkänt att du har tagit på sig mer arbete. Har du upplevt några större förändringar i arbetet? Under en tuff ekonomi, företag skär ofta tillbaka och ge kvarvarande arbetstagare fler arbetsuppgifter utan extra lön. Tänk om företaget kan bara vara att gå igenom tuffa tider. Om du kan hålla ut, kommer företaget att komma förhoppningsvis ut i andra änden på toppen och du kan vara bättre för vistas runt.
  • Bolaget misslyckas eller gradvis imploderar och du vill vara långt borta innan det faktiskt händer.
 2. 2
  Tänk på alternativen för att ändra din roll på arbetsplatsen du är på innan du avslutar. Ibland är detta en möjlighet som gör att du kan ta den nya, mer utmanande och mer intressant arbete än det arbete du gör för tillfället. Om du arbetar någonstans som värdesätter dig mycket och kommer inte att vara glad för att förlora dig, kan detta vara ett sätt att utveckla dig själv ett nytt jobb utan att behöva lämna.
  • Om du har fått en befordran, men du fortfarande navigera i och ut är av jobbet, kanske du känner överväldigad. Detta är en situation som du kanske bara behöver ge mer tid innan tänker lämna. Var inte rädd för att be om utbildning, råd eller stöd. Att hjälpa en betrodd anställd för att flytta upp i en organisation är ofta ett billigare alternativ än att ersätta dig.
  • Tänk på eventuella klausuler i ditt anställningsavtal som hindrar dig från att fortsätta samma arbete antingen som individ eller för ett annat företag. Detta kan ha betydelse för ditt beslut att sluta under hårda tider om ditt område eller färdigheter är ganska specifika. Det är också viktigt att vara försiktig med att förlita sig på befintliga kunder för framtida arbete, i vissa fall kommer detta att vara oetiskt, åtminstone för en viss tid.
 3. 3
  Räkna ut vad det tar för dig att lämna ditt nuvarande jobb för ett nytt jobb eller yrkesval. Innan du ens börjar skicka meritförteckningar och söka efter ett nytt jobb, tänk vad det skulle ta för dig att ekonomiskt lämna ditt nuvarande företag. Har du besparingar och / eller en regnig dag fond som skulle ge dig flyta under tider du inte får en lönecheck? Besparingar är en buffert mellan dig göra ljud, motiverade val eller val gjorda av desperation. Det är tillrådligt att ha tre till åtta månader av lönen motsvarande sparade upp, för att ge dig den kudde som behövs för att överleva fram till nästa jobb.
  • Bestäm vad du behöver för att överleva genom att jämföra dina totala kostnader till din nettoinkomst. Inkludera viktiga räkningar inkluderande, inteckning, verktyg, undervisning, mat, bilförsäkring, kreditkort räkningen (er) och bil betalningar. Har du tillräckligt i besparingar eller en regnig dag fond för att upprätthålla din livsstil i minst tre månader?
  • Tänk alla kostnader när du mäter din inkomst (eller besparingar) kontra kostnader. Detta inkluderar rekreation såsom matsal, kläder och filmer och gas pengar.
  • Titta på ditt kreditkort saldo. Ditt kreditkort är inte ett alternativ när du inte är anställd, eftersom det inte kommer att finnas inkomster för att betala av vad du lägger till den. Kan du betala den ner till ingenting nu och bara använda det för poster som betalas ut inom no-räntebetalning period? Detta är en snara-runt-din-hals som du måste ta hand om framför allt.
  • Om du bor lönecheck till lönecheck, självklart måste du se till att du har en "säker sak" uppradade i termer av ett annat jobb innan du berätta din chef att ta det här jobbet och stoppa det.
  • Om du inte sparar redan, börja nu. Ju förr du gör, desto snabbare kan du uppfylla drömmen om att sluta ditt nuvarande jobb.
 4. 4
  Gör ett allvarligt försök att rada upp ett annat jobb. Även om du har pengar för att flyta, göra en samlad insats för att rada upp ett annat jobb innan du avslutar. I en svag ekonomi, måste du arbeta extra hårt, men om du verkligen är olycklig och behöver för att sluta, kommer ditt extra arbete vara värt besväret.
  • Internet kan vara din bästa insats när det gäller att landa ett nytt gig. Genomför en sökning på nyckelord med ditt yrkesval och arbetstillfällen. Till exempel, om du är en författare, sök "handstil" eller "författare" jobb. Dussintals karriär webbplatser ska visas och leda dig till möjligheter i ditt område (eller på nya platser om du är intresserad av att flytta).
  • Utnyttja ditt nätverk. Från LinkedIn till din nuvarande nätverk av kollegor och vänner, i hemlighet få uttrycka sig som du är ute efter att byta företag eller jobb. Överväg att utnyttja ditt sociala nätverk samt - man vet aldrig var nästa tillfälle kan gömma sig.
  • Prova en head hunter. Från temp arbete executive placering, är en headhunter ett gångbart alternativ. Kom ihåg, en headhunter för att tjäna pengar på något sätt så läs varje avtal du registrerar noga för att säkerställa att företag som anställer du kommer att betala avgiften och inte dig.
 5. 5
  Tänk utanför boxen. Bortom hoppa från ett jobb till ett annat, överväga vilka andra alternativ som du kan ha. Ibland är det lätt att begränsa sig till att tänka att du kan alltid bara göra en viss typ av jobb, när det i verkligheten finns det många andra alternativ som du är villig att utmana dina föreställningar om vad som är normalt i termer av arbete:
  • Överväga att starta eget företag. Du kanske har något som du alltid har velat åstadkomma som ett företag. Detta är dock inte för småsint, du behöver rätt uppsättning färdigheter, kunskap och förmåga att driva ditt eget företag och det är inte för alla. Ser inte det som en enkel lösning, men om du har gjort dina läxor och du vet att du är rätt för det, då det kan vara en lösning. Utreda möjligheterna samtidigt i ditt nuvarande jobb så att du har gjort den nödvändiga forskningen och har utvecklat en noggrann affärsplan innan du avslutar. Dessutom kommer en del deltid prova på ditt företag innan du avslutar bidra till att ge dig en uppfattning om företagets sannolika framgång (aka "extraknäck").
  • Tänk upphandlande eller tillfälligt arbete. Även om det inte är permanent arbete, om du har en viss färdighet som efterfrågas, kan detta vara ett utmärkt sätt att tjäna pengar i mellan jobb och medan du sorterar själv ut.
  • Sälj saker på nätet. Man tror att alla har vissa saker värt att sälja som inte längre ville. Du kan även filial ut genom att undersöka alternativ på vad du skulle kunna sälja, kommer från lager, auktioner, försäljning egendom och liknande.
  • Volontär utomlands. Ha en total head space bryta och gå utomlands för att hjälpa till för en stund. Välj ett system som inte kräver att du betalar men som ser efter dina behov samtidigt som du ger av din tid och expertis. Detta är inte ett jobb alternativ, men det är en chans att omorientera ditt liv på ett meningsfullt sätt om detta är ett problem för dig.
 6. 6
  Vidta nödvändiga åtgärder för att ange en ny karriärväg. Om du vill dike din nuvarande karriär helt, se till att du kan avsluta ditt jobb och aldrig se tillbaka. Om du behöver gå tillbaka till skolan, tänk på hur du ska försörja dig själv eller din familj när du tjänar din examen. Prata med olika skolor om vad det kommer att ta att få in ett särskilt program innan några livsförändrande beslut - i vissa fall måste du uppfylla flera förutsättningar, som möjligen kan fördröja din plan karriär förändring. Du kanske inte behöver göra en sådan stor översyn som att få en ny examen, undersöka natten skola eller vuxenutbildning inom områden som inte kräver år av högkvalificerade utbildning, samt kompletterande kurser om du redan är kvalificerad i ett område.
  • Betrakta ett deltidsjobb medan du lär dig ett nytt yrke. Du måste fortfarande inkomster medan du går till skolan, så att rada upp en deltid jobb är en bra idé innan du sätter din plan i aktion.
 7. 7
  Se till att alla i familjen är ombord med ditt beslut. Även om du kanske alltid har drömt om att vara en trapets artist hela ditt liv, lämna ditt lag jobb för cirkusen får inte gel med familjen, särskilt när det finns en inteckning, skolavgifter och nästa sommars semester att betala för. Alla påverkas av ditt beslut måste redovisas, och en del av dessa människor förtjänar en diskussion om hur ditt val kommer att påverka sina egna val och beslut fungerar.
  • Var inte förvånad över den rädsla eller chock från vissa familjemedlemmar. Många människor tror att vistas med ett jobb ärenden över allt annat, och ännu mer när tiderna är svåra. Du kommer inte att kunna övertyga dem annars, så försök inte. Bara kom ihåg att detta är ditt val, och att de inte är i ditt arbete skor men vara förståelse för sin rädsla. Om de är i din närmaste familj, måste du försäkra dem om att du fortfarande kommer att vara ansvarig i din familj roll.
  • Var redo för några kollegor och andra utomstående att vara negativ. Det kommer att finnas massor av människor som kommer att insistera på att du aldrig kommer att få ett annat arbete i svåra tider. Inse att de är uttryck sin oro och är rädda. Även om det är förståeligt att vissa är rädda, är det inte en anledning att stanna fastnat. Livet är för kort.
 8. 8
  Titta till anställning branscher som blomstrar. Vissa branscher upplever tillväxt, inom områden som energi, åldrande tjänster, hälsovård, etc. Det finns böcker tillgängliga som förklarar vilka områden som är i trängande behov av anställda, så det kan löna sig att läsa en eller två av dessa och se om du 're angelägen om att återinvestera din tid och ansträngning för att omskola dig att arbeta i en av dessa branscher.
 9. 9
  Avgå professionellt och använda det formella förfarandet som krävs. Oftast är det bäst att avgå skriftligt, med hjälp av ett standardformulär brev. Håll det kort och artig, tacka företaget för möjligheten du har haft att arbeta för dem.
  • Ge din arbetsgivare med tillräckligt med tid för att anställa din ersättare. Om din arbetsgivare har alltid visat dig respekt under din anställning, återgälda tjänsten genom att ge gott om tid för företaget att hitta din ersättare. Typiskt två veckor är en acceptabel tid i Europa, men en vecka kan vara tillräckligt med tid, särskilt om företaget har en översvämmad jobb pool, mogen för plockning. Alternativt, läs villkoren i ditt anställningsavtal.
  • Om du känner någon som är perfekt för din roll, hjälpa din arbetsgivare genom att föreslå dem. Din arbetsgivare kommer att ha en svår tid siktning genom hundratals eller tusentals som vill ha ditt jobb när det annonseras, så du kanske kan göra din chef en bra sväng.

Tips

 • Aldrig bränna broar när du avslutar ett jobb - oavsett hur hemskt situationen eller hur hemskt din chef! Håll dina känslor i schack, begränsa dina kommentarer om avgång och hålla huvudet högt. Du vet aldrig när du kan behöva en bra referens, en återgång till att arbetsplatsen eller om någon kommer att tala illa om dig någon annanstans och därmed ventilationsluckor dina chanser något annat jobb.
 • Om du bor där sjukförsäkring planer är en del av din lön, fortsätta att bidra till det när du inte arbetar eller en nödsituation kan förstöra alla dina besparingar.
 • Om du vill starta ett eget företag, läsa massor av böcker i ämnet först. En sak som kommer igenom från sådan läsning är att det aldrig finns en rätt eller fel tid att börja de flesta företag, det handlar om din insats, valet av verksamhet och mer av din insats. Ibland stillestånd kan vara den bästa tiden att fylla en nisch eller förbättra släpar tjänster, så låt inte lågkonjunktur tider hålla dig tillbaka från att uppfylla ett företag dröm.

Varningar

 • Om ditt jobb är att skapa mentala (och ibland fysiskt) ångest, rådgöra med en läkare och / eller psykologisk professionell för att avgöra om du lider av depression eller något annat villkor relaterade till arbetet. I vissa fall kan ditt företags hälso förmånspaket täcker du för sjukbidrag så att du kan arbeta igenom dina frågor innan du gör några långsiktiga (eller permanent) beslut om ditt jobb.
 • Aldrig sluta ditt jobb utan att rådfråga med din make eller familj.
 • Efter att ha lämnat ditt jobb, aldrig badmouth din tidigare arbetsgivare - hålla det stilrena så att du kan hålla dörren öppen.
 • Om du vill prova ett eget företag, men inte lyckas, inte skämmas över att återvända till lönearbetet. Driva ditt eget företag, att vara konsult eller arbetar frilans är inte för alla och ibland behöver du bara prova att upptäcka det. Behandla det som en lärorik erfarenhet.
 • Tänk på att om du avslutar ditt jobb men inte har något annat uppradade eller goda besparingar bakom dig, kan saker och ting bli mycket tufft för en stund. Om du är beredd att bära denna verklighet, då är det bra, men var försiktig om du lekte med ta tre månaders semester och sedan tror att du hittar det enkelt att komma tillbaka i arbete, eftersom saker och ting kan ha förändrats mycket sedan sista gången du sökt arbete.