Wko

Hur man vara värdiga i arbetslöshet

Få sparken är som vanligt en process som få hyras och ändå är vi inte gillar att tänka på det. Under driftstopp, blir jobbet förlust mer troligt som att ta bort folk blir mer vanligt än att hyra dem. Snabbt blir en oundviklig del av allt förlänga karriären banor, kan det vara mycket bra att lära sig att acceptera jobb förlust med värdighet istället för visning som en indikator på din prestationsförmåga eller förmågor (eller brist på dessa saker).

Även om det är aldrig roligt att förlora ett jobb, kan eldas vara början på något nytt i ditt liv och vistas värdigt under processen för att lämna jobbet kan vara ett medel genom vilket du lämnar ditt rykte intakt och din framtida chanser ljusare. Få ditt nästa jobb beror på hur graciöst du avslutar ditt tidigare arbete. Därför, om förlust av arbete är besläktad med döden, försök att dö med värdighet (karriärmässigt), eftersom du kommer att återupplivas och rehabiliteras snabbare om du gör.

Steg

Hur man vara värdiga i arbetslöshet. Acceptera situationen.
Hur man vara värdiga i arbetslöshet. Acceptera situationen.
 1. 1
  Acceptera situationen. Medan verkligheten kan vara att ditt jobb har gått igenom något val av din egen kan du välja att se detta som en övergångsperiod snarare än som en förlust. Varje person bör ha en karriär målsättning att över-Arches varje enskilt jobb. Sett på detta sätt, medan förlusten är smärtsamt eftersom du inte göra valet, kan en förlust av arbete ses som en del av fortsätter genom din karriär bana som en helhet snarare än tittar det jobbet som den enda källan till uppfyllandet av din karriär mål. Ett jobb kan inte ensam ta dig till din ultimata karriär destination eller mål, utan det är den förlorade jobbet en språngbräda som fick flyttas på vägen till din karriär uppfyllelse. Och nu är det dags att hitta dina fötter landar på nästa språngbräda och nästa serie av arbeten som tar dig i den riktning du vill vara.
  • En del av godkännande processen om att bevara din. Även om du kan känna rättmätigt arg och upprörd över förlusten, om du fortsätter att känna på detta sätt under en lång tid, minskar du dina chanser att få tillbaka på fötterna och letar efter ett nytt jobb. Undvik att se detta som något som du inte kan hindret eftersom du kan. Och undvika att se det som någon annans fel, det kan mycket väl vara, men skyller inte förbättra din personliga situation.
 2. 2
  Lämna dörren öppen. När du lämnar, gör det på ett sätt som återspeglar respekt för de gånger du haft i jobbet och för de kollegor du spenderat tid med. Ett värdigt exit innebär inte upending skrivbordet, kasta ruttna ägg på chefens dörr eller tala hämndlystet på din bloggsida. Du vet aldrig när sådana negativa åtgärder kan komma tillbaka för att hemsöka dig. I vissa fall kan företaget även kunna återanställa tidigare anställda om tiderna blir bättre och du skulle inte vilja ditt rykte blottades!
  • Tala om det positiva i förhållande till vad du har bidragit med och vad du har fått i gengäld från arbetsgivaren. Detta handlar inte bara om att lämna ett i den offentliga sfären, det handlar också om att påminna dig själv att vara tacksam för vad du fick ut av jobbet och hur de bra saker du uppnått och lärt sig under arbetet kommer att hjälpa dig att hitta ditt nästa jobb.
  • Din offentliga uttalanden bör återspegla en känsla av att du alltid har haft bolagets intressen i åtanke när du arbetar eller fatta beslut.
  • Prata om de goda tider bara. Vilket värde finns det i att dra dig igenom negativen? Det får dig att må dåligt och det håller dig fast i ilska eller. Med alla medel ömka över vad som hänt med dina nära och kära eftersom arbetslöshet är hemsk men inte orsakar ditt lidande om jobbet förlusten att bli det enda sättet du samarbeta med andra eller att de snart hittar du en bar.
  • Skär ut några uttalanden om orättvis behandling och liknande. Inte bara är detta vädring smutstvätt på ett negativt sätt, men det skulle kunna äventyra dina chanser att väcka talan mot din tidigare arbetsgivare om det verkligen är något du kan göra för att få återinträda eller kompenseras för uppsägning. De mindre negativa saker sägas offentligt, desto bättre, spara uppgifterna för din juridiska rådgivare eller din dagbok.
 3. 3
  Bränn inte dina broar. Det kan vara väldigt lätt att munnen av på din soon-to-be ex-arbetsgivare men att göra det kan bränna broar evigt och kan också påverka de intryck av andra människor i samma bransch eller område inom vilket du arbetar. Världen är liten och ordföranden för din tidigare organisation och ordföranden i den framtida organisationen skulle kunna vara en del av samma ledningsorgan eller styrelse i någon organisation eller välgörenhet. Det finns en möjlighet att ordföranden eller direktören på ditt tidigare företag skulle kunna förknippas med din framtida arbetsgivare. I själva verket, med tanke på den ökade sammankopplingen av vår värld, finns det sannolikt ett samband någonstans på vägen även om det bara i förbigående, så ta hand om dina egna intressen helt genom att undvika bashing din tidigare arbetsgivare.
  • Kom ihåg att något kvar på nätet vistelser där och gör rundor också. Var riktigt försiktig med hur du skriver om arbetslöshet på nätet. Till exempel, kan förklara hur du känner eller kände generellt vara riktigt användbart för andra i din situation men namnge din chef och kallade honom en sträng av föga smickrande ord inte kommer att göra dig en björntjänst alls. Det är inte att du inte kan diskutera online jobbet förlust, det handlar om hur du diskutera det. Använd din och ditt sätt när du gör!
  • Om du känner att du är munkavle, tänk på detta som om vanlig hövlighet. Ingen vill omtalade och din framtida arbetsgivare är inte annorlunda - de skulle vara orolig för att du har denna "dålig vana" av skvaller ohövligt när saker går fel för dig om de hör dina klagomål om en tidigare arbetsgivare. Ja, kan du känna dig arg, sårad och bedragen, men det kommer inte att hjälpa dig att hetsa förlusten genom rytande eller andra för den. Beträda linjen mycket noga när du diskuterar förlusten offentligt och hålla oss till fakta.
 4. 4
  Motverka falska anklagelser. Medan detta händer mycket sällan, händer det, särskilt i ett klimat av rädsla där det är lättare att skylla de som flyttas ut än att ta ansvar som någon fortfarande med företaget. Däremot kan sådant missbruk av ditt goda namn fastnar och kan infektera andras beslut inom samma bransch när de försöker att anställa dig, så du kan behöva stå upp för dig själv eller för att rensa luften på något sätt. Organisationer sprider ibland falska historier om de avfyrade anställda att rättfärdiga sina handlingar. Om du är ett offer för detta, svara genast med rätt version av händelserna. Var djärv och högt om det. Tystnad från din sida kommer att ge tilltro till lögnen talas av dem. En fördröjd respons kommer inte heller att ha samma effekt som den omedelbara man som då folket skulle ha trott den version av din ex-arbetsgivare.
  • Du behöver inte göra detta ensam. Det finns anställda advokater, juridiska rådgivare, rådgivare, fackliga företrädare (i vissa fall) och mänskliga resurser vägar som du kan använda dig av. Förutsätt inte det värsta, be om hjälp.
 5. 5
  Markera dina senaste prestationer. Tala om dina senaste prestationer i ditt tidigare arbete. Detta kommer att undertrycka alla berättelser som kommer ut om dina misslyckanden från ledningen eller ens från kollegor. Det är också en del av processen för att rädda det goda som kom från ditt arbete, så att du iordningställande själv att förklara för potentiella framtida arbetsgivare de fantastiska prestationer som du måste ta med till det nya jobbet. Ju tidigare du börjar tänka på den förlorade jobbet i detta ljus, desto snabbare kommer du tillbaka och tycker att det är lättare att kasta sig tillbaka in i jobbet jakten, känsla värdig och fulländad.
  • Tänk noga på hur du presenterar ditt jobb erfarenhet för alla - ingen tycker om att höra någon klaga över hur hemskt eller dåligt deras tidigare jobb var att det ofta klipper för nära människors egna upplevelser och även låter som gnäll och oförmåga att göra det bästa av en dålig situation.
  • Om du inte kan säga något bra alls om ditt senaste jobb, inte ens ta upp det som en fråga för diskussion med vänner, tidigare arbetskamrater eller någon annan. Byta ämne!
 6. 6
  Erkänn dina misstag och lära av dem. Var ärlig om dina misstag och skapa ett genuint intryck av att du har lärt av dem. Om ditt jobb förlusten inträffade som ett resultat av vad du gjorde (eller underlåtit att göra), använd denna övergång tid att arbeta igenom eventuella brister i du arbetar prestanda och förbättra alla områden i ditt lärande som kan behöva det. Detta kommer att visa framtida arbetsgivare att du är villig att förändra och att lära sig, två aspekter av en anställd som är viktiga i arbetslivet.
 7. 7
  Tillfälligt ta en tillgänglig men inte nödvändigtvis perfekt jobb om räkningarna pressning. Ibland din karriär måste ta en omväg eftersom räkningarna behöver betala och behöver fyllas på. För vissa människor finns argumentet att ta något mindre än din förlorade jobb eller ett jobb inte inom din vanliga fält är en komma ner i livet. Men i tider av nöd, som har ett jobb är bättre än att sitta runt gnäll futilely över upprätthålla dina principer. Förutsatt att du hålla koll på de övergripande karriär mål och ser ett tillfälligt jobb i något som inte är riktigt vad du ville göra som en språngbräda eller en väntläge i stället för som ett hinder, kommer du inte ta blicken så småningom flytta tillbaka till de jobb du verkligen vill göra. Det är när du och märka själv som inte är fulländad eller värdig att saker och ting börjar falla sönder, så mycket optimistiska och hålla fokus på att flytta genom denna övergång med grace. Saker kommer att bli bättre om du fortsätter att arbeta på dem.
 8. 8
  Engagera dig i arbetslösa fackföreningar eller organisationer.

Tips

 • Om du lider av depression, ångest, stress och / eller du har självmordstankar, få hjälp omedelbart. Du förväntas inte övergången ensam eller att vara en superhjälte. Job förlust gör ont och kan skada dig ohjälpligt om du inte kan hitta coping färdigheter ensam eller om du faller i en avgrund att tänka att du aldrig kommer att arbeta igen. Du kommer att arbeta igen förutsatt att du inte sabotera dina chanser. Söka professionell hjälp för att få igenom puckeln och övergången smidigare.
 • Om du känner att du avfärdades orättvist, söka juridisk rådgivning så snart som möjligt. Håll så många poster som möjligt och även om du inte har några uppgifter om e-post, anteckningar, etc., skriva ner allt medan det är färskt i minnet efter jobbet förlust. Allteftersom tiden går vidare, är det svårare att komma ihåg saker och ting korrekt, speciellt om du låter dina negativa känslor omforma händelserna i ditt minne. Att ha en kronologi av händelser och frågor nedskrivna prydligt kommer att hjälpa dina juridiska rådgivare för att snabbt avgöra om du har en handling och om de kan hjälpa dig. Det är också starkt att du får psykologiskt stöd om du går igenom avveckling och / eller rättegång processer, eftersom de inte är avsedda att vara lätt på dig.
 • Aldrig säga eller blogg något som kan tolkas som ett hot mot din tidigare arbetsplats eller kollegor. "De kommer att vara ledsen att de sparkade mig."
 • Håll din dagliga rutin så normalt som möjligt. Inte sova hela dagen, gå upp och röra på sig. Om du inte har råd med ett gym medlemskap, ta en rask promenad. Gå lätt på snabbmat och godis. Du vill passa in i din kostym när du blir kallad till intervju.

Saker du behöver

 • Journal att dokumentera tankar och känslor
 • Stark beslutsamhet att rida ut stormen
 • Förmågan och temperament för att möta och avvärja mini storm hemma nästan varje dag.
 • En tillgång till obegränsat internet anläggning till ett överkomligt pris för att söka jobb och skaffa kunskaper om ämnen som rör din domän och förvaltning.
 • Lite besparingar för att överleva under arbetslöshetsperiod.