Wko

Hur att hitta din dröm karriär

När du var liten, folk förmodligen frågade, "Vad vill du göra när du blir stor?" Kanske du sade en brandman, eller en astronaut. Kanske du sade en skådespelare eller en advokat eller en läkare. Med blåa ögon, drömde du om den dagen du skulle leva i en rik herrgård, med pigor och betjänter. Sedan verkade en karriär som något som skulle hända en livstid bort. Men nu när det är dags att välja, har dina intressen förändrats förmodligen. Att hitta rätt karriär för dig kan vara svårt, men inte omöjligt.

Steg

Hur att hitta din dröm karriär. Vet vem du är, och inte bara ditt namn.
Hur att hitta din dröm karriär. Vet vem du är, och inte bara ditt namn.
 1. 1
  Vet vem du är, och inte bara ditt namn. Vilka är dina intressen? Vilka färdigheter du besitter? Är du glad, klädstil, och en folk-människa? Kanske bli lärare är för dig. Älskar du att få ut en såg och trä och skapar projekt? Kanske en arkitekt är det jobb du vill ha. Tillbringa en timme i en privat plats, eller få tillsammans med en kompis. Prata om de saker som du älskar. Skriv ner dem och analysera dem när du är klar. Se om du kan sätta ihop en idé.
 2. 2
  Om du har en idé om vad du vill göra, läsa upp det! Chef för biblioteket, eller surfa på nätet. Läs så mycket du kan om ditt yrkesval. Om du bestämmer dig för att du har valt fel, analyserar dina färdigheter igen. Prata med en förälder, vän, eller professor om vad de tycker.
 3. 3
  Utnyttja flera olika tekniker för att söka arbete och göra var och en av dem väl. Lägg inte alla ägg i samma korg.
 4. 4
  Håll kontakten med personer som kan positivt påverka ditt jobbsökande och karriär. I din framtida karriär strävan, kan enkelt referens brev vara av avgörande betydelse.
 5. 5
  Försök att lära sig om varför du inte får varje jobb du söker. Lär av dina misstag.
 6. 6
  Innan du börjar söka jobb att du vet vad du letar efter. En bra jobbsökande är en fokuserad jobbsökande. Se till att skräddarsy er meritförteckning eller CV enligt befattning som du söker.
 7. 7
  Applicera inte för jobb du inte är kvalificerad för. En av de värsta sakerna ligger på ditt CV. Du kan förstöra dina chanser med ett företag för ett jobb du är kvalificerad för i framtiden.
 8. 8
  Hantera referenser. Förutsätt inte att det finns inte något sådant som en dålig referens. Det finns. Och det kan kosta dig jobb.
 9. 9
  Planera din karriär med en långsiktig inriktning. Kortsiktiga vinster kan orsaka långvarig smärta.
 10. 10
  Ta kommandot över din karriär. Lita inte på andra människor för att få jobbet för dig. Ingen vet att du är bättre än dig själv, bara göra det.
 11. 11
  Hitta ett företag som du är intresserad av att arbeta. Titta på deras platsannonser och se vad som intresserar dig. Till exempel, om du gillar Facebook, så du kan titta på sina platsannonser och se vad de erbjuder. Detta kommer att hjälpa en hel del!

Varningar

 • Behandla ditt CV som det har värde. Medan du vill skicka ditt CV till människor som kan positivt påverka ditt jobbsökande, vill du inte att gips den på varje jobb ombord och ge folk intrycket att du inte kan få hyra.