Wko

Hur du ger din arbetsgivare en backhanded komplimang

Det är inte ovanligt för en arbetsgivare att göra hennes / hans anställda känner peon-ish. Avsiktligt eller inte, här är några tips för genmälen till detta förnedrande beteende. Vid leverans subtilt, kan detta råd vara allt från att skicka en taktfull "back off" (för mer insiktsfulla högre upp), för att återskapa en känsla av acceptabla gränser / roller, att blåsa loss i en gladlynt, icke-hotande sätt.

Steg

Hur du ger din arbetsgivare en backhanded komplimang. Utvärdera arbetssituation och din arbetsgivare.
Hur du ger din arbetsgivare en backhanded komplimang. Utvärdera arbetssituation och din arbetsgivare.
 1. 1
  Utvärdera arbetssituation och din arbetsgivare. Det fina med sarkasm och torr humor ligger i den inte lossnar som en småaktig förolämpning, men uppfattas som oväntad intelligens genom föremålet för ditt förakt. Tänk om din arbetsgivare. Har han / hon har ett sinne för humor? Är han / hon smart nog att fånga din driva? Om så är fallet, kommer detta potentiellt ärr relationen på ett sätt som kan göra att gå till jobbet svårt?
 2. 2
  Utvärdera din förmåga att leverera varorna. Kan du hålla ett pokerface? Vill rodna du lätt? Har ditt humör flare? Är du även duktig i första hand? Ingenting är värre än ett misslyckat försök till humor, så om du inte är redo att ge en kvalitet prestanda, överväga att tappa förolämpning och hantera.
 3. 3
  När man diskuterar dina ansvarsområden med en svår arbetsgivare, kan du upptäcka en utmärkt möjlighet att tillspetsat ändå subtilt markera din arbetsgivares oacceptabelt beteende. Detta är den klassiska "berättelsen om en vän" teknik: Nämn en "vän" som arbetar under förhållanden som speglar din egen, beskriver hennes situation i livligt men ändå kortfattad detalj. Avslutar din anekdot med, "Självklart, varken du eller jag skulle tolerera en sådan situation" eller "naturligt sådant tillstånd aldrig skulle existera under din rodret." Du kanske vill följa din retoriska uttalande med en lika menande blick, för kursivering.
 4. 4
  Utnyttja stunder av framförhållning. Det finns ingen bättre känsla - och inte värre förolämpning - sedan ha planerat det som din arbetsgivare har förbisett. Komplett viktiga uppgifter långt i förväg. En vecka efter att du har gjort din del, kommer din chef säga, "Jag behöver 30 exemplar av rapporten XYZ omedelbart. Detta är akut." Detta är din stund: höja ett ögonbryn, nivå din blick på honom / henne, och säger, "Det är på ditt skrivbord, jag satte det där förra veckan."
 5. 5
  När brukar-nedlåtande arbetsgivare faktiskt ber dig att kliva upp och göra ett beslut eller ta lite försiktigt doled ut ansvar, markera detta uppmätta belöning genom att låtsas ödmjukhet. Sarkastiskt kvittra, "Åh, jag kunde inte. Du är ansvarig. Jag trivs bättre följa din utmärkta ledarskap."
 6. 6
  Ibland är en icke-verbal förolämpning bäst. Denna teknik ofta används framgångsrikt i situationer där enkla, är uppenbar information som förmedlas till dig under förutsättning att du omöjligen kan veta vad din arbetsgivare talar om. När din chef frågar, "Några frågor?" nivå din blick på honom. Låt livet gå ur ögonen. En något agape mun betonar stare. Håll uttrycket så länge du tycker är lämpligt. Även din arbetsgivare kommer att anta att du helt enkelt bearbeta information, kommer den tysta budskap du kommer att kommunicera att vara en av förvåning över förolämpande dumhet av andra.
 7. 7
  Överväg att stava ut riktningar eller irriterande upprepande frågor din arbetsgivare har just gett dig. Skriv anteckningar och Rulle panna för en dramatisk stil. Be för enkla uppgifter som ytterligare delas upp i stegen, eller fråga fånig detalj (Ska jag sprida kompost medsols eller motsols runt trädet?). Detta kommer att understryka bristen på tro din arbetsgivare verkar ha på din förmåga.
 8. 8
  Med arbetsgivare som behåller en känsla för humor, kan sarkasm vara din mest dödliga vapen, så att du kan påpeka oacceptabla krav trots att den ingår att engagera sig i oskyldiga kontor kamratskap eller göra små prata. Till exempel: "Jag kommer alltid att minnas min tid på detta kontoret" eller "Det här mötet har varit oerhört produktiv jag ofta undrat om företagets toalettpapper ska rulla från toppen eller botten, och nu har jag mitt svar.." Tonfall och uppkomsten av uppriktighet är nyckeln i effektivt leverera sådana uttalanden.

Varningar

 • Prova våra förslag på egen risk. Kom ihåg att vi alla arbetar för en anledning. Låt inte en vass tunga förstöra en bra situation.
 • Prata inte om arbetsgivaren med andra på arbetsplatsen. Det är bättre att vara rakt på sak och prata med den ansvarige, eller hantera situationen med humor än att passivt bemoan en situation. Gör förändring eller väljer att ta dina klumpar med en nypa salt.
 • Om du måste ventilera dina frustrationer med någon annan än din arbetsgivare, gör det till en oengagerade tredje part och på ett sätt som inte kommer tillbaka för att hemsöka dig. Kom ihåg att - särskilt i små städer, kontorsbyggnader och företag - sammankopplingar som inte är omedelbart uppenbara kan existera, och att skvallret färdas snabbt.