Wko

Hur att böja något verb i alla tempus i spanska

Så du har fått ett verb på spanska, och du bara glömt hur man böja det i en spänd. Eller du vilja förolämpa en klasskamrat, väl detta är guiden för dig.

Steg

Hur att böja något verb i alla tempus i spanska. Välj verbet du vill använda, kommer jag gå igenom det med två enkla verb.
Hur att böja något verb i alla tempus i spanska. Välj verbet du vill använda, kommer jag gå igenom det med två enkla verb.
 1. 1
  Välj verbet du vill använda, kommer jag gå igenom det med två enkla verb. Hablar-att tala och Comer-To Eat (inga irreguljära på denna guide)
  • Som ni kan se, i varje verb finns två brev ändelser, titta på Hablar med "ar" i slutet av verbet? Vi kommer att märka alla verb delas in i tre verb kategorier genom deras ändelser:-ar,-er,-ir. Det finns sex olika synvinklar (ämnena verbet) som du konjugatet i. Det "jag" "Du" "Han / hon / Ni formellt" "Vi" och "de / er alla". Dessa kallas Yo, tu, él / Ella / Usted, nosotros, vosotros, Ellos / ellas / ustedes (gör inte misstaget "Tu" (pers. pronomen), Tu = du (informellt), med "tu" possessiva.: Tu = din, "tu cara bonita"
 2. 2
  Det är "AR" "ER" och "ir" verb som alla konjugat liknande men olika i viktiga områden för att göra stressen kvar på samma stavelse av en spänd att hålla ljudet formen: piso (yo), närvarande, stress på 1: a syl. medan PISO (EL) tidigare, stress på 2nd. (säga de två tempus högt och du klarar mycket bättre)
 3. 3
  Presens (OK ungar, är detta den grundläggande tempus) denna spända skulle vara "närvarande" som i "jag talar, jag äter" konverterar till yo Hablo, yo como. För presens, och i alla tempus, att böja ersätta "ar" "er" "ir ändelser på verben. För alla presens med" ar "som är regelbundna verb, byt slutar med dessa ändelser. Härav följer enligt:-o,-as,-a,-amos,-AIS-en Habl "ar" ersätts med "-o" för att göra Hablo Simple xD Som för "Cityakuten" verb och göra samma sak, men använder dessa... ändelser "-o,-es,-e, -,-EIS-sv"... Med com "ER" Jag vill säga att jag äter Yo Com "ER" bort er och lägg till "o" Vad "ir. "verb du använder"-o,-es,-e,-Imos,-är-en "den enda förändringen finns att du ändrar-emos till-Imos att visa att thei're inte samma verb struktur. (SVP, studera knepiga användningar av spanska Present jämfört med dess engelska motsvarighet!)
 4. 4
  Verb tempus, preteritum spänd. Eftersom det har förklarat vad man ska göra i presens, följer exakt samma regler i alla andra tempus, bara olika ändelser (eller de skulle alla låter likadant). För "Ar" verb ändelser följer som, "-e,-Aste,-O,-amos,-asteis-aron" se skillnaden? Detta innebär att vi talar om händelser som inträffade och slutade i det förflutna. Jag pratade -> Yo Hable (detta ser ut som en annan spänd, den "konjunktiv, det är därför accenter är nyckeln för" ER "och" ir "verb, förändringarna är en smula märkbar." Er "är följande:" - í,-iste,-io,-Imos,-isteis-ieron "och" ir "är som följer:"-I,-iste,-io,-Imos,-isteis-ieron "xD bara skojar, finns det ingen förändring alls. verb som slutar på "Er" (beber) eller "ir" (Vivir) har samma ändelser i detta spända.
 5. 5
  Den imperfekt är den absolut enklaste spänd av dem alla. Den ofullkomliga helt enkelt används för händelser som upprepas eller som inte slutar i ett fall, det vill säga "Jag gick till affären varje dag" skulle vara (yo IBA a la tienda todos los días). "Ar" verb, all regelbunden böjning, som följer: "-aba,-Abas,-aba,-ábamos,-abais-aban" Oavsett vad, alla verb i "ar" följa det. Alla "ER" och "ir" verb följer samma konjugation som: "-ia,-IAS-ia,-iamos,-IAIS-ian". Alla "ER" och "ir" verb har accenter på "jag" för att förbli stress på vokal. Exklusive 3 irreguljära: ir, Ser, ver).
 6. 6
  Utöka dina tre grundläggande tempus till "___" progressiv spänd. grunden din "ing" verb i engelska skulle visa sig vara dessa verb. Nu, ta Estar, dina inställningar verb, och konjugat det enligt vilken spänd du behöver. Present, preteritum eller imperfekt. (Jag ska lista de estar konjugering i tips). Nu tar verbet du vill sätta in på "ing" formen och ta bort "ar", "ir", "ER" slut. Hablar - "ar" = Habl + (ando (för "ar")) = Hablando. Så Estoy Hablando = jag talar. För "er" eller "IR" verb bara göra samma sak men ersätt "Ando" med en "iendo". Så jag äter är Estoy comiendo.
 7. 7
  Läs om detta perfekta eller pluscamperfecto. Dessa två tempus kan du använda en inträffad händelse och sätta in den i den nuvarande. Jag har sett den filmen = han visto esta película. För närvarande perfekta formeln är "Haber + nuvarande particip". (Participles kommer att förklaras i tips) Haber i föreliggande perfekt är konjugerat som "han har, ha, Hemos, habeis, Han" + den particple. Detsamma följer för Pluscamperfecto men istället för att använda den tidigare konjugering av Haber, du böja det som "Habia, habías, Habia, habíamos, habíais, habian" med en accent på allt jag är.
 8. 8
  Futurum, inget mer ir + a + infinitiv längre. Denna spänd gör att du kan prata om händelser som kommer att hända i framtiden, och det är ganska enkelt. Alla regelbundna verb följer denna enda konjugation "-é, AS, ett, emos, EIS, ett" med en accent på ändelser märkta so.No oavsett vad verbet är, "ar" "er" eller "ir" de skall alla använda dessa ändelser i framtiden. Nyckeln till detta spända är att du inte tappar den "ar", "er", "ir" del som kallas "stammen". Jag kommer att döda dig är Yo te mätare (Matar-é)... Vi ska leva på månen är Viviremos en la Luna Enkelt, ja? xD
 9. 9
  Villkorlig, "skulle du / kan du" ganska mycket samma som futurum i konjugation mening, men i översättningen är det gör något. Denna tid är mindre vanligt på i bruk, och ärligt talat skulle jag inte ens bry att lägga till det, men det är en spänd så jag kommer att lägga till den. Bara böja alla regelbundna verb med "Ia, IAS, IA, íamos, IAIS, Ian" med en accent på allt jag är.
 10. 10
  Konjunktiv, odjuret spänd, rivaler detta preteritum spända. I grund och botten denna spända kan du beskriva några händelser som orsakar tvivel, hopp, önskan, längtan, känslor eller opersonliga fraser som börjar med "SE": Se recomienda usar alta protección sol (det är rekommenderat att använda...). Sätt "oberoende klausul först", som är den normala verb som börjar konjunktiv. "Dudo" är jag tvivel som är oberoende klausul. Lägg sedan till "que" som betyder "att", que förbinder de oberoende och beroende klausuler tillsammans som en helhet fras. Då den sista delen är den beroende klausul som är verbet konjugeras i konjunktiv. "Dudo que omfattande la casa" Jag tvivlar på att han kanske (någonsin) köpa huset. Att böja i konjunktiv, du tar yo formen av verbet, sedan ersätta det med det motsatta slut. Hablar är ett "ar" verb och slutar i en-o. Så bara ta bort det "o" och ersätta det med ett "e". Med "ER", "IR" verb ersätter "o" med ett "a". Tengo miedo de que mi hijo ingen Pase el examen. Tengo miedo de que mi hijo beba Pase> en la fiesta. Tengo miedo de que mi hijo ingen consiga el Puesto de trabajo. Så du flip flop ändelser och BAM, det är konjunktiv.

Tips

 • Participles är i grunden adjektivet av verbet. de har speciella böjningar, men som för den reguljära det följande-ado för "ar" och "-ido" för "ir" och "Cityakuten" verb.
 • Estar i dagsläget (estoy, estas, esta, estamos, estan)
 • Estar i defekt (estaba, estabas, estaba, estabamos, Estaban)
 • Estar i preteritum (Estuve, estuviste, estuvo, Estuvimos Estuvimos, estuvieron)

Varningar

 • Öva konjugation, aldrig vinge ett test som är att införa en ny spänd och räknar med att komma ihåg alla dessa olika förändringar.
 • Se upp för accenter som de kan förvirra en spänd från en annan