Wko

Hur man skriver en tidning kolumn

Skriva en tidning kolumn är det bröd och smör för många journalister. Även om det kan verka enkelt, det finns en hel del viktiga saker att komma ihåg när man producerar en kolumn som inte är allt bara om att skriva själv. Att upprätthålla journalistisk integritet kräver förmåga att presentera en balanserad, snedhet-fri, objektiv och rättvis rapportering. Att vara en kolumnist bär ansvaret för att stödja dina källor, få fakta, och inte embroiling dig i intressekonflikter. Naturligtvis är alla dessa utmaningar njöt av en bra krönikör och om du är en angelägen författare plus en älskare av kommunikation, så är en kolumnist kan vara precis rätt karriär för dig.

Steg

Hur man skriver en tidning kolumn. Vet hur man skriver och kommunicerar väl.
Hur man skriver en tidning kolumn. Vet hur man skriver och kommunicerar väl.

Skriva din tidningskolonn

 1. 1
  Vet hur man skriver och kommunicerar väl. Du behöver en god förståelse för det engelska språket och inte bara grammatiskt. Det är viktigt att vara bekväm med att använda språket för att förmedla känslor, att övertala, att alstra, att upplysa folk, för att klargöra frågor, och göra vad du skriver intressant. Lär dig att skriva den "inverterade pyramiden" stil så att läsaren får peka rakt upp och sedan dyker in i den stödjande berättelsen. Dessutom, vara bekväm med att kommunicera med andra som du behöver för att spendera en hel del tid att intervjua andra människor och veta hur man sätter folk på deras lätthet kommer att vara till stor nytta för dig.
  • Läs din favorit krönikör arbete med ett kritiskt öga. Hur är deras skrivande gör det så tilltalande, så användbar för läsaren, och så populär att läsarna kommer tillbaka för mer? Finns det aspekter av sitt skrivande stil som du känner att du kan utvecklas i ditt eget skrivande? Låt dig inspireras av befintliga kolumnister som hjälper dig att ta ut dina egna talanger.
 2. 2
  Känna till grunderna förväntade bakom en pelare. Kolumnerna är tänkta att ge tillräckligt med information för en läsare utan att dra dem i att alltför mycket läsning. I genomsnitt kommer en kort artikel för en kolumn vara ca 500 ord eller mindre, medan några kolumner utöver 1200 ord. Korthet och komma till saken snabbt är färdigheter som du behöver för att finslipa för att vara en bra krönikör. Det är viktigt att kontrollera med den specifika papper du skriver för, särskilt när du är frilans skriva och du inte är medveten om varje papper krav. De flesta av dem kommer att kunna klargöra, och eventuella andra krav såsom format, leveranstider, etc. Vid frågar.
  • Få brukade tälja ner dina första utkasten, i tid, kommer det att bli mycket lättare att göra som du ser hur man förkorta meningar och se sätt att komma till den punkt utan belaboring det. Tänk på att när det har sagts, att läsaren har läst det, och det finns ingen anledning att upprepa det igen om det verkligen lägga till den tonvikt just berättelsen kräver.
  • Om möjligt, skriv in Associated Press-format. Journalistikens interpunktion är väldigt annorlunda från din vanliga engelska formatering. Alternativt, be pappret vilket format de är efter och studera den intensivt för att överensstämma med det. Detta är ett hinder du kan lätt övervinna med lite studerat.
 3. 3
  Var beredd på att grundligt analysera de ämnen du skriver om. Du behöver också ha högsta hastighet analytisk förmåga och en vilja att presentera båda sidor av en berättelse (eller mer om det behövs) snarare än att bara återstår fångas av ditt eget perspektiv på en fråga. God journalistik är objektiv och försöker inte ta parti (lämna dina åsikter om det redaktionella delen) men den erbjuder också balans så att inte bara en sida av historien presenteras. Sätt din Djävulens advokat glasögon på när man undersöker eventuella problem och se hur du fare visar situationer från alla sidor!
  • Ge en lösning, inte bara ta upp en fråga. Ha övertygelsen att föreslå en lösning eller ett intervall av dem. Kolumner som kritiserar vissa frågor men erbjuder inga lösningar är meningslöst eftersom läsarna vill få insikt och svar från kolonnen. Ge minst en fängslande slutsats med ett förslag till lösning.
 4. 4
  Hitta eller vinklar för att dra in läsaren. Även om du har friheten att skriva en kolumn som du väljer, är du fortfarande höll in genom att ge vad folk vill läsa. Var medveten om vad som är på modet, aktuell, aktuell, och kommer sannolikt att räntor läsare. Det är inte alltid de sensationella historier heller, allt kan göras intressant med rätt vinkel och noggrann skrift. De flesta kolumnister befinner sig ombedda av sina redaktörer att skriva om vissa ämnen. I detta fall måste du hitta intresset krok i ämnet, även om du inte är särskilt njuter av det själv! När du känner fastnat och du är inte särskilt förtjust i ämnet, fokusera mer på att få ditt skrivande att komma över bra och att humanisera en berättelse som annars kan vara intetsägande, tråkig, eller ens osmakligt om det inte vore för sakkunnigt sätt där du skriver det. Försök sedan att distansera dig och läsa den som en läsare - gjorde du lyckas göra kolumnen intressant?
 5. 5
  Sätt noggrannhet på toppen av din lista. Var beredd på att göra forskning och att lära sig så mycket du kan medan du förbereder det, och dra stor nytta att tala till experter på det området så att du får din information korrekt innan du skriver upp det. Kom ihåg att det är att skriva, "", och "kommunicera" som bildar dina färdigheter, kompetens och passion, inte nödvändigtvis ämnet (ja, kommer sällan ämnet vara i ditt område av expertis!). Ingen förväntar dig att känna till detaljer i kartong produktion men läsaren förväntar dig att rapportera expertens förklaring av processen med total precision. Inse att det kommer att finnas tillfällen då du kommer att vara under press att få en kolonn framställd i tid för att skriva ut den dagen. Detta betyder inte gungade i slarvigt analyseras, ogrundade uppgifter. Om du inte har fakta raka eller raderas, om du inte har den saknade biten som drar alla trådar ihop, ska du inte publicera förrän du gör. Du kanske måste producera en kortare berättelse fokuserad enbart på de fakta du är säker på är korrekta och sedan komma tillbaka till det när du har hela fakta klargöras, väntar är mycket bättre än att behöva dra tillbaka din historia, ta en stor buckla på ditt rykte och tillförlitlighet, och sedan känna din journalistiska integritet ifrågasatts från den punkten.
  • Den mer specifika (nisch) ett ämne är, desto mer sannolikt är det att du kan resa upp om du inte är försiktig om noggrannhet. Läsare som vet kommer snabbt påpeka fel, så alltid dubbla och tredubbla kontrollera alla de specifika fakta som du skriver om.
  • Var medveten om att människor, företag, PR-byråer, promotorer, agenter osv har sin egen agenda och synpunkter att förmedla. Behandla dem med respekt, men alltid söker balans och erkänna hype. Rapport om dem rättvist snarare än att acceptera deras vinkel utan att fråga.
  • av dina interaktioner med källor som används inom dina berättelser. E-post är mycket användbara i detta avseende, och alltid föra skriftliga eller tejpade anteckningar (alltid söka tillstånd från den person du intervjuar att tejpa dem). Speciellt när en kolumn är kontroversiellt eller utmanande, har dina uppgifter källor vattentäta och tillgänglig att backa upp dig.
  • Forskar fakta kan göras på ett lokalt bibliotek, i organisationens eget bibliotek, eller online via tidskrift / papper / publikation kompilatorer artikeln, etc. Många välutrustade förlag kommer att ha tillgång till stora online forskning källor, så använder dem och om du inte vet hur man ber för omedelbar träning eftersom det inte tar lång tid att lära. Också hålla dig uppdaterad med nyhetsflöden, nya artiklar och tekniska innovationer / state-of-the-art metoder i dina intresseområden, för att vara säker på att du är up-to-date allmänhet.
 6. 6
  Undvik. Ibland kan en kolumnist kan skriva om någon som de har nära anknytning till, eller något de är anslutna till eller har en koppling till, exempelvis ett bolag i vilket krönikör är en aktieägare, eller en organisation som krönikör är en frekvent kund hos, etc. I alla fall där det finns en verklig eller ens en upplevd intressekonflikt, antingen inte skriva berättelsen, eller gör det mycket tydligt att du har en länk av något slag. Vara helt medveten om tidningens policy avseende gåvor och den fina linjen mellan sänts föremål för "test" och som skickade objekt som "gåvor". Viktigast, kom ihåg att din journalistiska vilar på läsarna att veta att du har varit öppen med dem och att du inte försöker lura dem eller dölja något för dem. Tänk på det så här: "Hur skulle mina läsare känna om de fick reda på att jag hade ett samband med denna historia, men avslöjade inte det?" Och om du är osäker, alltid prata med andra journalister och dina redaktörer, som kommer att kunna hjälpa dig att nå ett objektivt beslut.
  • Till exempel, säga att du skriver om tillståndet i disponibel blöjor och du vill presentera en sida av historien som hävdar att de inte fyller upp deponin längre eftersom ett nytt varumärke hävdar att deras blöjor brytas inom en månad. Men du är också en ny mamma och företaget som gör dessa blöjor precis skickat 50 förpackningar för att ta dig igenom nästa år på grund av "testa dem". Gör klart att Företag X skickade du dessa blöjor för att prova och även distansera dig genom att göra saker för att balansera berättelsen, såsom testning andra blöjor, få statistik blöja deponi, och få information från andra företag om hur lång tid det tar för sina blöjor till bryta ner.
 7. 7
  Gör det klart vem källorna är i dina berättelser. När du skriver en tidning kolumn, ingen vill läsa en tennismatch på ", sade han, sa hon". Var tydlig om vem du pratar om, inklusive de att tala i frågan. Till exempel, "Expert psykiater Ray Bawdlin sa", "Mother of två Rachel Anwin sa", "Farmer 25 år Gretel Bobo sa", och så vidare. Genom att tillkännage att läsaren anledningen personen du citerar har auktoritet att tala i frågan, är att läsaren omedelbart kunna bedöma tillförlitligheten eller pålitligheten av den personens uttalande.
  • Likaså kommer det att finnas tillfällen då du behöver för att skydda en källa. I detta fall kommer någon att ge dig den information men de kommer vill förbli anonym. I detta fall kommer du att behöva förklara för läsaren att källan ville förbli anonym "för att skydda sina jobb / position / familj, etc." men också övertyga läsaren om att det är tillförlitligt. Och då måste du också vara beredd att hålla skyddar den källan.
 8. 8
  Använd den ursprungliga skriften. Plagiera är en sorglig åtal för en person som skriver för en levande. Om du inte känner att du kan producera vad som behöver produceras på grund av tidspress, ointresse för ämnet, andra angelägna frågor, etc., sedan vara ärlig med dina redaktörer och be om ett annat ämne eller ta den paus du behöver ta dig samman. Plagiera är aldrig svaret och det kommer ut, så småningom, är oavsett hur skickligt du tror att du täcker dina spår. Det är alltför lätt att upptäcka plagiering med dagens teknik, och de skarpa ögon för många läsare lutad över massor av arbete både i tryckta och online-formulär. Motstå frestelsen, och göra saker som återställer din originalitet om du börjar känna avtrubbad eller över-pressad. Dessutom ser är original som ditt varumärke eller röst. Om du utvecklar din egen distinkt skrivsätt (något du bör sträva efter hela tiden), så plagiat inte kommer in huvudet eftersom du vet medfött att endast din egen röst kan användas i kolumnen för att det ska vara en effektiv stycke.
  • Om frestelsen uppstår, fråga dig själv den enkla frågan: "Hur skulle jag känna om någon nöp mitt arbete efter all ansträngning jag lagt ned på det?"
  • Bekräfta källor. Liksom din primära källor, se till att bekräfta alla sekundära källor från böcker, andra tidningar, tidskrifter, etc. och citera dem tydligt. Också vara medvetna om de begränsningar för hur mycket du kan citera innan du bryter. Detta varierar mellan olika jurisdiktioner.

Tips

 • Varje författare har en unik stil. Försök inte att kopiera stilen av någon författare. Du bör definiera din egen unika stil.
 • Om du frilansar, måste du komma in i rytmen hitta papper att skriva kolumner för. I detta fall, skall följande föreslås:
  • Gör din forskning, komma med en lista över tidningar du är intresserad av att arbeta med. Kontakta dessa papper och fråga om de skulle vara villiga att skriva din artikel, eller letar efter andra artiklar om ämnen som du skulle kunna skriva. De flesta första kontakter aldrig gjort när de skickas via e-post eller fax. Redaktörer får många fax och e-post, och de flesta kommer att bortse från dem från människor de inte känner.
  • Förbered ett personligt brev och ett prov av ditt skrivande. Skicka detta brev och prov att skriva till redaktören för första kontakt via snigelpost (om inte annat krävs av redaktören).
  • Var beredd på avslag. Du kan försöka få in 100 papper och inte få godkänt av en, men det är också möjligt den första kan vara din jackpot. I allt, är avvisande en mycket vanlig del av skrivande. Om du inte får accepteras, ge inte upp. Hålla på att skriva!
 • Att bli en krönikör är något du kan lära dig att göra på amatör papper produktioner på skolan, för en klubb eller förening, eller bara på kul att göra en tidning för din familj och vänner till att börja med. Och om du vill utöka dina förmågor, kan du börja skicka dina ansträngningar i verkliga tidningar för att se om de kommer att skriva ditt arbete (se ovan).
 • Tänk utanför torget när vi letar efter unika vinklar historier - din kärlek till ord egentligen borde vara en stor hjälp i att du kan tänka sidled, så använd denna färdighet till din fördel!

Varningar

 • Det finns en skillnad mellan anger ett yttrande och ange något som är stötande eller osann. Tänk på att dina läsare kommer att förvänta seriöst, utforskade arbete och att de inte vill läsa missbruk. Faktum är att om du får ett rykte om att vara elaka i dina kolumner, hittar du det svårare och svårare att få bra kontakter och dina läsare kommer inte att ha några betänkligheter i att snubbla upp dig när du fela och att ta en tugga av dig när du irriterar dem.
 • Undvik att förvandlas till ett propaganda verktyg. En journalist bör inte driva dagordningar på professionella tid, som en professionell, vara objektiv och balanserad, beredd att kommunicera hela historien, och inte bara den del av det som behagar dig. Detta betyder att man använder flera källor, vilket ger bevis för de fakta som du anger, och direkt tillskriva källor där de talar öppet.
 • Kom ihåg dina förtal lagar. Om du inte känner till dem, lär dem direkt för att undvika eventuella rättsliga konsekvenser!
 • Dina läsare är smarta, ofta smartare än du. Tänk på att de kommer att minnas saker och inkonsekvenser plats, dålig grammatik, brister i din tankegång, och lögner. Inte handla i någon av dessa fattiga former av journalistik och dina läsare kommer att uppskatta din goda rapportering.

Saker du behöver

 • Skrivverktyg såsom dator
 • Forskning källor
 • Kommunikation