Wko

Hur slå undersökning stressen

Svettas du som datum för dina undersökningar tillvägagångssätt? Är bristen på lugn så att du måste underprestera? Här är några råd för att tidvattnet över de ängsliga stunder!

Steg

Hur slå undersökning stressen. Börja studera väl innan tentan.
Hur slå undersökning stressen. Börja studera väl innan tentan.
 1. 1
  Börja studera väl innan tentan. Kontrollera ditt schema ger tillräcklig omarbetningen. Som alla bra test-taker kommer att säga, revideringarna är viktigare än den första gången studien.
 2. 2
  Fokusera på förståelse av begrepp snarare än rån. Använd mnemonics om utantillärning är den enda vägen ut.
 3. 3
  Tänk om tiden efter tentamen. Visualisera lycka på ditt ansikte att stressen perioden är nu över. Detta fungerar mycket bra.
 4. 4
  Håll berättar själv att din hårt arbete kommer inte att gå till spillo.
 5. 5
  Om du är rädd för tuffa frågor, hjälper det att veta att de flesta frågor är av genomsnittlig svårighetsgrad och avsedd att besvaras korrekt av de flesta tentander.
 6. 6
  Utse en "studie buddy", en klasskamrat som är expert på ett ämne du har problem i att du kan komma till med frågor.
 7. 7
  Få gott om sömn. Det är långt mer stressande att memorera massor av information eller förstå komplicerade begrepp på mindre än 6 timmar sömn.
 8. 8
  Ät hälsosam mat, eftersom det är ofta lättare att fungera på näringsrik mat än skräpmat. Även socker kan vara en snabb energikälla, socker bottenrekord hända ganska snabbt och låt-ned kan ofta vara svår.
 9. 9
  Motion, fysisk träning som att springa, jogga, hoppa i 15-20 minuter varje dag kommer att få dig att känna stress fri och psykiskt lämpad
 10. 10
  Samtidigt som anteckningar, använda så många diagram, grafer och figurer och illustrationer som möjligt. Detta bidrar till att göra flera ändringar i sista stund!
 11. 11
  Ställ en senior eller mer kunnig person att förbereda stickprov för dig. Om sådana övningsprov finns tillgängliga på marknaden, går för dem. Många frågor är lika eller ordagrant från praktiken material.
 12. 12
  På dagen för provet, känna sig lycklig! Tänk positivt och hålla huvudet kallt! Lycka till!

Tips

 • På dagen innan tentan gå och se en film eller en pjäs. Du kan även gå till en mässa. Detta fungerar bara om du har lagt in massor av arbete i förväg. Detta tips fungerar eftersom din hjärna har skapat de nödvändiga vägar för att lagra och hämta information som du har lärt dig. Så slappna av och titta på en film.

Varningar

 • Om du hittar dig själv väldigt få betonade om en kommande examen, var inte rädd för att prata med någon. Detta kan vara en förälder, en vän eller en hjälplinje. Det är bättre att prata med någon innan du låter dina nerver påverka din hälsa.