Wko

Hur man vänder saltvatten till dricksvatten

Törst och allt du behöver är salt vatten? Tja, inga problem. Förvandla det till dricksvatten genom att följa dessa enkla steg.

Steg

Hur man vänder saltvatten till dricksvatten. Få en kastrull och lägg ett tomt glas kopp inne den i mitten.
Hur man vänder saltvatten till dricksvatten. Få en kastrull och lägg ett tomt glas kopp inne den i mitten.
 1. 1
  Få en kastrull och lägg ett tomt glas kopp inne den i mitten.
 2. 2
  Häll långsamt lite saltvatten i potten. Fyll inte på. Stanna väl innan vattennivån har nått glasets mynning. Se till att inga saltvatten stänk i glaset under kokning.
 3. 3
  Placera krukan locket upp och ner så den högsta punkten eller handtaget nedåt direkt ovanför glaset.
 4. 4
  Koka upp vattnet till en långsam koka. En våldsam fullständig koka kan förorena dricksvatten genom att stänka in i glaset.
 5. 5
  När vattnet kokar blir det ånga som kondenserar i luften som ånga och på omslaget yta som vattendroppar, som sedan körs ned till den lägsta punkten (handtaget) och droppar direkt i glaset. Som ni säkert vet, när vattnet kokar, blir det rent ånga, lämnar bakom allt som löstes i det. (Detta kommer förmodligen ta 20 minuter eller mer.)
 6. 6
  Vänta en liten stund innan du dricker vattnet från inuti glaset, eftersom både vatten och glaset blir mycket varma.

Tips

 • Denna metod för indunstning och kondensering vatten kallas destillering. Den kan användas med vanligt kranvatten närhelst destillerat vatten behövs.
 • Du kan även använda solljus för att skapa färskvatten detta sätt utan brand. Du kommer att kunna få tillräckligt med färskvatten för att stanna effekterna av uttorkning, men du har lite svårt att få 2 liter till en liter färskt vatten varje dag bara genom solenergi. Om du kan göra en eld, kan du koka salt vatten och destillera mer färskvatten det sättet.
 • Detta kan också göras med urin. Bara gräva ett hål i marken, gör din verksamhet i hålet, placera en behållare i mitten och täck med en plastpåse eller annan liknande icke-absorberande material. Placera en sten eller vikt på mitten av locket, kommer fördjupningen på locket orsakas av tyngden hjälpa direkt kondensvattnet i din behållare.
 • Det kan hjälpa om du kan kyla ner locket medan vattnet kokar så, att så få kondens bildas snabbare. Du kan använda kallt saltvatten, och bara ändra den när det blir varmt.

Varningar

 • Ta hand i vad du gör. Fyll inte i potten för högt. Du vill inte att dricka saltvatten som har stänkt in i centrum glaset.