Wko

Hur man kan lugna nerverna inlägg examen

Det är en mardröm att behöva vänta på provresultat, särskilt om du är osäker på om du har gjort bra. Denna guide syftar till att erbjuda några användbara tips för att lugna dig själv under väntetiden.

Steg

Hur man kan lugna nerverna inlägg examen. Försök att inte gå över examen på djupet direkt efteråt.
Hur man kan lugna nerverna inlägg examen. Försök att inte gå över examen på djupet direkt efteråt.
 1. 1
  Försök att inte gå över examen på djupet direkt efteråt. Vissa människor tycker att det är skönt att prata med vänner lite om vad de skrev medan vissa tycker att det är mycket bättre att inte prata om tentan alls. Men att gå över examen på djupet, kommer oavsett hur frestande det är att göra det, markera bara poäng som du inte gjorde så bra på men kan inte ändra och kommer onödigt stress du ut.
 2. 2
  Se till att du vet när resultaten dag är. Vanligtvis samlar du dina provresultat på din högskola eller skola men vissa universitet som en online-tjänst för kontroll av resultat. Om du inte är med på resultat dag, se till att du har planerat att ha resultaten skickas till ditt hus eller den adress som du kommer att vistas på.
 3. 3
  Börja sortera och organisera alla anteckningar, böcker eller pappersarbete måste du ha klart för nästa termin. Detta görs bäst tidigt. Inte bara kommer det att ta dig bort av att vänta för provresultat, kommer det också göra att du inte har några sista minuten panik innan nästa termin börjar.
 4. 4
  Formulera och skriv ner tre planer-en för om du gör lika bra eller bättre än vad du behöver i din examen, en för om du gör värre än du behövde men inte fasansfullt illa och en för om värsta verkligen kommer till värst! Till exempel, om du har precis avslutat dina GCSE och vill gå på gymnasiet, skulle den första planen är att gå in på gymnasiet. Den andra planen kan vara att ändå gå in på gymnasiet utan att ta olika kurser med lägre behörighet. Den tredje alternativ kan vara att försöka få ett deltidsjobb samtidigt arrangera Omtentamen. Du bör också tala denna plan över med dina föräldrar och vänner för att få en objektiv syn på saken - ibland, när du är nervös eller upprörd, kan du börja göra dumma och ologiska val!
 5. 5
  Gör planer på att fira när resultaten kommer ut, oavsett om du gjorde bra eller dåligt. Det kommer att ge dig något att se fram emot i stället för att bara frukta dagen.
 6. 6
  Samla dina resultat så snart som möjligt. Varför förlänga vänta om du inte behöver?
 7. 7
  Valet är ditt om du vill öppna dina resultat runt andra eller när du är på din egen. Vissa människor gillar att öppna sina resultat inför sina vänner, en del människor föredrar att ha sina föräldrar med dem medan andra föredrar att hitta ett helt rum där de kan ta itu med resultatet själva. Låt inte någon skjuta dig att öppna dem vid något annat tillfälle än en du är bekväm med. De är dina resultat och ingen annans. Alltid vara säker.

Tips

 • Om du hittar dig själv pedantisk över en liten del av examen, stoppa och sätta saker i perspektiv. Det är mycket sällan att ett litet misstag: skillnaden mellan ett pass och ett underkänt.
 • Motion och göra andra saker du gillar. Liksom målning, dans etc.
 • Inse att alla blir stressad över provresultat.
 • Gå inte igenom dina anteckningar som söker svaren på tentorna. Du kan inte ändra vad du har skrivit nu.

Varningar

 • Lite stress är en normal del av livet. Men om du tror att du är stressen blir utom kontroll, prata med någon NU! Om du tror att stress orsakar allvarliga medicinska problem, såsom betydande sömnproblem eller om du har blivit självmordsbenägen, tveka inte att gå till en läkare eller psykiater.