Wko

Hur man skriver en journalanteckning

En tidskrift kan vara en krönika om dina dagliga aktiviteter, en sammanställning av dina mest intima tankar, eller bara ett sätt att hålla dig på banan när du slutför ett uppdrag. Reglerna om varför, när, var och hur du skriver är din att avgöra, men här är några riktlinjer för att komma igång.

Steg

Hur man skriver en journalanteckning. Hitta något som kan bli din journal.
Hur man skriver en journalanteckning. Hitta något som kan bli din journal.

Journaling själv

 1. 1
  Hitta något som kan bli din journal. Du kan använda en bärbar dator, anteckningsblock, tom bok, ordbehandlare, journalföring program som rednotebook, eller du kan också köpa tidskrifter med slussar vid Staples eller vad du vill för din journal. Bara se till att den innehåller tomma sidor du kan skriva på, och att sidorna binds upp så att de inte sprids och gå vilse.
 2. 2
  Hitta ett skrivverktyg. Om du väljer att använda en ordbehandlare i steg 1, kan du hoppa över det här steget. Om du använder en verklig bok, hitta en penna du gillar. (Du kan använda penna för att skriva i din journal, men det kommer att blekna dramatiskt över tiden.) Vissa journal-djurhållare har ett visst märke av pennor som de föredrar, eller de gynnar en viss stil (t.ex. gel penna över kulspetspenna). Hursomhelst bör du skrivredskapen känns bra i handen och hjälpa dig att skriva i en takt du tycker.
 3. 3
  Inrätta en rutin. Du kanske vill bära din journal med dig vart du än går, så att du kan skriva ner dina tankar när de slår dig. Eller kanske du väljer en viss tid varje dag för att sitta ner och rensa huvudet. Oavsett vad du bestämmer dig, gör det till en vana. Journalföring som en del av en rutin kommer att göra dig mer benägna att hålla fast vid det.
 4. 4
  Välj en inställning som är gynnsam för skrivande. Placera dig själv i en miljö som gör att du känner för att skriva, oavsett om det är privatlivet i ditt eget rum eller en hektisk kafé. Om du inte är säker på var du gillar att skriva, testa några olika platser vid olika tidpunkter under dagen.
 5. 5
  Datum ditt bidrag. Detta kan tyckas vara en verklig dra, men det är den enda riktiga regeln när det gäller att hålla en journal. Du kommer bli förvånad över hur användbar med varje post daterad kan vara.
 6. 6
  Börja skriva. När du börjar din journalanteckning, skriv ner dina tankar som de förekommer till dig. Om du är illa, börja med att diskutera vad du gjorde under dagen, eller några större uppenbarelser du har haft på sistone. Dessa ämnen kan leda dig till andra intressanta ämnen om med du kan skriva.
  • Försök att se din journal som "tänker på papper." Dina tankar behöver inte vara perfekt konstruerade eller skriven med rätt grammatik och interpunktion. Försök istället att tänka på din journal som ett utrymme där du kan skriva ut och organisera dina tankar och känslor.
  • Känn dig inte självmedveten. Såvida du planerar på att visa din journal till någon annan, kom ihåg att det är bara för dina ögon och bry dig inte om vad andra människor tycker. Känsla fri att uttrycka dig är en viktig del av att hålla en meningsfull journal.
 7. 7
  Var kreativ. Prova att införliva olika stilar att skriva i din journal, till exempel listor, dikter, filmmanus eller stream-of-consciousness skrivande. Du kan även konstverk som skisser, teckningar och collage.
 8. 8
  Vet när du ska sluta. Du kan sluta skriva så fort du känner att du har förbrukat dina tankar, eller efter att du har nått en viss sida gränsen. Oavsett vad du väljer, sluta innan du känner dig helt dränerad - kom ihåg, du vill ha tillräckligt med energi för att komma tillbaka till din journal och skriva igen.
 9. 9
  Läsa vad du har skrivit, om du kan. Antingen läsa den direkt efter att posten eller avsätta en tid för att läsa dina tidigare poster. Du kan eventuellt få en hel del insikt från att gå över din journal.
 10. 10
  Fortsätta skriva. Ju mer engagerade du är till din journal, desto värdefullare blir det. Hitta sätt att göra journalistik vana, och fortsätta göra det.

Journalistik för skolan

 1. 1
  Förstå uppdraget. Har du blivit tilldelad att föra en dagbok av dina personliga erfarenheter, eller en dagbok om dina tankar när du läser en viss bok? Vad det än är, se till att du läser och läser uppdraget så att du förstår det väl.
 2. 2
  Håll dig till ett schema. Du kommer förmodligen behöva ett visst antal poster i din journal för att klara uppdraget. Istället för att försöka skriva dem hela natten innan tidskriften beror, försöka hålla ett schema. Om du glömmer att skriva dina inlägg, ställa in ett larm på telefonen, eller be någon annan att påminna dig att periodvis.
 3. 3
  Datum varje post. Börja varje verifikat genom att notera datumet. Om du vill att notera vad klockan är när du börjar skriva, kan du göra det också.
 4. 4
  Börja skriva posten. En eller två rader under dagen, börja skriva din journalanteckning. Här är några förslag att tänka på om du skriver tidskriften för en skoluppgift:
  • Reflektera över vad du lärt dig. Hur planerar du att använda den till ditt eget liv?
  • Citat bitar av boken eller uppdrag som var meningsfulla för dig. Efter att du har tagit med citatet, skriver varför du gillar det.
  • Diskutera dina tankar och intryck om uppdraget. Till exempel, om du ska skriva journal när du läser en bok, kan du prata om din reaktion på en viss karaktär eller kapitel.
 5. 5
  Skriv i första person. Eftersom en tidskrift är tänkt att vara en personlig berättelse, bör du skriver förmodligen från en första-persons perspektiv. Det betyder att man använder "jag", "mig", "min" eller "mitt" i dina meningar.
 6. 6
  Se till att varje post är tillräckligt lång. Om ditt uppdrag anger hur länge varje post är tänkt att vara, hålla sig till det numret. Om inte, skjuter för omkring 200 till 300 ord per post.
 7. 7
  Avsluta varje inmatning med en avslutande tanke. När du linda upp ditt bidrag för dagen, kan det vara trevligt att sammanfatta dina tankar i en mening eller två. Till exempel kan du börja med "Vad jag har verkligen lärt mig idag är..." eller "Jag skulle vilja ägna mer tid att tänka på..."

Tips

 • Om det har gått ett tag sedan du senast skrev, försök inte att fånga upp alla de intressanta tidigare händelser - som dödar en journal snabbare än något annat. Bara börja från där du är just nu, och om något betydelsefullt hände nyligen, kommer det fortfarande att vara på ditt sinne och du kan lägga det i. Tänk på din journal som "snapshots" av stunder snarare än en komplett och heltäckande "video" av ditt liv. Detta är en mycket bra idé!
 • Ibland blir vi så överväldigad med de dåliga saker som händer-och det är oftast vad vi skriver ner. Istället-Försök att komma ihåg de vackra sakerna i livet också. Du vill att le / skratta när du går tillbaka och läser detta, så tror glad!
 • Du behöver inte börja med den typiska "Kära dagbok". Detta kan verka lite konstigt. Vända sig till vem som helst, dig själv, eller ingen. Bara börja skriva.
 • Ibland har en dusch eller bad kan hjälpa dig minnas och sammanfatta din dag
 • Skriv ut hela konversationer. Gör det som en bok.
 • Skriva kan du förbrukar när den fångar dig. Förvänta dig inte att någonsin kunna ge upp!
 • Ta din tid, inte stressa och försöka få ned allt. Det kan göra din info lite mer överväldigande än kraftfulla och meningsfulla.
 • Lista alla dina bästa vänners adresser / telefonnummer / e-post för att se tillbaka på i framtiden.
 • Skriv ut några tidslinjer händelser! Visa din skoldag, till exempel, "1: a perioden är från X: XXam till X: XXam, 2nd..." så vidare.

Varningar

 • Om din journal innehåller extremt privata tankar, vara noga med att hålla det tillgängligt endast för dig själv.
 • Aldrig ta din journal till skolan. Chansen att det tas är 90 av 100