Wko

Hur man blir en låtskrivare

Om du vill vara en låtskrivare och skriva egna låtar, även sjunga dem-detta är platsen att gå. Använd dessa steg för steg instruktioner och du kan vara en låtskrivare stjärna!

Steg

Hur man blir en låtskrivare. Prova, prova, prova och prova.
Hur man blir en låtskrivare. Prova, prova, prova och prova.
 1. 1
  Lyssna och älskar musik. Bekanta dig med musik och sång.
  • Att lyssna på musik är som att läsa en bok, ju mer du läser, ju mer du lär dig om musik, du berika ditt ordförråd, känna igen stilar och tekniker, blir du läskunnig. Pröva även stilar som du inte gillar att lyssna på, vara säker på att du kan hitta din egen stil i varje stil.
  • Var uppmärksam när du lyssnar på musik, inte lämna det som en lyssnande process, men gör det en lärande process. Försök att känna det, försöka lära varje ögonblick. Försök att förstå varför vissa instrument spelar så där, etc.
 2. 2
  Skriv en kort sång om något du älskar.
 3. 3
  Prova, prova, prova och prova... det är vägen till framgång. Ingen kommer att skriva det för dig, måste du prova det ditt eget. Bli inte upprörd när ingenting händer, eller vad du skriver är hemskt. Början alltid fortsätter så måste du prova. Det är som den första gången du försöker att laga något. Smaken är hemskt, sedan från gång till gång, du gör bättre. Samma sak med musiken, fortsätter du steg för steg... Först, man vänjer sig instrumentet ljudtekniker... då du gör trummorna... då du lägger till några andra instrument...
 4. 4
  Nu, när du har några korta melodier, försöka göra dem längre och större... fantisera.. hur man börjar och hur man avslutar. Efter att ha lyssnat på musik, lyssna på en annan, och sedan vända tillbaka till er att lyssna på den med en annan öra, försöka förbättra. Låt andra människor, vän eller familjemedlemmar lyssna på din musik. Vänner brukar säga att de gillar det, i verkligheten, gör de inte. Försök att hitta en som inte är rädd att kritisera din musik, skriva ner vad de säger, försök att höra förslag från dem, som hur att förlänga musik etc.
 5. 5
  Ganska snart kommer du att vara en låtskrivare, kanske sjunger på låtarna du skrev att en dag hela världen kan älska och lyssna på.

Tips

 • Lyssna och försök. Sjung sången eller melodin till vänner.
 • Ha alltid en anteckningsbok att skriva ner låtar.
 • Använd dina egna erfarenheter, eller något du känner starkt för, eftersom då blir det mer naturligt.
 • Låt dig själv gå och dina ord flow, inte vara spänd.
 • Lyssna på mycket musik för några idéer, men inte plagiera.
 • Med en CD-spelare eller en iPod eller en mp3-spelare kan hjälpa dig.
 • När du känner behov av att sjunga din låt, var inte rädd, det är din sång, och du kan ändra låten när du vill men du gillar det!
 • Känn vad som finns i ditt hjärta.

Varningar

 • Var inte rädd för att lyssna på olika typer av musik som du normalt inte lyssnar på