Wko

Hur bli läkare

Många människor har drömmar om att bli läkare och rädda liv, men den utbildning som krävs för att uppnå detta mål är mycket hård. Här är några saker att tänka på när du överväga en karriär som läkare.

Steg

Hur bli läkare. Åta sig att ditt mål och sträva efter högsta kvalitet.
Hur bli läkare. Åta sig att ditt mål och sträva efter högsta kvalitet.
 1. 1
  Volontär. Många människor vill bli läkare eftersom det verkar vara ett bra sätt att hjälpa människor. Inte bara kommer volontärarbete ger dig en chans att hjälpa människor, men det kommer också att se bra ut på ditt CV om du bestämmer dig för att bedriva medicin. Överväg volontärarbete på ett sjukhus, fri klinik, läkarmottagning, eller som en EMT. Också, vara öppen för frivilligt arbete som inte är direkt medicinska släkt, som arbetar i ett soppkök eller Habitat for Humanity.
 2. 2
  Åta sig att ditt mål och sträva efter högsta kvalitet.
  • Tänk framåt. Inse att vägen till att bli en läkare är lång, hård och full av många hinder. Du kommer att arbeta långa timmar, hantera besvärliga människor, och ditt liv under denna process kommer nästan kretsa kring ditt arbete. Människors liv beror på ditt engagemang för jobbet och din förmåga att behålla lugnet och fatta beslut under press.
  • Begå. Medan det finns en väldefinierad väg att bli en doktor Osteopathic Medicine (DO) eller Medicine doktor (MD), framgång beror mer på ett engagemang för dina mål och intressen än på att göra exakt vad alla andra sökande gör. När du intervju för en plats i en medicinsk skola, vill antagningen kommitté för att se till att du har åtagit sig att uppnå dina mål - oavsett vad de är.
  • Excel. För att komma in i läkarutbildningen, kommer du inte bara behöver bra betyg, men du måste också visa att du är en ansvarsfull, väl avrundad person. Genom din samhällstjänst rekord, visa att du tycker om att hjälpa människor. Lär känna dina lärare och handledare och tjäna deras respekt - deras rekommendationsbrev kommer att vara avgörande för din få intervjua inbjudningar från medicinska skolor.
 3. 3
  Gå till grundutbildningen skola för pre-medicin. Examen från ett 4-årigt college eller universitet. Välj en institution med en stark pre-med programmet, eller ens en som är knuten till en viss medicinsk skola. (Vissa institutioner erbjuder ett program som gör att du kan slutföra din grundexamen och medicinsk examen samtidigt.) För att uppfylla kraven för införsel till läkarutbildningen, kommer du ha behövt vidta följande förutsättning kurser, tillsammans med andra ämnen som kommer att beskrivas i en särskild medicinsk skolans antagning krav:
  • 1 års allmän kemi med laborationer kurser.
  • 1 år av organisk kemi med laborationer kurser.
  • 1 år av biologi med laboratorie kurser.
  • 1 år av fysik med laborationer kurser.
  • 1 år i engelska.
  • 1 år av tandsten.
 4. 4
  Ta önskad examen. Ta Medical College Admissions Test (MCAT), eller om du bor i Storbritannien tar Storbritanniens Clinical Aptitude Test (UKCAT) och Biomedicinskt Admissions Test (BMAT). Sträva efter att få över 10 i varje av de tre första avsnitten för att få en konkurrenskraftig MCAT poäng. Ta ett test för att ta reda på var din baslinje är och att veta hur långt du måste göra. Överväga att ta en översyn kurs såsom de som erbjuds av Kaplan om omdöme kurser är till hjälp för dig. Du kommer att testas på följande områden, den första av vilka tre är graderade på en skala från 1-15:
  • Verbala resonemang (Läsförståelse)
  • Physical Sciences (kemi och fysik)
  • Biological Sciences (Organisk kemi och biologi)
  • Skriva Prov (två essäfrågor)
 5. 5
  Komplett läkarutbildningen. När du har tillämpat och blivit antagen till läkarutbildningen, här är vad du kan förvänta dig:
  • Först två år - lära sig grunderna i de medicinska vetenskaperna genom studier av kärnämnena: anatomi, fysiologi, histologi, biokemi, patologi, farmakologi och mikrobiologi, lära sig att ta anamnes och utföra en fysisk undersökning, lära sig principerna bakom diagnostisera sjukdomen
  • Europe Medical Licensing Examination (USMLE), Steg 1 och / eller omfattande Osteopatisk Medical Licensing Examination (comlex) Nivå 1 - testar dina kunskaper i alla ämnen som studerats i år 1 och 2, i de flesta skolor, måste du skicka det här för att gå vidare i det tredje året.
  • Tredje året - 1-2 månader varje större medicinska specialiteter (internmedicin, allmän kirurgi, pediatrik, OB / GYN, kirurgi, psykiatri), arbeta med patienter under handledning av erfarna läkare på sjukhus och kliniker, lära akut, kronisk, förebyggande och rehabiliterande vård, liksom de sociala färdigheter som ger en läkare bra säng sätt
  • Bestäm vilken specialitet du vill fortsätta.
  • Fjärde året - Ta valfria baserade på önskad specialitet, gälla och intervju på uppehållprogram, passera USMLE Steg 2 eller comlex Nivå 2, som inkluderar en klinisk kunskap parti (CK, tester ämnen som behandlas i år 3) och Clinical Skills parti ( CS, testar din förmåga att ta anamnes och undersöka en patient).
 6. 6
  Slutför din hemvist. Hemvist utbildning sker i sjukhusmiljö där du tjänar en lön (i genomsnitt 35830€ / år) medan du är utbildad. Det börjar i den första veckan i juli efter examen från vårdutbildning (i maj). Du ansvarar för patienter och övervakas av äldre invånare samt behandlande läkare. Hemvist utbildning kan variera i längd från 3 år (t.ex. allmänmedicin, internmedicin, pediatrik) till 7 eller mer (t.ex. allmän kirurgi).
  • Vissa specialiteter (t.ex. oftalmologi, dermatologi) kräver ett års allmänmedicin eller allmän kirurgi direkt efter läkarutbildningen (en "prelim" år) innan du börjar hemvist utbildning inom ditt specifika område. Detta kan ske på annat sjukhus varifrån du göra resten av din träning.
  • Vid något tillfälle under din hemvist du måste passera USMLE Steg 3 eller comlex Nivå 3 för att vara statligt godkänd för läkekonsten. USMLE Steg 3 och comlex Nivå 3 skal kliniskt tänkande och klinisk ledning.
 7. 7
  Betrakta gemenskap utbildning. Fellowship utbildning avser frivillig utbildning utöver uppehållstillstånd för att bli ännu mer specialiserade inom ett område. Till exempel kan man fylla i ett residens i allmän internmedicin och sedan driva en gemenskap i kardiologi eller gastroenterologi. Vängrupper sträcker sig typiskt i längd från 1 till 3 år.

Tips

 • Erfarenhet av forskning inom medicin eller den grundläggande vetenskaperna är en annan viktig komponent i en stark ansökan som kommer att ställa dig bortsett från andra - särskilt om du får publiceras i en medicinsk tidskrift eller närvara vid en medicinsk konferens.
 • Observera att många sökande har att tillämpa mer än en gång för att få godkänt. Om du är en av de sökande, anser en post-studentexamen eller masterprogram (erbjuds på många medicinska skolor) för att visa din kompetens och få en acceptans.
 • Starta ansökningsprocessen tidigt. Konkurrensen är mycket hård. De flesta ansöka till cirka 10 medicinska skolor.
 • Inte alla som vill bli läkare kommer att göra det. Det finns fortfarande massor av yrken inom hälsoområdet, till exempel läkare assistenter, medicinska assistenter och läkare sjuksköterska.

Varningar

 • Var beredd att arbeta långa och oregelbundna tider i din karriär. Över en tredjedel av läkarna under 2007 arbetade mer än 60 timmar i veckan.
 • Få betydande erfarenhet inom det medicinska området innan till läkarutbildningen. Om du inte älskar det medicinska området inte bry tillämpa. I slutändan kommer det pengar och status är inte värt det.
 • Missa inte de antagning tidsfrister. Deadlines varierar från skola till skola, men de flesta faller i oktober till december.
 • Var beredd på konkurrens mellan eleverna.
 • Vara beredd att ta täta repetitionskurser (fortbildning i yrket, CME) under hela din karriär.
 • Var beredd på att betala tillbaka en enorm lån, med kostnaden för medicinsk utbildning nu stiger över sammanlagt 149.260€.
 • Var beredd på politiken. Som med alla yrkesområde, skulle politiken störa dina ideal. Om du inte har några kontakter, vara flexibel.