Wko

Hur man bygger en modellering portfölj

Din modellering portfölj blir vad säljer du när du söker efter modellering jobb. I vissa fall kan det göra eller bryta din karriär. Detta är hur designers visa din totala utseende.

Steg

Hur man bygger en modellering portfölj. Anlita en professionell fotograf för att ta dina bilder.
Hur man bygger en modellering portfölj. Anlita en professionell fotograf för att ta dina bilder.
 1. 1
  Anlita en professionell fotograf för att ta dina bilder. Kör en sökning på Internet. Titta igenom din telefonbok. Phone upp lokala myndigheter och fråga dem vilka fotografer som de använder.
 2. 2
  Ring upp eller, ännu bättre, besöka de fotografer som du har hittat. Fråga dem om saker som prissättning, format av filmen / digitala bilder och hur länge du brukar få vänta mellan skott och få bilder. Också, be att få se ett urval av de fotografer arbetet.
  • De flesta byråer kommer att ha en lista över "testa fotografer" att de kan rekommendera dig att använda om du försöker logga specifikt med dem. Dessa fotografer är ofta också upplevt på allmän portfolio byggnaden också.
 3. 3
  Anlita en professionell make-up artist. Om du har tur, kommer fotografen lösa detta för dig men kom ihåg att fråga om kostnaden för make-up artist ingår i avgiften eller om du måste betala extra. Om fotografen inte tillhandahåller en, söka efter en på samma sätt som du sökte efter din fotograf.
 4. 4
  Titta igenom modetidningar och kläder kataloger och hitta poser du gillar. Öva framför en spegel.
 5. 5
  Besluta om ett antal utseende du vill göra. Helst bör du välja minst tre och de bör visa ett brett utbud (så inte alla jeans och t-shirt shots!). Om du har en speciell färdighet, såsom balett, kan du ens överväga att ta några bilder i din balett outfit och även göra en pose.
 6. 6
  Håll ditt hår, hud och naglar i gott skick under upptakten till fotograferingen. Om du behöver en frisyr, skaffa en.
 7. 7
  När du har bestämt vilka kläder att bära, se till att de är rena och lägg åt sidan för fotograferingen i god tid. Helst bör du ha beslutat om dina kläder och få dem redo minst 5 dagar innan fotograferingen.
 8. 8
  48 timmar innan fotograferingen, ring din fotograf och make-up artist för att kontrollera att allt är fortfarande ok.
 9. 9
  Dagen innan fotograferingen, se till att du får en god natts sömn och hålla sig borta från alkohol.
 10. 10
  Den morgonen av skott, dubbelkolla att väskan är packad och att du har pengar för resor biljettpriser och parkeringsavgifter. Sikta på att anlända 10 minuter innan du kommer (och se till att tiden har stått för tillämpning make-up!). Bär fotografens numret på dig och ge dem ett samtal om du inser att du kan vara sent.
 11. 11
  Diskutera vilken typ av utseende du vill gå med fotografen. Efter detta kommer du förmodligen din make-up tillämpas.
 12. 12
  Njut av din fotograferingen! Lyssna noga på vad fotografen vill. Försök att inte vara nervös men erkänner att känslan som vanligt... även modeller som har arbetat i flera år på år blir nervös.
 13. 13
  När fotograferingen är över, betala dina avgifter som krävs och skriva ett tackkort till fotografen och din make-up artist.
 14. 14
  När du har dina foton, sortera ut de du vill från dem som inte är så bra. Värva familj och vänner att hjälpa till. Kom ihåg att mindre är mer - om du bara hitta 5 magiska skott, använd dessa och sluta. Det är mycket bättre än att använda 25 som är bara "ok".
 15. 15
  Köp en mapp för att sätta dina bilder på. Flesta modeller väljer inbundna böcker med färdiga bifogade plastfickor.
 16. 16
  Sortera ut din portfölj i den ordning som bäst presenterar dig som du vill ska presenteras som en modell. Prova olika kombinationer tills du känner dig nöjd att du har hittat den rätta.
 17. 17
  Kom ihåg att hålla uppdatera din portfölj när du börjar jobba som modell.
 18. 18
  Färdigt.

Tips

 • Kom ihåg - din portfölj är inte ett fotoalbum! Om en bild inte "sälja" dig, inte hålla det för att du har utveckla affektionsvärde mot det.
 • Om du försöker få din portfölj gjort med det enda syftet att få skivkontrakt till en byrå, tänka två gånger. Majoriteten av byråer kommer att be dig att göra en portfolio shoot vid undertecknandet ändå, så det kan mycket väl betyda att betala två gånger! I första hand kan det vara värt närmar byråer med snapshot headshots och bodyshots. Om detta får dig ingenstans, sedan överväga att betala en professionell.
 • Försök inte nytt ansikte tvättar natten innan, eftersom det kan orsaka en pinsamma breakout!
 • Det är en bra idé att hålla extra kopior av bilderna i din portfölj på ett säkert ställe. Du ska undvika större panik om du skulle förlora din portfölj om du gör detta.
 • Dela dina erfarenheter med byrån du väljer.
 • När du blir klädd, se till att alla dina kläder är på riktigt - som i några vridna band, inga knappar gjort upp genom fel hål...
 • Försök också att skratta och le så mycket som möjligt eftersom det håller ditt ansikte muskler upptagen och livlig. och detta är verkligen den bästa kvaliteten på en topp modell.
 • Helst bör du sträva efter att ha bilder som inte är äldre än ett år i din portfölj. Detta kan innebära att få din portfölj re-shot igen, så var beredd!

Varningar

 • Förutsätt inte att fotografen laddar du mest därför måste vara bäst. Å andra sidan, också komma ihåg att du får vad du betalar för. En balans!
 • Var medveten om att många fotografer och make-up artister kommer att ha avbokningsregler. Som en tumregel, om du avbryter inom 48 timmar efter starttiden för fotograferingen, kommer du att få betala åtminstone en del, oftast allt, av avgiften.
 • Såvida du inte är otroligt bra på att tillämpa din egen make-up, hyra en make-up artist för fotograferingen. Det är en extra kostnad, men du inte vill punga ut på dyra bilder bara för att få dem förstörda av dålig make-up.
 • Var medveten om garvning innan fotograferingen som solbränna linjer kan skapa problem.
 • Öva modellering kan kännas konstigt i början men det är ett måste! Vad du tycker ser bra ut i ditt huvud kanske inte fungerar i verkliga livet... och du vill veta att innan du beger dig till fotograferingen!

Saker du behöver

 • Garderob alternativ överenskommits bland er och fotografen innan fotograferingen
 • Photoshoot adress, information om parkering, och kontanter för parkering
 • Fotograf mobilnummer
 • Ta ett snack och vatten
 • Makeup för touchups