Wko

Hur man be om en anställningsintervju

Du har finjusterat ditt CV. Ditt personliga brev är plats på. Ändå har du inga bites. Konventionell visdom säger att arbetssökande lämna in sitt material för granskning till ansiktslösa rekryterare och vänta plikttroget för en inbjudan till intervju. Men vad kunniga yrkesmän förstår är att du behöver be om en anställningsintervju-eller försäljning språkbruk, måste du be om det nära.

Steg

Hur man be om en anställningsintervju. Forskning företaget och position som du söker, och vara specifik i ditt personliga brev.
Hur man be om en anställningsintervju. Forskning företaget och position som du söker, och vara specifik i ditt personliga brev.
 1. 1
  Forskning företaget och position som du söker, och vara specifik i ditt personliga brev.
  • Mänskliga resurser proffs kan få hundratals ansökningar för en enda position. De kan lukta en generisk följebrev en mil bort. Referera till viss position, visar kunskap om företaget och koncist visa upp hur dina kvalifikationer och erfarenhet är en solid match för positionen i fråga kommer att gå långt i att fånga rekryteraren uppmärksamhet.
 2. 2
  Be om en anställningsintervju explicit.
  • I det sista stycket i ditt personliga brev eller e-post, be om en anställningsintervju. Det är inte oartigt. Det är inte påträngande. Det är helt enkelt direkt kommunikation och en rekryteraren kommer att uppskatta det faktum att du är säker nog för att be om vad du vill.
  • Säg något i stil med, "Jag ser fram emot att lära sig mer om [ange organisationens namn] behöver och hur mina kvalifikationer och erfarenhet kan bäst utnyttjas för att möta dessa behov. Vänligen kontakta mig så snabbt som möjligt för att inrätta en intervju."
 3. 3
  Lista alla dina kontaktuppgifter tydligt på både ditt personliga brev och ditt CV, inklusive ditt telefonnummer och e-postadress, för att göra det så enkelt som möjligt för rekryteraren att kontakta dig. Proof dina kontaktuppgifter noggrant för att vara säker på att det inte finns några korrekturfel.
 4. 4
  Tacka rekryteraren för att ta sig tid att granska ditt material, och avsluta med ett uttalande som, "Jag ser fram emot att höra från dig snart."
 5. 5
  Följ upp med ett telefonsamtal. Om du inte har hört från rekryteraren inom sju till tio dagar, sedan ringa rekryteraren direkt för att bekräfta att ditt material mottogs och be om en anställningsintervju direkt.
  • Öppna konversationen med att tacka rekryteraren för att ta ditt samtal och frågar om han har tid för en snabb fråga eller två. Erkänner att rekryteraren tid är värdefull att förmedla en känsla av respekt och kommer att uppskattas.
  • Undantaget att förlägga ett uppföljande samtal om platsannonsen anger uttryckligen att de sökande inte ska ringa. Det kommer att stöta på rekryteraren.