Wko

Så för att svara en intervju frågan om att definiera din ledarstil

När du går till en chefsposition med ett företag eller en organisation, är en vanlig fråga kommer du bli tillfrågad om vad du anser vara din ledarstil. Naturligtvis är svaret på detta mycket viktigt eftersom det ger intervjuaren insikt i dina ledningens förväntningar och omfattningen av din upplevelse. Här är några förslag för att svara bra på denna typ av ifrågasättande.

Steg

Så för att svara en intervju frågan om att definiera din ledarstil. Förstå syftet bakom frågan.
Så för att svara en intervju frågan om att definiera din ledarstil. Förstå syftet bakom frågan.
 1. 1
  Förstå syftet bakom frågan. Det är grundläggande - att intervjuaren vill veta vad dina idéer om hanterar människor, leda människor, och hur du hanterar ledningen på en daglig basis.
  • Din självuppfattning frågor i detta svar och intervjuaren kommer att lyssna mycket noga för hur du beskriver dig själv. Var noga med att använda positiva, starka och realistiska ord.
 2. 2
  Behandla frågan som en som fortfarande ger utrymme för dig att förbättra. Med andra ord, använd målsättning språket samt konkreta exempel, eftersom det visar att du fortsätter att vara villig att lära sig och uppdatera din ledarförmåga.
 3. 3
  Täck den punkt förvaltningen som en del av ditt svar. När det kokar ner till det, innebär att ledningen två saker: Att säkerställa att jobbet blir gjort, och se till att de människor som får jobbet gjort väl omhändertagen och aktiveras av projektledaren. Se till att det sätt på vilket ni svarar visar att du kan få jobbet gjort och både entusiasmera och tygla de människor som gör det.
 4. 4
  Vet exakt förväntningar chefsroll som du ansöker. Denna artikel kan endast ge grundläggande generaliseringar om vad som är lämpligt att som ett svar. Du måste se till att du har spenderat tillräckligt med tid att lära sig om den roll du ansöker om genom att läsa på bolagets hemsida, prata med människor i ledande roller direkt, även förlita sig på att agera i en chefsposition om du är i en stånd att göra det. Rita på alla dina resurser för att lära sig om de konkreta krav på chefsrollen du ansöker om.
 5. 5
  Sammanställa svar innan din intervju. Eftersom detta är en sådan stock standard fråga, bör det inte komma som en överraskning för dig. Och det bör vara något du har tänkt på i förväg. Det kan vara till hjälp för att brainstorma en lista över de saker som du tror gör dig till en bra chef, detta kommer att fungera som ett minne prompt under intervjun. Som för ett bra svar, som rekommenderat tidigare, vara säker på att täcka syftet med förvaltningen (för att få jobbet gjort och att övervaka) samt ta itu med de förväntningar på den roll du ansöker om. Till exempel:
  • "Jag är en gruppmedlem samt en chef som jag inte förväntar mitt team att göra det ensam,. jag mycket den typen av person som kastar in för att säkerställa att arbetet blir gjort när det behövs samtidigt,. Dock ser jag till att människor gör sin roll till sin bästa förmåga och att ta reda på varför de inte kan vara om det går fel för dem jag anser mig vara mycket öppen och lättillgänglig -. Jag älskar att höra nya idéer från Mitt team och kommer att försöka genomföra dem om de gynnar företaget och laget som helhet. Jag är en god lyssnare och jag är alltid redo att lyssna på personalen när de har problem och behöver hjälp. Jag är mycket etiskt och kommer alltid se till att mitt lag är väl informerade om ansvarsutkrävande behov. Jag tror att det är viktigt att nå samförstånd när det är möjligt, snarare än att fastställa lagen men jag är inte främmande för att använda myndighet där det behövs, för det gemensamma bästa för företaget och team ".

Tips

 • Det är en bra idé att göra några anständiga bakgrund läsning på ledarstilar. Det finns många olika stilar och det kan vara till stor hjälp för att förstå och analysera din egen stil för både sina starka och svaga sidor, så att du kan dra nytta av detta för en intervju, och för rollen själv när du får jobbet.

Varningar

 • Aldrig dra slutsatsen att du inte lyssnar till andras idéer. Likaså aldrig dra slutsatsen att du förväntar dig att alla andra ska göra jobbet medan du skälla ut order.

Saker du behöver

 • Lista över din ledarförmåga