Wko

Hur man svarar på intervjufrågor om negativ information

Om du intervjuar för ett jobb, är du skyldig att höra frågor som dessa förr eller senare:

 • Vad är din största svaghet?
 • Berätta om något som du inte är stolt över.
 • Beskriv en svår person du har arbetat med.

Självklart, om du intervjuar för ett jobb, vill du inte att komma ut ser dåligt. Få inte panik. Det är ett sätt att svara på dessa frågor ärligt och ändå komma ut med ditt självförtroende och möjligheter på arbetsmarknaden intakta.

Steg

Hur man svarar på intervjufrågor om negativ information. Sök efter listor över intervjufrågor på nätet och leta efter frågor som dessa, särskilt de som verkar inbjuder dig att annonsera negativa aspekter av dig själv.
Hur man svarar på intervjufrågor om negativ information. Sök efter listor över intervjufrågor på nätet och leta efter frågor som dessa, särskilt de som verkar inbjuder dig att annonsera negativa aspekter av dig själv.
 1. 1
  Sök efter listor över intervjufrågor på nätet och leta efter frågor som dessa, särskilt de som verkar inbjuder dig att annonsera negativa aspekter av dig själv.
  • Var beredda, också för frågor som "Varför lämnade du?", Särskilt om det finns negativ information som en del av svaret.
 2. 2
  Förbered flera idéer i förväg. Du kan ha idéer i åtanke utan att komma över ha repeterat ett tal. Vet du vad du kommer att diskutera och hur.
 3. 3
  Välj ämnen, färdigheter, eller händelser att diskutera som inte är centrala för jobbet. Det är, om jobbet använder dina datorkunskaper tungt, väljer inte dina datorkunskaper som svaghet du pratar om. Välj ämnen som är relevanta men mindre viktigt.
 4. 4
  Använd en sandwich-teknik för att presentera negativ information. Börja med någonting positivt (och relaterat), ange den negativa informationen kortfattat utan bostad på den, och sedan avsluta med en annan positiv.
 5. 5
  Ange ett positivt. Detta kan vara en färdighet som du är bra på eller något du tyckte om ett företag, person, eller jobb.
 6. 6
  Ange negativa enkelt och sakligt. Bor inte på det, klandra någon, eller överdriva problemet.
 7. 7
  Ange ett annat positivt. Den bästa positiva du kan tänkas stat är hur du behandlat problemet eller svårigheter, vad du lärt av erfarenheten, eller hur man arbetat för att förbättra situationen.
 8. 8
  Staten ännu en positiv, om ni kan. Beskriv hur dina ansträngningar resulterade i sparade pengar, bättre kommunikation, eller någon annan lösning på problemet, slutet på anteckningen. Detta liknar "SAR" (situation, handling, resultat) eller "PSR" (problem, lösning, resultat) teknik som används i beteendevetenskaplig intervjua.

Tips

 • Kom ihåg, är tanken på dessa frågor för att mäta hur man handskas med problem och svagheter. Använd dessa frågor för att visa hur du klarar, lösa, lösa problem, och företräde i ansiktet av motgångar.
 • Om du ska börja ett nytt jobb, är chansen att du har något att lära, helt enkelt eftersom det är ett nytt företag. Om du får frågan om brister i dina kunskaper, betonar de relevanta färdigheter du har och visa att du är villig att lära sig resten, med hjälp av exempel på saker som är specifika för det företaget. Visa att du är entusiastisk om att lära dessa färdigheter.

Varningar

 • Inte smita inte frågan, försök att byta ämne, eller ge en klapp svar som "Jag är en perfektionist" eller "jag inte har några svagheter."
 • Inte nämna inte namn om du pratar om en svår person, företag, eller jobb. Helt enkelt säga "en av de människor jag arbetat med" eller "jag en gång hade ett jobb att göra". Speciellt om du intervjuar i samma område (geografiska eller yrkesmässiga) som du tidigare har arbetat, det finns en chans att den som utför intervjun vet den person som du hänvisar till.
 • Använd inte dessa frågor för att klaga eller gnälla om en tidigare arbetsgivare, jobb, kollega eller chef. Om du pratar om en före detta jobb, ange svårigheter eller problem i allmänhet, faktiska termer.