Wko

Hur besvara knepiga intervjufrågor

Arbetsgivarna använder anställningsintervjuer för att bedöma karaktären av potentiella anställda, så HANTERA en intervju kan vara en stor hjälp när det gäller att landa en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Eftersom intervjuer är viktiga, arbetsgivare testar ofta de intervjuade med tuffa frågor. Här är hur du aktiverar dessa frågor till din fördel.

Steg

Hur besvara knepiga intervjufrågor. Öva har på förhand en vän eller familjemedlem komma på frågor, och praxis besvara dem.
Hur besvara knepiga intervjufrågor. Öva har på förhand en vän eller familjemedlem komma på frågor, och praxis besvara dem.

Förbered

 1. 1
  Öva har på förhand en vän eller familjemedlem komma på frågor, och praxis besvara dem. Det kommer att hjälpa till med nerver, och hjälper dig att låta polerad.
 2. 2
  Ha ett "tema". Politiker använder denna taktik i presskonferenser. Välj en av dina styrkor - till exempel dina kunskaper i främmande språk - och koppla dina svar tillbaka till den styrkan.

I intervjun

 1. 1
  Lugna ner. Innan du ens in i rummet, se till att du är fokuserad och avslappnad. Om du redan är lugn, great! Förbli. Se till att du dricker tillräckligt med vatten, men inte spilla på dig själv. Detta kommer att hålla din hjärna fungerar som bäst, och kommer också att minska risken för munnen går torrt.
 2. 2
  Paus! Det kan verka som en evighet av tystnad, men det är egentligen bara 10 sekunder eller så. Men se till att erkänna frågan. Säg "Wow. Det är en svår fråga. Jag måste tänka på att för en sekund.". Det är mycket bättre att vänta ett par sekunder och komma med ett bra svar än att kasta sig i blindo och säga något dumt.
 3. 3
  Gör en bra ingång. Kom in genom dörren leende och självsäker, och se till att inte snubbla på någonting. Din intervjuaren kommer troligen skaka din hand, greppet ordentligt, men bara knappt skonsam nog att inte skada någon. Kom ihåg att förtroende är viktigt, men det är ödmjukhet.
 4. 4
  Var ärlig. Kom ihåg att din potentiella arbetsgivare att bedöma dig personligen, och har intervjuat många, många människor i hans eller hennes karriär. Han eller hon kan lukta en bluff svar direkt!
 5. 5
  Think. Inte bara på knepiga frågor, men på dem alla: inte öppna munnen förrän du vet exakt vad du ska säga. Den mänskliga munnen har en fantastisk förmåga att säga något otroligt korkat vid sämsta möjliga tidpunkt. Låt inte denna tendens utnyttja dig.
 6. 6
  Be om förtydligande säga, "Jag vill se till att vi båda är på samma sida. Letade du ber om [formulera om frågan]?"
 7. 7
  Välj den "bästa svaret", vilket är den reaktion som svarar på frågan ärligt och porträtterar dig i ett bra ljus.
 8. 8
  Låt inte din intervjuaren skaka dig. Tänk på att ett av syftena med de knepiga frågorna är att göra dig obekväm. Håll huvudet kallt på alla kostnader, du behöver det för resten av intervjun. Dessutom, glöm inte, dina prestationer under press testas här.
 9. 9
  Äga upp till brister och ge ett förslag på hur man arbetar för att förbättra. Till exempel säger "Jag vet att jag tenderar att vara oorganiserad, så på mitt förra jobb jag skapade ett arkivsystem för mig själv så jag inte skulle tappa bort saker på mitt skrivbord."

Tips

 • Ögonkontakt kan bidra till att skapa samband med din intervjuaren (antar detta är kulturellt lämpligt).
 • Undvik överdrivna gester, som kan distrahera från vad du säger.
 • Tala långsamt och tydligt, eftersom de flesta människor tenderar att påskynda och förlorar tydlighet när nervös.
 • Oroa dig inte om någonting. Lägg alla dina bekymmer ur ditt sinne, eller kommer de att avbryta ditt fokus i mitten av din intervju.
 • Se till att du ser professionella ut. Ge dig själv lite tid att se till att du ser perfekt. Utseendet är en viktig del av att göra ett gott första intryck, kanske viktigare än de borde vara, men använd det till din fördel.
 • Hoppa inte över frukosten. Din hjärna kommer att behöva all hjälp den kan få.