Wko

Så för att svara en intervju frågan om din tidigare arbetslivserfarenhet

Här är några idéer för att hjälpa dig att förstå vad en intervjuare egentligen frågar när han eller hon säger "Hur dina tidigare erfarenheter relaterar till det här jobbet?" Denna artikel innehåller några tips om vad intervjuarna vill höra, liksom vad man inte ska säga på en anställningsintervju.

Steg

Så för att svara en intervju frågan om din tidigare arbetslivserfarenhet. Överdriv inte eller ljuga.
Så för att svara en intervju frågan om din tidigare arbetslivserfarenhet. Överdriv inte eller ljuga.
 1. 1
  Tolka fråga. Denna fråga betyder egentligen "Kan du komma igång?" De försöker ta reda på om de kommer att behöva spendera en massa pengar på att utbilda dig om de anställer dig, eller lägga undan någon att träna dig att lära dig repen. De vill veta hur snabbt du kan lämna bidrag till arbetsplatsen. Dessutom försöker de ta reda på om du har gjort en del av denna roll innan och hur mycket.
 2. 2
  Överdriv inte eller ljuga. Vad intervjuaren inte vill höra är att du ska ljuga, överdriva eller att spela upp dina erfarenheter. Var ärlig. De vill inte att du ska vara ytlig och säga "oh yeah, jag har gjort allt."
 3. 3
  Var tydlig med vad du redan har gjort. Vad dina intervjuare vill höra är konkreta exempel på hur du har gjort jobbet redan. Ge exempel på hur du har gjort jobbet. Till exempel "Jag tillbringade två år svara telefoner och sedan, mer nyligen, har jag monterat mina egna lag i tre olika bolag." De vill att du ger mycket konkreta exempel som visar färdigheter. Tänk på det som "ja, det här är vad jag har gjort, detta är hur jag gjorde det." Ge dem mycket specifika exempel så att du kan visa att du kommer att ge dem värde från dag ett.

Tips

 • Intervjuare kommer ofta be dig att prata om en av dina prestationer. Det finns ett par viktiga saker som de letar efter: Hur lång tid tar det dig att tänka på ett svar? Hur långt tillbaka i din historia har du att gå för den prestation? Du bör förbereda sig för den här frågan. Det behöver inte vara din största prestation, men det bör vara något nyligen som du beskriver med stolthet.
 • Klä sig väl. Stäng inte upp till en intervju i jeans om du verkligen inte förvänta sig att bli tagen på allvar.
 • Intervjuare kommer ofta be dig att prata om svagheter. Detta är viktigt. Inte vara tystlåten och inte försöka för falska svaghet (folk är avundsjuka på mina förmågor). Du bör förbereda sig för den här frågan. En ärlig svaghet - alla har dem - är viktigt, de vill veta om du är medveten om dina svagheter. I samma mening, berätta vad du gör för att hantera eller övervinna denna svaghet (jag är inte bra på en-mot-en debatt, så jag har lärt mig att jag måste ta några extra sekunder att tolka vad människor är säga innan jag svarar).

Varningar

 • Var medveten om att intervjuarna är vana vid de små knep i fråga skatteflykt och överdrift. Gör din hemläxa i förväg eller vara ärlig. Annars har du inte en chans om du bestämmer dig för att göra saker som du går.
 • Kom inte för sent. Emellertid är ibland att oundviklig. Om du vet att du blir sen (ännu ett par minuter) ring och låt dem veta.
 • Aldrig vara negativt om tidigare arbetsgivare. Ofta kommer de att fråga vad du tyckte om och inte tyckte om tidigare jobb. Fokus på arbetet och positionen. "Min chef och jag inte kommer överens" skulle vara avgjort skadlig.