Wko

Hur kan man förhindra att bli offer för brott

Brottsligheten är en pandemi som snabbt tar över världen. Med lågkonjunkturen i världsekonomin, bedrägeri, korruption, stöld, lögn och våldsbrott är otyglad. I inse att skada människor skadar andra, måste man förstå att chanserna för en att bli offer för brott är inte längre bara en möjlighet, utan en realitet. Syftet med denna artikel är att ge människor råd om hur man stänger upp några av de luckor i deras privata liv som kan ge potentiella brottslingar möjlighet att tränga in.

Kom ihåg, är ett fort med svaga hörnstenar inget fort alls och ett slott byggt på sand kommer sönderfallande ner på nolltid. Naivitet är ett minne blott och samhället bör i stället förvärva kunskaper i riskhantering, strategisk levande och att söka visdom över allt annat. Det är inte avsikten med artikeln att höja rädsla bland sina läsare, utan snarare fungera som ett praktiskt förebyggande överlevnad metodik.

Steg

Hur kan man förhindra att bli offer för brott. Håll liv i perspektiv.
Hur kan man förhindra att bli offer för brott. Håll liv i perspektiv.
 1. 1
  Håll liv i perspektiv. Man kan lyfta en sak (ofta en oviktig sak) över vad som är viktigt i livet på nolltid. Det kan vara pengar, en relation, en tillgång, ett jobb eller en person. Genomför en prioriterad check på regelbunden basis för att du har livet i perspektiv och att ingenting som du värdet har blivit osynkroniserad i förhållande till resten av livet. Detta kan placera dig på en risk för att bli offer för brott. Potentiella brottslingar studerar ofta sina offer och visa områden där offret är mycket känslomässigt investerade som en möjlig svag länk för penetration.
 2. 2
  Skydda din sårbarhet. Sårbarhet är fördelaktigt eftersom det håller dig ansluten med din "humanness". I dagens samhälle, bör sårbarheten köras genom en sikt av visdom innan de uttrycks. Skälen för detta förslag ligger i linje med punkten ovan.
 3. 3
  Försiktigt valde företaget du behålla. Det har sagts att "dåliga sällskap fördärvar god karaktär". Detta är sant. Människor döma dig också på det företag du behålla. Ofta kan dock den till synes mest oskyldiga personen visar sig vara den mest onda i hjärtat när provocerade. Detta är alltså inte en idiotsäker metod, men man bör hålla en mindre krets av nära vänner vars handlingar och livsstil du har observerats i en rad olika omständigheter i stället för att utsätta dig för en stor gemenskap av människor utan att tillämpa gott omdöme.
 4. 4
  Undvik att låta främlingar i ditt hem eller slutna livsrum. Kommuner och buddy-levande är snabbt på att bli ett minne blott. Bachelor lägenheter i för dem som föredrar att gå solo och familjer är även snabbt minska deras livsutrymme. Denna enkla levande begrepp stöds av de uppmuntra förebyggande av brottslighet. Skälet till att föreslå detta är att du enkelt kan bjuda in en ond brottsling i ditt hem eller på din fastighet utan att vara medvetna om det. Inte plocka upp främlingar och bjuda in dem i ditt hem. Inte lätt att gå hem med främlingar heller.
 5. 5
  Spendera lite extra pengar på säkerhet i hemmet. Detta beror på det område du bor i. Vissa områden är mer benägna att brott än andra och därför måste placeras i rätt perspektiv. Uppfyll dina försäkringsbolagens minimiskyddskraven. Försäkringsbolagen har en stor databas av förluster per område som görs tillgängliga för dem. Ju bättre Företagen gör säkerhets förslag till sina kunder baserat på förlust historia specifikt till det område de bor i. Även om det inte idiotsäkert, försiktighetsåtgärder rekommenderas för en anledning. Försök och få lite mer säkerhet monterad än dina grannar. Anledningen till detta är deras hus kan verka mer attraktiv för en opportunistisk potentiell tjuv eller beväpnad rånare vid crunch tid.
 6. 6
  Var försiktig med farliga föremål i ditt hem. Även en ond mord kan begås med ett objekt som en trädgård spade, bör man vara försiktig och ansvarsfull när det kommer till din livsmiljö. Att hålla farliga föremål, liksom skjutvapen inlåst enligt lagstiftningen i ditt land när den inte används.
 7. 7
  Var inte vårdslös med värdesaker. Håll värdesaker som dyra smycken inlåsta när de inte används.
 8. 8
  Var skeptisk till ditt hem-assistenter. Vissa länder främjar med pigor, hem-assistenter, au-pairer etc. Försök och använda en ansedd byrå för att hitta dessa människor. Kontrollera sina meriter och referenser. Många stölder och väpnade rån, en gång undersökt, peka direkt till hembiträdet.
 9. 9
  Utnyttja grannskap watch. Vissa länder har grannskap klockor eller utväg att skydda sina samhällen genom inhägnad av vissa bostadsgator och utse en vakt att bemanna en boom punkt grind entré för dessa områden. Alla dessa saker är inte idiotsäkert, men tjänar som avskräckande. Tjuvar kommer ofta ganska bry förorten bredvid som inte har dessa små olägenheter.
 10. 10
  Undvik att gå ensam på natten eller i potentiellt farliga områden. I vissa länder är det fortfarande säkert, men i de flesta, detta ses som en hög risk, och på grund av försiktighet bör iakttas. Det finns ett inslag av säkerhet i antal och att förneka detta är dårskap.
 11. 11
  Break rutin så mycket som möjligt. Misstänka brottslingar titta på rutin i ett potentiellt offer livsstil. Ju mer information de har om offret, desto bättre. Försök att inte komma hemma eller lämna för arbete vid exakt samma tid varje dag. Kontroll freaks som lever efter strikta agendor, tidsramar och strikta rutiner riskerar att bli offer för brott. Vara alltför styrning av din omgivning inte kommer att skydda dig från denna möjliga risk. Allt i balans är nyckeln.
 12. 12
  Bygga upp ett rykte om integritet. Se till att du håller ditt liv rent och rent vid alla tidpunkter. Live oantastlig. På så sätt kommer ingen att kunna utpressa dig, bli framgångsrik i att muta dig att skydda informationen eller korrekt peka finger av skulden på dig. Vakta ditt hjärta, och ditt rykte.
 13. 13
  Undvik falska sinnen säkerhet. Gemensam eller town-house levande främjas som den säkraste levande alternativ, men detta är inte alltid fallet. Trafiken in och ut ur fastigheten är något kontrollerat, men bor i ditt eget hus (om möjligt) där du har bättre kontroll över trafiken in och ut ur det är förmodligen det säkrare alternativet.
 14. 14
  Inte lätt anförtro dina personliga ägodelar till en annan. Låt inte dina tillgångar vid en persons hem om du kan undvika det. Var inte snabb att låna föremål till en person, även till en vän. Om du är beredd att göra det, överväga att få tillbaka en behandling. Detta är också ett säkert sätt att skada en vänskap, snarare än att bygga det.
 15. 15
  Var medveten om snatterier möjligheter. Grunderna som håller tätt på handväskan på offentliga platser, att vara medveten om potentiella ficktjuvar, inte blinkande kontanter offentligt eller inte lämnar din mobiltelefon eller handväskan på bilsätet bredvid dig eller i offentligheten under körning alltid tillämpas.

Tips

  1. Vi är alla ansvariga för våra egna val av livsstil. Förändring börjar hemma och i din närmiljö. Genomför en livsstil bedömning och göra nödvändiga ändringar för att skydda dig själv och din familj så långt som möjligt från risken för brott.
  2. Var inte rädd eller paranoid. Paranoia och besatthet om att vara offer för ett brott kan vara förlamande, speciellt om du tidigare har varit utsatt för brott. Om du har varit utsatt för brott, att du deltar trauma debriefing eller rådgivning för att effektivt gå vidare från den mentala och känslomässiga skador till dig av händelsen som spänningen kring händelsen kan komma tillbaka till "bita" dig i ett senare skede.
  3. Bli rotad i din tro. Detta kommer att ge dig en känsla av lugn, styrka och förmåga att övervinna vad som blivit av samhället. Var den förändring du vill se i världen.

Varningar

  1. Förebyggande åtgärder är bättre än att bota. Det är bättre att förebygga brott än att bli ett offer för den.
  2. Läs artikeln "hur man kan förebygga att bli en kriminell" för ytterligare visdom om detta ämne. Inte bara bör du undvika att vara ett offer, men också förhindra passerar linjen för att bli förövare. Det kan hända vem som helst, särskilt om du har blivit utsatt för brott.
  3. Ingen kan exakt ge dig råd om hur du får ut av en klibbig situation när du är i den. Det finns historiska konton av Amazing Grace historier och fruktansvärt tragiska historier där en liten vändning i en akt av brott slutar i extrem blodsutgjutelse. Det är där tro, visdom och styrka i anden spelar en viktig roll.