Wko

Hur att hitta en försvunnen person

En försvunnen person kan vara någon ålder, ras eller kön. Att hitta en försvunnen person kan vara en lång och utdragen process. Tyvärr, det finns inga garantier. När den saknade personen är en nära anhörig, är panik allmänhet din första reaktion. Försök att behålla lugnet så att du snabbt kan vidta nödvändiga åtgärder i att hitta den saknade personen.

Steg

Hur att hitta en försvunnen person. Ge den saknade personen rapporten till och officer, tillsammans med ett par av dagens fotografier.
Hur att hitta en försvunnen person. Ge den saknade personen rapporten till och officer, tillsammans med ett par av dagens fotografier.

Kontakta myndigheterna

 1. 1
  Agera snabbt. Gå till polisen omedelbart. Rapportering den saknade personen snabbt förbättrar din chans att hitta den enskilde.
  • Fyll en försvunnen person rapport. Denna form är flera sidor lång, men det är viktigt att fylla i så mycket information som du kan för att hjälpa till med utredningen. Den första sidan är grundläggande information om personen, inklusive namn, adress, födelsedatum, telefonnummer och annan nyttig information.
  • Skriv ner en fysisk beskrivning av den saknade personen. Var så exakt och specifik som möjligt. Inkludera ögonfärg, hårfärg och stil, ungefärlig vikt och längd, hängslen eller glasögon, om tillämpligt, och eventuella identifierande markeringar, såsom tatueringar, örhängen, födelsemärken eller ärr.
  • Beskriv vad den saknade personen var klädd vid tiden för försvinnandet, om möjligt. Inkludera färg, mönster, stil och storlek på kläder, den typ av skor, och alla andra saker du kan minnas, som hattar eller rockar.
  • Ge information om de händelser som ledde fram till försvinnandet. Ge all information som kan bidra till individens säker avkastning. Vem var den sista personen att se den saknade individen? Var? Var den saknade personen med någon? Vad var den saknade personen gör?
  • Skriv ner några kända medicinska problem den saknade personen, tillsammans med eventuella mediciner tas dagligen.
 2. 2
  Ge den saknade personen rapporten till och officer, tillsammans med ett par av dagens fotografier. Se till att officeren inte har några ytterligare frågor innan du lämnar.
 3. 3
  Kontakta myndigheterna för att få information om nya leads och för att fråga om deras framsteg.

Använd andra sökmetoder

 1. 1
  Ring nationellt centrum brottslighet uppgifter (NCIC) att rapportera en saknad person. För minderåriga barn, kan du kontakta National Center for Missing och Exploited Children.
 2. 2
  Kontrollera med lokala sjukhus, coroner och flygläkare. Fråga om det finns några nya John eller Jane Does. Om så är fallet, få ytterligare information, om möjligt.
 3. 3
  Gör officiella försvunnen person planscher.
  • Häng dina affischer på framträdande platser, såsom bensinstationer, livsmedelsbutiker, postkontor, banker, droghandel, ett lokalt bibliotek, kyrkor, sjukhus, hemlösa skyddsrum, parker och vandringsleder.
 4. 4
  Sök de många försvunnen person databaser på nätet. Dessa kan hjälpa till oavsett om du söker för ditt barn, en äldre förälder, en morförälder, eller en funktionshindrad familjemedlem.
 5. 5
  Få de inblandade medierna. Förse media med fakta och bilder av den saknade personen och få på luft.
 6. 6
  Använd varje socialt nätverk och media verktyg tillgängliga, inklusive bloggare, Facebook och Twitter.
 7. 7
  Anlita en privatdetektiv för att hjälpa dig hitta den saknade personen, om det behövs.

Tips

 • Ring eller besöka släkt och vänner i den saknade personen. Ställ frågor för att lära sig mer information. Om den saknade personen hade farhågor om någonting, kanske han har delat information med någon nära.
 • Använd bilder som är på nära håll. Bilder av den saknade personens ansikte och överkropp tenderar att fungera bäst.
 • Försök att kontakta sin telefon och om du inte kan se vem de kallas se om de vet något. Försök också att se om du kan se vad deras kort aktivitet.